Moderna Pevacica
Elita
- Poruka
- 16.002
Kako misliš da sam iskrivio tvoje riječi? Kopirao sam tvoje riječi, nikakve izmjene nisam radio. Dvije rečenice sam citirao da ne ispadne da sam nešto izvukao iz konteksta.
Što se tiče ovog drugog, po tebi, izgleda, ko god upotrijebi frazu zločini na Kosovu, zločini u Bosni ili zločini u Hrvatskoj pri tom vrijeđa Srbe jer se podrazumijeva da misli na zločine koji su počinili Srbi. To mi se ni malo ne dopada. Ja sam Srbin koje potiče upravo sa tih prostora i tamo i živi (Hrvatska/Bosna) i nikako mi se ne dopada da neko sve zločine vidi kao zločine koje su počinili Srbi. Zaista ne znam kakva su piščeva uvjerenja, ali kakva god bila, ovo što je napisano nije uvredljivo za Srbe. Jednostavno: da li su ljudi na Kosovu i u Sarajevu stradali zbog nečijeg agresivnog nacionalizma? Jesu! Kraj priče, to je to! Ne kaže ni koji ljudi, ni ko ih je pobio. Ko ima tri čiste zna da zločina i zločinaca ima na svim stranama.
Shvatam da ti uzimaš u obzir odakle je pisac koji je knjigu napisao, na kom jeziku je knjiga napisana, gdje je objavljena itd, pa ti se podrazumijeva da misli na Srbe kao zločince, ali ako se mi sami ne prestanemo prepoznavati u takvim kvalifikacijama (čak i kad zaista ne postoje) kako da očekujemo da neko drugi ima objektivan stav.
Ja mislim da Srbi nisu pocinili zlocine,a li ih ne nazivam Srbi, vec pravoslavni Bosanci, posto se oni razlikuju od Srba. A te izbeglice iz Hrvatske, zovem Hrvati ili pravoslavni Hrvati. Sta mislite o tome?