Misterija... ?

E ovako,suprug i ja,tacnije moj suprug je dobio poziv od naseg poznanika da se prikljucimo jednoj "Svajcarskoj firmi".Cime se bavi ta firma,on nece/ne sme da kaze,na sastanak sa "sefom" dolazis skockan- odelo,kravata i te stvari.Pare pljuste,ti ne radis ama bas nista,osim sto ides na te njihove "sastanke",i slusasa kako pricaju o knjizevnosti,filozofiji itd,i obavezan si da placas clanarinu,i ulaz na sastanak.Moras da budes dobar covek,bez dosije-a,porodican,pobozan... Ima jos toga,ali ne mogu da se setim.
A ja nisam glupa (bar mislim tako),i skapirala sam da su to MASONI!
Mozda gresim,ali previse stvari se poklapa.
Razlog iz kog bi se mi pridruzili toj "firmi" je iskljucio materijalne prirode.
Imam par pitanja,na koje bih volela da dobijem direktne i objektivne odgovore.
1. Da li se iz masona moze slobodno istupiti,bez problema i posledica kad god ti to pozelis,kao sto to oni kazu.
2.Da li su opasni za pojedinca,mislim po njegovo psihicko i fizicko stanje.
3.Da li kod njih postoje neki seksualni ili sl. rituali?

gospodjo,bilo bi vam drago da su to masoni

sistem biranja novog clan,uredjenje,kriteriji,diskrecija....kod masona su na visokoj ljestvici....ovi vasi "firmasi" su ko zna koji likovi :mrgreen:

Ismejaste vi mene posteno...
A sta kazete na to,da je onaj nas poznanik,za ovo vreme koje radi tamo (nekih 3-4 meseca),uspeo da zaradi dovoljno da kupi novi automobil? E to je prava misterija...

Pravo da ti kažem, jeste misterija...ali je isto tako misterija zašto vam vaš dobar prijatelj ne kaže o čemu se zapravo tu radi..:)
...(obzirom da ste odbili ponudu, nema više od čega da strahuje)...
I mene zanima..iskreno...:mrgreen:

Pravo da ti kažem, jeste misterija...ali je isto tako misterija zašto vam vaš dobar prijatelj ne kaže o čemu se zapravo tu radi..:)
...(obzirom da ste odbili ponudu, nema više od čega da strahuje)...
I mene zanima..iskreno...:mrgreen:

Fazon je u tome,sto on mog supruga stvarno gotivi.U nasem mestu ima milion nelebara koji bi se je.... za dinar,zasto njima nije ponudio? Jos kaze da je bratu govorio za tu firmu,samo sto je njegov brat jako neozbiljan pa nije nesto zainteresovan da bilo sta radi.Da je nesto tipa kriminal i sl. ne bi valjda i brata uvlacio...?!?
A kada ga je moj suprug po milioniti put pitao sta radi,on je rekao:"Necu da ti kazem,najbolje da ti odes na sastanak sa mojim sefom i cujes njegovu pricu,jer ako ti ja ispricam,ti ces me pogresno shvatiti."
Ono sto sam 100% sigurna je da se ne radi nista tesko,jer on je taj koji uvek trazi leba bez motike.
A toooooooooliko me zanima sta radi,ne mogu da vam opisem.:think:

E ovako,suprug i ja,tacnije moj suprug je dobio poziv od naseg poznanika da se prikljucimo jednoj "Svajcarskoj firmi".Cime se bavi ta firma,on nece/ne sme da kaze,na sastanak sa "sefom" dolazis skockan- odelo,kravata i te stvari.Pare pljuste,ti ne radis ama bas nista,osim sto ides na te njihove "sastanke",i slusasa kako pricaju o knjizevnosti,filozofiji itd,i obavezan si da placas clanarinu,i ulaz na sastanak.Moras da budes dobar covek,bez dosije-a,porodican,pobozan... Ima jos toga,ali ne mogu da se setim.
A ja nisam glupa (bar mislim tako),i skapirala sam da su to MASONI!
Mozda gresim,ali previse stvari se poklapa.
Razlog iz kog bi se mi pridruzili toj "firmi" je iskljucio materijalne prirode.
Imam par pitanja,na koje bih volela da dobijem direktne i objektivne odgovore.
1. Da li se iz masona moze slobodno istupiti,bez problema i posledica kad god ti to pozelis,kao sto to oni kazu.
2.Da li su opasni za pojedinca,mislim po njegovo psihicko i fizicko stanje.
3.Da li kod njih postoje neki seksualni ili sl. rituali?

:rotf: :rotf: Padam sa stolice

A ti ne bi????? Da zaradjujes a nista da ne radis......?
Nemoj da se lazemo... :hahaha:

Svi bi voleli tako da zive, ali to je utopija.
Posto je ta organizacija verovatno neka sekta, taj poznanik je verovatno vec duboko ogrezao, i za prijatelje smatra samo ostale clanove. Ti i tvoj muz ste mu samo laka meta za vrbovanje jer vas poznaje i lakse mu je zloupotrebiti vase poverenje nego prici nekom neznancu na ulici i poceti pricu o lagodnom zivotu jer bi sigurno bio oteran u pi'ku materinu, a verovatno i utaban od batina.
Cak i da nije sekta, osim te sitnice, vazi sve gore navedeno.

hahhahahaaha....bas crkoh od smeha..........to verovatno jesu masoni......cim kaze ,placa se clanarina, da nisi osudjivan, ides u odelu i kravati.....ali mi nije jasno kakav to muz svojoj zeni ne govori u kakvom je drustvu, jer medju masonima i jeste obicaj da zena mora da bude obavestena o clanstvu muza, cak u okviru svega postoje i takozvane bele veceri odnosno zajednicka druzenja sa zenama....a pljuste pare , to je mislim losa percepcija zene usled tolikog skrivanja......nema seksa tamo ne brini......a ako se ne radi o masonima, radi se o rotari klubu, gde takodje nema seksa,hahahaha........jasenka, gde to ima da se sedi ,nista ne radi, pljuste pare, aj javi mi ,ocu i ja u to drustvo!

Ovo je topican primer ekonomske sekte koje u Srbiji dozivljavaju nevidjenu ekspanziju. Prevaranti u dobrim odelima ljudi, ne nasedajte na te price, ispiraju mozak i manipulisu jadnim ljudima koji misle da ce placanjem clanarine od 3000e promeniti zivot, a pritom se ne pomuciti! Ja licno znam da se jedna takva sekta svake nedelje sastaje u hotelu PLANA u blizini grada Velike Plane! Bezite daleko od takvih ljudi, jer nisu ni malo bolji od narko dilera, ubica, politicara...

Back