Misterija - Dljatovljeva grupa

Nemoj to uzimati k' srcu...neda samo zeli da ukaze na razliku izmedju plahovitog entuzijazma (mladosti) i studioznog razmatranja cinjenica (starosti), tvoje misljenje je sasvim pozeljno i dobrodoslo!

Razumem ja Nedu, a znam i asto mi kaze xD E sad entuzijazma ne manjak, to svakako, ali recimo da sam za svoje godine prilicno u stanju da razmatram cinjenice, s obzirom da sam dosta nacitan, ne samo Dostojevskog i ostale slicne literature, vec i naucnih knjiga, a pored toga odgledao nebrojeno mnogo raznih medicinskih i naucnih emisija. Recimo da nisam znao sta je fizika dok mi u jednoj emisiji nije predstavljena na malo zanimljiviji nacin od one u skoli xD

pa nije mnogo kasnije,4 meseca mislim,ali sneg i led čine svoje,
truljenje je veoma usporeno,ne može samo jedan ili dva organa
takvom brzinom da propadnu,bakterijama treba topolota da bi
obavile posao....samo jedno poređenje,možda nije adekvatno,
ali drugo nemam...kod nas mora da prođe 5 godina da bi se grob
ponovo otvorio,a to je zatvoren,vlažan prostor....
ma šalim se ja malo,k' velim da se ne zamaješ zozbiljski :D

Naravno trebalo bi da se desava raspadanje istom brzinom, ali to u idealnim uslovima, sve zavisi i od izlozenosti odredjenog organa. Inace koliko sam ja obavesten vlaga podstice raspadanje i razvoj bakterija i insekata koji ubrazavaju taj proces. E sad u ledenim uslovima telo se ne raspada jer su uslovi opasni po bakterije, to jest smrtonosni te se one ne razvijaju, ali ipak to moraju da budu ekstremne hladnoce, kao npr. na Arktiku. Takodje slanitet utice na razvoj bakterija, a i ekstremne toplota nije dobra za bakterije, ne mogu se razvijati u tim uslovima. Takodje to ne znaci da ce telo ostati potpuno ocuvano, vec ce postati mumificirano, inace bi iz razlicitih glecera vadili savrseno ocuvane ljude, a naravno svi znamo da je to nemoguce osim u filmovima ;)

Могуће је...
Налазили су планинаре свуда по свијету...
Има и у аустријском дијелу Тирола један прачико...
Проучавају га и данас...

Sta, savrseno ocuvan, hidriran, da ga odledis kao da je ubijen pre nekoliko sati? Jos ne cuh za to... Cuh za ono slonce, ali ni ono nije bas savrseno ocuvano.

Има тај ловац из неког периода од ко зна кад...
Ецл, или бијаше Етл - нашли га близу пећине...
Дио Аустрије код села Неандертал...
Одатле и име...
Као што је Кромањон сеоце у Француској...

Има тај ловац из неког периода од ко зна кад...
Ецл, или бијаше Етл - нашли га близу пећине...
Дио Аустрије код села Неандертал...
Одатле и име...
Као што је Кромањон сеоце у Француској...

Zove se Otzi ja mislim, as dve tacke iznad O. Nadjen na granici izmedju Austrije i Italije? To je jedini za kojeg ja znam, a i jedini kojeg sam ja uspeo da nadjem na netu... Ali on je daleko od savrseno ocuvanog, prosto je mumija.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ötzi#Discovery

jeste...i nije pritom ostavila tragove...lebdeca, nebeska , vojska!

deseti član grupe yuri yudin (umro prije 4 godine i cijeli svoj život posvetio istraživanju što se desilo njegovim prijateljima) od stvari u šatoru nije mogao identificirat neki komad odjeće za koji je utvrđeno da je neka starinska ruske vojske i jedne naoćale.

a šta kažete na ovo, istričiš iz šatora iz sna zbog ovog ili onog na ciču zimu u gluvo doba noći (!!!) od toliko neophodnih stvari i praktički goli za te uralske uvjete ...sa fotoaparatem oko vrata? (zolotarev)
da ne povjeruješ :confused:

ZZCamera3a.jpg

Poslednja izmena:

Back