MIŠOVI

(ili neka moja razmišljanja i životu inspirisana ko zna čime)​

MIŠOVI

Čudan je život iz kog god ugla pogledaš. Gde god da sam stala za ovih mojih 47 godina, odakle god da sam bacila pogled.......videla sam lavirint i gomilu slagalica. Ebiga.......po nekad zaista imam osećaj da smo kao oni mali laboratorijski miševi koji vodjeni nagonom trčkaraju unezvereno kroz hodnike ne bi li došli do komadića sira stavljenog na drugom kraju lavirinta. A onaj tamo, asistent, stoji i štopuje vreme sirotom mišonji. I tako, iz jednog u drugi lavirint, krivudavim hodnicima trče svi mišići ovoga sveta dok im maleno srce lupa brže nego što treba u večitoj trci.....prolazno vreme im meri neumoljiva štoperica onog asistenta. I šta u toj situaciji da radi siroti miš?
Da trči svoj maraton ali i da gleda kud prolazi. To gledanje krajolika i drugih miševa je jako važno. Možda sretne na tom putu drugog miša.......ma srešće ga sigurno, samo da li će ga prvo videti a zatim i prepoznati kao srodnu mišju dušu......e, to je već problem.
Dakle, ima strašno brzih mišonja. U brzini sitne okice samo letimično predju preko lika drugog mišonje....ne vide, ne registruju, ne zapamte.....greota bre. To je sorta „večito žurni miš“.....oni samo jure od cilja do cilja, kao olujni vetar su.....ne vide nikoga i ništa, ne pamte nikoga i ništa jer nemaju kad, a nemaju kad jer ih ne zanima......da ih zanima vremena bi našli. Ruše prepreke, sobaljuju druge mišove ne osvrćući se na nered koji ostavljaju za sobom. Nikada ne plaču, nikada ne tuguju ni za kim i ni za čim. Ma brzina ubi miša a ne trčanje....i kada se umoran zaustavi na nekoj krivini da predahne......pogleda iza sebe i šta vidi.......ništa.... samo predjen put unezverenim trčećim korakom....u oku nema slika, u srcu nema osećanja, u glavi mu je samo brzina i spisak ciljeva....Spisak ne greje noću, nema vragolast pogled i ne kuva kafu za umornu dušicu, a vala i ne raspravlja se...što jest, jest. Brzi, uplašeni miš solista. Kada ga pitate da li je mišji život lep ili ružan, on ne zna da odgovori.

Mislim, ima mišova koji ne trče......idu lagano, koliko ima toliko ima, kad nema trpi, ne misli i ni na kraj pameti mu nije da požuri. Gegaju se latargični kroz lavirinte, ništa ih ne zanima, nemaju cilj, osmehuju se svima koje sretnu ali onako....odstutno, šale se i zafrkavaju na sve moguće teme na koje usput naidju ali ništa i niko ne ostaje zapamćen, ne sekiraju se jer nemaju oko čega, a nemaju oko čega zato što ih ništa i niko ne zanima.....da ga zanima vremena bi našao. Na prvi pogled drugi miš bi rekao „blago njemu, on je mrtav ladan“.......mislim emocionalno ladan jeste ali nije mrtav.....i to je sorta „ večiti flegma miš“.....kada se okrene šta vidi.......masu zbrljanih slika, pomešanih, nejasnih ......šarene mrlje koje se preklapaju i čija nejasnoća je izazavana nezainteresovanošću u laganica mišijem hodu. Ovaj miš nema spisak obaveza......maaaaa ne.....šta će to njemu.....on ima samo sebe, a vala nekad mu je i to previše. Spori uplašeni miš solista. Kada ga pitate da li je mišji život lep ili ružan, on ne zna da odgovori.

Ima i mišova koji hodaju brzo........ne trče, samo hodaju. Odsečni mišji koraci odzvanjaju lavirintom. Ulivaju sigurnost i mir drugim mišonjama. Po nekad i potrče ako situacija nalaže. Ipak, taj hod im omogućuje da vide pa i da stanu da odmore, da osete prostor, da misle i smisle strategiju, da sretnu nekoga, da ga osmotre.....to je sorta „mišovi hodalice“. Njihova odlika je u tome što imaju vremena i da se osmehnu, da popričaju, pripomognu, posvadjaju se i pomire.....da osete život miša koji može biti i lep...to su miševi koji koriste mozak da bi preživeli i pamte da bi mogli sledeću situaciju da prežive. Sve ga zanima a ne samo komadić sira. Takodje pamte i vide svu lepotu lavirinta kroz koji tumaraju.....i kada se okrenu pukne pogled na šareni put sa svim ostvarenim ciljevima, osmesima i slikama...naravno i sa suzicom, minijaturnom, mišjom. Sve to ispuni malene oke i malo srce miša...... Uvek sa otvorenim očima, upija i lepo i ružno u svom mišjem životu okružen drugim mišonjama. Kada ga pitate da li je mišji život lep ili ružan, on odgovara......šaren

PS
Miš ima samo taj svoj maleni život......
zar je pametno u nevideću brzinu ga obući ?
ili je pametnija nehajna baš me briga garderoba ?
ili je ipak najpametnije biti živi miš ma koliko život boleo?
Jer miš je miš, tek kada život bude zavoleo.

Svi se moramo kad tad okrenuti......a neumoljiva štoperica onog asistenta radi li radi....evo ga

Eh Lj. kakve tebe jutros misli more.A da ti kažem u čemu se razlikuju muški od ženskih pri kretanju kroz lavirint.Žene se orijentišu prema detaljima dok mušarci prate globalnu šemu koju imaju u vidu.To je nauka utvrdila a i svakodnevni život pokazuje.Po tome si ti Lj.sa uočavanjem i pamćenjem detalja prava ženska.:ok::heart::klap:

zxy;bt93535:
Eh Lj. kakve tebe jutros misli more.A da ti kažem u čemu se razlikuju muški od ženskih pri kretanju kroz lavirint.Žene se orijentišu prema detaljima dok mušarci prate globalnu šemu koju imaju u vidu.To je nauka utvrdila a i svakodnevni život pokazuje.Po tome si ti Lj.sa uočavanjem i pamćenjem detalja prava ženska.:ok::heart::klap:

Pa jeste......prava sam ženska :manikir:
Ma samo sam izvodila zaključke posmatrajući ljude.....
Muški globalizam ume nekad da sputava ženski detaljizam....ali ima i žena globalista kao i muških mišova analitičara.....

Divno Ljiljo...
Ovo je veoma dobar text.
Prosto da se zapitamo u koju kategoriju miseva spadamo.Nekada nam odgovara jedna ali,kada malo bolje razmislimo,sasvim smo druga kategorija i pored toga sto ne zelimo da priznamo.

Ebg....
Samo ne znam kada ce onaj asistent da konacno zaustavi stopericu:think:

E sad sam shvatila...:dash: Pa ti pises o muskim misevima...:zper: tj. muskarcima...;)Malo sam umorna pa jedva skontah...:zper::D a da su mnogi misevi...jesu...:ok: ali nisu svi...IMA I MACA...:zper:A ako je mis, zar je vazno koji je...mis je uvek mis!:ok:

lelavi;bt93562:
Divno Ljiljo...
Ovo je veoma dobar text.
Prosto da se zapitamo u koju kategoriju miseva spadamo.Nekada nam odgovara jedna ali,kada malo bolje razmislimo,sasvim smo druga kategorija i pored toga sto ne zelimo da priznamo.

Ebg....
Samo ne znam kada ce onaj asistent da konacno zaustavi stopericu:think:

Hvala pile.......malo razmišljanja nije na odmet :zag:
Uvek si jedna vrsta miša bez obzira što si na momente i ovakva i onakva....svi smo. Sa tom se kategorijom radjamo....to je genetski kod koji ne možemo suštinski promeniti već samo nijanse. Proveriš tako što staneš i pogledaš iza sebe.....ne detalj nego ceo put.
Asistent......u tome i jeste lepota a i ružnoća mišijeg života....neizvesnost....pa sad, kako je ko shvata. U zavisnosti od kategorije kojoj pripadamo doživećemo i asistenta

gagili48;bt93564:
E sad sam shvatila...:dash: Pa ti pises o muskim misevima...:zper: tj. muskarcima...;)Malo sam umorna pa jedva skontah...:zper::D a da su mnogi misevi...jesu...:ok: ali nisu svi...IMA I MACA...:zper:A ako je mis, zar je vazno koji je...mis je uvek mis!:ok:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Pa nije priča samo o muškim mišovima.....nego mešano......al' ajde, za tebe može i o muškim :lol:
Važno je koji je miš.....jer vidiš, kad ona mišica iz treće kategorije, onako sva nežna, pazi na reč, vidi oko sebe naleti na miša iz prve kategorije on je samo povredi jer projuri pored nje ne videći je. Ako, pak naleti na mišonju iz druge vrste onda on provede sa njom neko vreme zabavljajući se, odgovara mu, ima svu njenu ljubav i pažnju, ali ipak ode ostavljajući ucveljenu mišicu. Ako mišica ima sreće te naleti na muško iz svoje grupe......e, onda.......ostane trudna i dobijemo još malih mišova......to se zove razmnožavanje :zcepanje:
OJHAAAAAA

PS
Miš ima samo taj svoj maleni život......
zar je pametno u nevideću brzinu ga obući ?
ili je pametnija nehajna baš me briga garderoba ?
ili je ipak najpametnije biti živi miš ma koliko život boleo?
Jer miš je miš, tek kada život bude zavoleo.

Svi se moramo kad tad okrenuti......a neumoljiva štoperica onog asistenta radi li radi....

da, lepe pricice, metaforicne..
bunnies_46.gif

Nije to strah od zivota, vec borba malene dushe u velikom svetu punom opasnosti..no uvek je lakse u dvoje...taj mushki mishonja je vazan faktor , oslonac..neprikosnoven deo svesti zenskog mishonje, poput dela srca..emocije..binarni sistem ...PAR..da uvek i tako je svet osvojivm..lakshi za konzumiranje..pitkiji..
Neka vizija formule veze koja jeste nukleus zivota..vec to po energetskom zapisu ( i EQ, naravno)..

A "asistent"..iliti krivica, mora da postoji neki balans..neka "ruka pravde" koja ce da kroti bezumlje i iskakanje sa trajektorije prijatnosti i mira..
Lepo pripovedanje i razmishljanje Ljishka :cmok2:

0_showing_love_mouse_heart.gif

LJILJA MMM;bt93567:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Pa nije priča samo o muškim mišovima.....nego mešano......al' ajde, za tebe može i o muškim :lol:
Važno je koji je miš.....jer vidiš, kad ona mišica iz treće kategorije, onako sva nežna, pazi na reč, vidi oko sebe naleti na miša iz prve kategorije on je samo povredi jer projuri pored nje ne videći je. Ako, pak naleti na mišonju iz druge vrste onda on provede sa njom neko vreme zabavljajući se, odgovara mu, ima svu njenu ljubav i pažnju, ali ipak ode ostavljajući ucveljenu mišicu. Ako mišica ima sreće te naleti na muško iz svoje grupe......e, onda.......ostane trudna i dobijemo još malih mišova......to se zove razmnožavanje :zcepanje:
OJHAAAAAA
Znam...i zenskim, samo se salim...;) i u pravu si potpuno!:ok::zag:

Tol...:heart:....jeste lakše u dvoje......ali, nije loše ni onim solistima.....ako vide oko sebe, osećaju, zapamte. I to je sretan mišonja i nije sam dokle god ima drugih mišonja za osmeh, priču, zagrljaj i suzicu....nije miš sam sve dok treba drugim mišovima....samoća je kad ti je mišja dušica prazna, jednobojna, bez slika i sećanja....to je samoća....po meni. Miš, muški ili ženski, nije sam jer ima porodicu, prijatelje, prošlost koju pamti......nema veze ako nema mišjeg partnera jer ima mnogo mišova koji imaju partnere ali su užasno sami.....

gagili48;bt93587:
Pa sad...ne misli zelja uvek na razmnozavanje...:zper: vise na...uzivanje...:D

ma dobro, dobro..znam.....doduše u osnovi razmnožavanje je uživanje....vežbaš,uživaš,vežbaš, uživaš.....i postaneš ekspert :zcepanje:
mada priznajem da je bolje da sam upotrebila neku drugu reč ....:lol:

Back