Misljenje o ovoj konfiguraciji?

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Pozdrav drustvo... dugo sam se dvoumio oko laptopa ili desktopa, ovde sam postavljao neke konfiguracije ranije, lomio se, i na kraju uzeo xbox one x i qled tv za moje gamerske potrebe... sada me opet nesto kopka, kontam da ce uskoro i ovde kod mene karantin i da cu imati slobodnog vremena, pa sam opet poceo razmisljati desktop pc-ju. Nasao sam nesto na netu, pa bi molio nekoga ko se razume da mi kaze valja li to sta za gaming danasnjice. Ovo je samo konfiguracija, i razmisljam uzeti jos jedan 32"monitor mininum2k (va panel).

https://www.saturn.at/de/product/_h...59610.html?rbtc=now|oow|appshare||p|appshare|
Molim za misljenje.

CPU i Grafika su za gejming OK ali ne mogu da vidim koja je maticna u pitanju, nigde ne pise, pod uslovom da maticna to podrzava mozda bi mogao da uzmes malcice brzu memoriju u suprotnom ce ti i ovo solidno zavrsavati posao, ali jedino sto mi zaista ovde bode oci jeste napajanje od 400W ne znam sta ce ti reci ostali ali mislim da je to bas slabo za ovu konfiguraciju, jeste da je NVIDIA i da manje vuce struje od AMD-a ali preporucio bih ti bar neki PSU od 600W koliko da budes miran.

CPU i Grafika su za gejming OK ali ne mogu da vidim koja je maticna u pitanju, nigde ne pise, pod uslovom da maticna to podrzava mozda bi mogao da uzmes malcice brzu memoriju u suprotnom ce ti i ovo solidno zavrsavati posao, ali jedino sto mi zaista ovde bode oci jeste napajanje od 400W ne znam sta ce ti reci ostali ali mislim da je to bas slabo za ovu konfiguraciju, jeste da je NVIDIA i da manje vuce struje od AMD-a ali preporucio bih ti bar neki PSU od 600W koliko da budes miran.

Tako je. I ja mislim da mu treba napajanje od 600 W...
To napajanje zna da bude vazno za gejming isto koliko i procesor i grafika

Da Zen2 podrzava 3200 bez overclocka, i napajanje od 400W je minimum da bi ovo radilo verovatno.

Ploca je Erica
https://support.hp.com/sk-en/document/c06418627

To je gotova masina od HP-a nema tu nekog menjanja. Uzmes ili ostavis.

To me sad podseti na jednu plocu koja je crkla u hp masini pre mnogo godina.
Ajde sto je mini ploca bila, nego se ispostavi da su kuler za procesor srafili direktno u stranicu kucista.
I sad nijedna druga ploca ne pase jer nisu rupe na istom mestu kao kod te hp-ove.
Na kraju je radio stenmajz i cekic, da se ulubi malo ta stranica da moze da stane nova ploca koja nije original... :D

Za te pare ne bi mogao da kupi nista slicno u Srbiji. Samo procesor je 50k, diskovi 20k, legalni windows itd...

Ploca je Erica
https://support.hp.com/sk-en/document/c06418627

To je gotova masina od HP-a nema tu nekog menjanja. Uzmes ili ostavis.

To me sad podseti na jednu plocu koja je crkla u hp masini pre mnogo godina.
Ajde sto je mini ploca bila, nego se ispostavi da su kuler za procesor srafili direktno u stranicu kucista.
I sad nijedna druga ploca ne pase jer nisu rupe na istom mestu kao kod te hp-ove.
Na kraju je radio stenmajz i cekic, da se ulubi malo ta stranica da moze da stane nova ploca koja nije original... :D

Za te pare ne bi mogao da kupi nista slicno u Srbiji. Samo procesor je 50k, diskovi 20k, legalni windows itd...

A cekaj zasto bi neko puco 100 evra za taj legalni Windows kad moj komsija moze da mu namesti za hiljadu i po dinara, ne razumem...

Ovo je perfektna konfiguracija, brand mašina, pa na njoj nemaš šta da menjaš.
Napravili su je majstori, radi kako radi, i služiće te dugo.
+1 a na sve to u EU suigurno imas varijante da garancija traje 3-5 godina...A Saturn je jedna ozbiljna firma… Cisto sumnjam da je neko SKLJ napajanje unutra...Ali ono-dosta RAMA, nova generacija graficke,SSD...sve imas sto ti je vise nego dovoljno bar za narednih 2-3 godine...Ako ne I duze..P.C. Kaze mi drugar da je uzeo 32 incha monitor I zeznuo se-kaze jako mu tesko da prati u igrama sta se desava na monitoru...Mozda bolje 27ica..? Konzole ipak igras na vecoj razdaljini pa nije toliko problem ali kod kompa si mnogo blize pa moze da smeta-nekom..

E to nisam siguran..Inace cini mi se-mozda gresim-da je G-Sync tehnologija kompatibilna i sa Free-sinc...ALi da obrnuto nije...Ali ne smem da tvrdim to.
Inace meni je ovaj monitor brutalan-iako ga je tesko I u EU naci a kamoli kod nas..I kosta malo vise..
https://www.amazon.com/ViewSonic-XG...07VP9GS1Q/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
Ne mogu da stave na monitor gsync compatible ako prethodno ne testiraju. Cak i oni na kojima ne pise, mogu biti ok s nvidijom, samo
sto nisu atestirani.

Hvala ljudi na misljenjima, tek sad stizem odgovoriti (kod mene jos nema karantin 😀 ). Koliko ja vidim ova konfiguracija bi bila sasvim ok za stvari koje meni trebaju kao jednom kompjuterskom laiku. Jedino mi zao sto npr.ram memorija nije prosiriva, pa da u buducnosti dodam jos bar 16, ali sta je tu je... 2-3 godine neka radi i ja sam zadovoljan. Za monitor moram da vidim jos sta imaju u saturnu, posto cu sve kod njih uzeti pa da mi donesu odjednom, ali uglavnom, bitno mi je da imam sada jasniju sliku. Hvala svima

Back