Misljenje o konfiguraciji

Stratosphere8

Zainteresovan član
Poruka
189
Pozz,novi sam u sastavljanju konfiguracija pa zelim da budem siguran da nisam napravio neku gresku u sastavljanju ove..
Specifikacije su sledece:
Procesor: Ryzen 3 3200G
Maticna: Gigabyte B450 Aorus M
Ram: HyperX Fury 2x8gb(2666MHz) ddr4
Napajanje: Armaggeddon Voltron Bronze 300FX 600W
I koju bih graficku mogao da uzmem uz ovu konfiguraciju?😁

Nema...kako bih rekao"greske"ali dve sugestije-kao prvo ne znam bas kakvo je to napajanje...Procesor ima integrisanu graficku. Iako nisam pobornik integrisanih grafickih-ako ces u narednih-3 meseca, pola godine, godinu npr-imati dodatni budzet-mozda nije lose uzeti naknadno graficku..? A dotad bolje napajanje i sl.? P.C. imas vec mali milion tema gubim se gde si sta pisao/trazio :)

napajanje gledaj prema projektovanoj grafici, cini mi se da je ovde sumnja u proizvodjaca i njegov kvalitet a ne u kolicini vati

ako ces neku sa dodatnim pinovima, gledaj da napajanje ima te dodatne pinove

1x6 2x6 ili vec sta sad izbacuju

a graficka, zavisi od para , 560, 1050,570,580

onda neko napajanje od 700w?
Probaj da razumes-nije snaga u W=kvalitet napajanja...Napajanje ako uzimas u radnji neces proci ispod 50-60 evra da valja...Malo manje na KP-Kupujem Prodajem..Napajanje je kao srce kompa-ako ono zakaze-ceo komp(organizam)strada...Neki-Cooler Master, Chieftec, Thermaltake, BeQuiet...Seasonic je najbolji ali skuplji...
Nesto ovog tipa treba da juris
https://www.kupujemprodajem.com/Kom...9-600W-87719751-oglas.htm?filter_id=531738542

maticna mi ima hdmi prikljucak pa je li preko toga?
https://www.amazon.com/GIGABYTE-B450-AORUS-Thermal-Motherboard/dp/B07FWY246F
Na slici vidim da ima DVI I HDMI. A za graficku Kazem ti ja bih licno isao zasad na tu integrisanu-uzeo sad BOLJE napajanje npr taj neki BeQuiet za 60-70 evra I posle kupio npr Nvidia 1660...ili tako nesto,,,Jer onda imas-u daljem eventuaonom upgaradeu mozda za par godina-stavis bolji procesor...Bolju graficku, ko zna…? SSD? A imas dobro napajanje I sve ostalo. Ovako kad kupis jednu stvar losu/....nije dobro...P.C. pazi ja RETKO savetujem integrisanu graficku kao resenje-ali sad govorimo kao o PRIVREMENOM resenju...

https://www.amazon.com/GIGABYTE-B450-AORUS-Thermal-Motherboard/dp/B07FWY246F
Na slici vidim da ima DVI I HDMI. A za graficku Kazem ti ja bih licno isao zasad na tu integrisanu-uzeo sad BOLJE napajanje npr taj neki BeQuiet za 60-70 evra I posle kupio npr Nvidia 1660...ili tako nesto,,,Jer onda imas-u daljem eventuaonom upgaradeu mozda za par godina-stavis bolji procesor...Bolju graficku, ko zna…? SSD? A imas dobro napajanje I sve ostalo. Ovako kad kupis jednu stvar losu/....nije dobro...P.C. pazi ja RETKO savetujem integrisanu graficku kao resenje-ali sad govorimo kao o PRIVREMENOM resenju...
pa da..privremeno cu koristiti integrisanu grafiku,a kada skupim pare kupicu neku jacu graficku.Sto se tice napajanja uzecu Chieftec 700W

ne razumijem sta zelis da mi kazes,mozes li malo da mi uprostis?
Napajanje od 700 W je sasvim dovoljno samo gledaj da ima dva prikljucka sa sestopinskim kontaktom za napajanje graficke karte,jer su sada grafike dosta jace i treba im vise napajanja.Ako slucajno ne nadjes napajanje sa ta dva prikljucka,onda da bude obavezno bar sa jednim,jer moze adapterom na napojnu granu da se premosti da imas jos jednu granu za napajanje grafike.

Back