Misljenje o konfiguraciji

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E ovako bih sklopio komp a treba mi misljenje iskusnih.

I5 6500
Asus H110M R C SI
4TB WD SATA3 BLACK 7200
KINGSTON SAVAGE 2*8 2400 DIMM DDR4
Asus GTX950 2GB DDR5
THERMALTAKE 730WSPS-730M

Ne zanima me overclock

ne volim kada se neko kurči sa parama i razbacuje ali.. ovaj komp je sklopljen kao nogama evo i zašto :
1. ako se već razbacuješ sa novcem onda umesto i5 kupi i7 6700k koji nije mnogo skuplji od tog i5 a razlika je drastična
2. za taj i5 ne ide štok kuler znači odmah spremi pare makar za cmTx3 oko 30 evrića
3. uz ovaj komp je idiotluk ne staviti ssd disk kao osnovni znači bolje manji od 2tb hdd i jedan ssd nego taj od 4tb-a
4. uz ovu konfiguraciju ne gine kućište od 60-evrića neki NZXT minimum sa napajanjem od 700 wati koje košta još toliko i odmah spremi da staviš barem dve 12- tice kulere u kućište za doobar protok vazduha

ne volim kada se neko kurči sa parama i razbacuje ali.. ovaj komp je sklopljen kao nogama evo i zašto :

1. ako se već razbacuješ sa novcem onda umesto i5 kupi i7 6700k koji nije mnogo skuplji od tog i5 a razlika je drastična
2. za taj i5 ne ide štok kuler znači odmah spremi pare makar za cmTx3 oko 30 evrića
3. uz ovaj komp je idiotluk ne staviti ssd disk kao osnovni znači bolje manji od 2tb hdd i jedan ssd nego taj od 4tb-a
4. uz ovu konfiguraciju ne gine kućište od 60-evrića neki NZXT minimum sa napajanjem od 700 wati koje košta još toliko i odmah spremi da staviš barem dve 12- tice kulere u kućište za doobar protok vazduha

Hocu da potrosim oko 100 000 bez monitora.. nisu to nikakve pare to nije ni 1000 eur.

1. Preskup je I7 je 20 000 skuplji covece?!?!
2. Ovaj proca ima box coolere. Jel treba i dodatni?
3. SSD uzimam od 250 GB samsung 13 000. Zaboravio sam da ga metnem u konfig.
4. E to je dobar savet. Mogu da dodam jos i za to. Imas li predlog kucista i koji cooleri?Nesto sam vise za miroATX.

- - - - - - - - - -

Stavi samo GTX 960 2gb i nebrini se ima sve da teras.

7000 skuplje otprilike pa sam zato uzeo 950. A mislim da sam na benchmarkovima video da je 950 dobar odnos cene i kvaliteta.

A ako dokupljujem jace kuciste i jos dva kulera nemam vise prostora necu da dam vise od 120 000 + monitor mislim da uzmem 25 DELL sta mislite o otm modelu :D

Ne vidim razlog da ti treba toliko napajanje, to konfiguracija nije veliki potrosac, pa cak i mada je OC, procesor malo trosi a takodje i grafika. Sve preko 600w je previše

U zavisnosti za čega cea koristiti računar zavisi i koji monitor da uzmes. Ako ces za igranje onda bolhe da uzmes i jaču grafiku, sada mlzes da nadjes dobre jefiyine polovne gtx970 grafike koji su na dosta testova u rangu sa RX480. Takodje nisu veljki potrosac.

Ako ces na dalje staze pa da si miran arem 4-5 godina onda gledaj monitor koji radi u 2560x1440 rezoluciji. Dell je odkican izbor al opet zavisi za cega ti treba.

Ne vidim razlog da ti treba toliko napajanje, to konfiguracija nije veliki potrosac, pa cak i mada je OC, procesor malo trosi a takodje i grafika. Sve preko 600w je previše

U zavisnosti za čega cea koristiti računar zavisi i koji monitor da uzmes. Ako ces za igranje onda bolhe da uzmes i jaču grafiku, sada mlzes da nadjes dobre jefiyine polovne gtx970 grafike koji su na dosta testova u rangu sa RX480. Takodje nisu veljki potrosac.

Ako ces na dalje staze pa da si miran arem 4-5 godina onda gledaj monitor koji radi u 2560x1440 rezoluciji. Dell je odkican izbor al opet zavisi za cega ti treba.

pa neka uzmem jace napajanje mozda nesto dodam posle pa ce trebati...

hvala za to za monitor.

nego ne znam za to kuciste samo... koje da uzmem i da li da uzimam dodatne coolere...

pazi kada pravis rig, u jedan stavis neki solidan celeron i 5x380 AMD grafičke i ta masina trosi nesto vise od 700w u full load. Vecina nkvih grafika nisu veliki potrosaci, 1080 trosi manje od gtx 980ti a 30-40% je brza od njega. Jednostavno 700w napajanje je previse, pogotovo sto neces raditi OC. Ta konfiguracija, ovakl odokativno trosi manje od 300w u full load.

dobdo kućište je uvek odlicna investicija, to sto ima gomilu coolera ne znaci mnogo, pogotovo u tvom slucaju jer ni graficka koju si napisao kao ni procesor nisu veliki potrosaci a ni ne greju se puno.

Poglrdaj review tip 10 kućišta u ceni do 100-120e i odluci se za neko. Gledaj i na to kao dugoročnu investiciju, isto kao i monitor.

pazi kada pravis rig, u jedan stavis neki solidan celeron i 5x380 AMD grafičke i ta masina trosi nesto vise od 700w u full load. Vecina nkvih grafika nisu veliki potrosaci, 1080 trosi manje od gtx 980ti a 30-40% je brza od njega. Jednostavno 700w napajanje je previse, pogotovo sto neces raditi OC. Ta konfiguracija, ovakl odokativno trosi manje od 300w u full load.

dobdo kućište je uvek odlicna investicija, to sto ima gomilu coolera ne znaci mnogo, pogotovo u tvom slucaju jer ni graficka koju si napisao kao ni procesor nisu veliki potrosaci a ni ne greju se puno.

Poglrdaj review tip 10 kućišta u ceni do 100-120e i odluci se za neko. Gledaj i na to kao dugoročnu investiciju, isto kao i monitor.

Znaci napajanje 600 w i kuciste bez dodatnih coolera...

Potrosnja (tipicna):
http://www.buildcomputers.net/power-consumption-of-pc-components.html

PSU kalkulator:
http://powersupplycalculator.net/

Kod grafika koje imaju vise kulera ima i vise osipanja toplote unutar samog kucista, rupe pozadi graficke su cesto manje nego na referentnim kartama i nije zgorega imati bolju ventilaciju kucista kako bi ta toplota otisla napolje.
Sa referentnom kartom koja ima jedan kuler i vise otvora ne treba nista.
Pod dobro ventiliranim kucistem podrazumeva se i dovoljno otvora za ulaz i izlaz vazduha, Ventiltore od par evra uvek mozes da dodas ako ima mesto da se postave i ako ti trebaju.
Na ovaj procesor bi uvek stavio kuler kategoriju iznad intelovog stock ali nista ekstremno, potrebe za tim ima kod 6600k.

r9 380 u peaku troši do 190 wati tako da *5 =950wati? da nisi malo ti pogrešio negde? 700 wati ?

r9 380 u peaku troši do 190 wati tako da *5 =950wati? da nisi malo ti pogrešio negde? 700 wati ?

Zato sto se za kopanje downvoltuje, naravno mislim na kopanje ETH, Ako bas hoces slike poslacu ti, 100% imam negde na racunaru. Inace stavljam 2 napajanja po jednom rigu kada koristim 6 grafika, da ne bi koristio jedan RM1000x ovako stavis 2xRM750x Tada je potrosnja oko 820-830w, toliko vuce iz ispravljaca.

Poslednja izmena:
ako nije hitno ja bi sacekao novembar kad izlaze novi amdovi procesori. Amd je skoro izbacio graficke sa gotovo 2.5 puta jacim performansama po vatu i cene grafickih su drasticno pale. Tako da bi ja na tvom mestu pricekao

- - - - - - - - - -

ako nije hitno.

Back