Misljenje o konfiguraciji. Može li se nadograditi?

Nema tu velike filozofije. GPU bottleneck od strane CPU je termin pun interneta. I nacin kako to da detektujes. Kad poteras igru pratis
load CPU-u i GPU-a. Ako je load CPU-a veci >70%, a GPU-a mali onda znas da imas bottleneck. A i to koja ce 1080 ili rx580 bolje raditi
je diskutabilno u slucaju bottleneck-a. 1080 je high end karta, a 580 mid range tako da logicno u slucaju da nema bottleneck-a
1080 treba da radi bolje.
pa i bitno je koliko imas fps-a a ne samo rezolucija... meni 710 ima 4k kao dobar dan, ali na 30hz :lol:

Ja kazem da ddr3 ne mora da bude bottleneck jer upravo si rekao ono sto sam napisao. Ako ce 1080 raditi bolje na ddr3 nego 580 na ddr4 onda nije toliki bottleneck memorije vec procesor
Ako zavisi neka igra od bw memorije, može ddr3 da bude bottleneck. recimo, prebacivanje tekstura na gpu. ddr3 može do 2133mt, a ddr4 i do 3800mt/s,ovaj m1 Applov 4266. Recimo Zen na 2666 i Zen na 3200 je razlika od 10%.

Bravo, al iskustvo ti je sigurno lošije nego sa Win 10 na hddu :)
sta da ti kazem...radi sve mada ima jos tu bagova dosta u sistemu... ali obecava sistem... naravno nisam rekla glavnu stvar da nema sanse da ga direkt instaliras sa normalnom c2duo masinom direktno vec moras da prvo sa meka da instaliras na ssd vanila sistem, pa onda skidas telemetry plugin i stavljas onaj od high sierre i tek onda budzis open core...malo drkanja, ali dobro zima je... dosadno :zcepanje:

Poslednja izmena:

Back