Misljenja o konfiguraciji?

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
309
Pozz, u prethodnoj temi sam naveo da se dvoumim izmedju alienware x51 i custom konfiguracije, ipak sam se odlucio za custom, i evo sta sam sklopio:

CPU Intel® Core™ i5-2500, 3.30GHz BOX 32nm - 20,780.00
MB Z77 Asus Maximus V GENE - 19,299.00
HDD 7200 1TB Seagate Barracuda - 7,500.00
SSD 120GB Kingston V300 - 10,000
Memorija DDR3 2x4GB 2400MHz Kingston HyperX CL11 - 5,389.00
GeForce GTX660 MSI OC 2GB/DDR5 - 20,998.00
Kuciste Cooler Master Storm Scout - 8,140.00
Napajanje 550W Cooler Master GX - 7,840.00
Ukupno: 99.946

znaci budzet mi je do 1000e bez monitora, imam Benq neki stariji LCD, koji me solidno sluzi a nadam se da cu u buducnosti skupiti neki kes za solidan full hd LED monitor.
Molim Vas dajte mi neke predloge u vezi konfe, sta bi ste mozda oduzeli ili dodali? Komp je namenjen gamingu i muzickoj produkciji.
Hvala unapred

mikro atx ploča - ne sviđa mi se jer ima samo dva pciexpres slota nema običnih pci utora što je nedopustivo za bilo koju ploču po meni , mislim da je ona koju sam ti prošli put predložio cena bila 96000 bez ssd-a s tim da je ipak core i7 ivy brigde procesor tamo u pitanju znači daleko ispred ovoga procesora i ploča je daleko moćnija nego ova jer tu je i noviji čipset , ssd ćeš osetiti samo kod paljenja i pokretanja programa tako da nije ti nužno uzimati ga , ako misliš profesionalno za muziku onda to ne ide bez dodatnoga pci utora i jedno sedamdeset eura za tu karticu jesu dobre ove integrisane ali tebi onda ne gine profesionalna zvučna kartica.

Poslednja izmena:
hmm, ne znam, ipak imam osecaj da mi i7 nije toliko potreban. Graficku ne bi menjao, jer ipak koliko sam citao i video ati ima ocajne drajvere....koristio sam ati vec dugi niz godina i mislim da bi mogao Nvidiji da pruzim sansu. ipak si u pravu za ssd, to cu jos videti. Sto se maticne tice citao sam puno review`s o njoj i naisao na mnozstvo pozitivnih reakcija, druga opcija mi je bila ASUS sabertooth z77 koja je malo skupja od ove ali i o njoj sam procitao svasta lepo (veliki sam fan ASUSA inace...) a i asrock z77 extreme4 dolazi u obzir, uvek mi je najveci problem maticna kad sklapam konfiguraciju...znam da mi treba zvucna, ali imam kvalitetna pojacala i monitore koje planiram da kupim (naravno neki mid-range) tako da cu se time pozabaviti tek na leto ili jesen kad se zaradi neki kes... :D

ko te zahebao da ATI ima očajne drajvere?
idi breeeeeee ....

Ati ima ocajne drajvere. Drug trenutno ima 22 ati 7950graficke jer se bavi dekodiranjem telefona. 2 od te 22 su mu u glavoj masini( sli ) i nisu u mogucosti da teraju WOW u full rezoluciji ( ima dell u2711 monitor ) dok njegov brat ima isti monitor i tera sve u full na 660gt...Ati ima odlicne graficke al drajveri su golo sranje... Cak je u nekim igrama morao da stavi DX9 jer DX11 pravi probleme dok Nvidia nema tih problema...

jeste ati bas ima ocajne drajevere, drug ima 6750 cini mi se ili tako nesto, graficka je mamara, ali drajveri su sranje zestoko, desavalo se da na svakih pola sata ga izbaci iz igre, a posto se bavi 3d modelovanjem desavalo se da se komp sam od sebe ugasi, kad je ubacio gtx660 nije vise imao tih problema...mada i po netu se ljudi zale da ati ima lose drajvere.

ajde ne lupetajte ovde , ATI ima super drajvere ja sam koristim 5670 još se nije desilo da nešto ne mogu da poteram ili da mi izbacuje iz igre sam od sebe , bolje prvo pogledajte šta imate u svojim kompovima ko zna kakva sranja su navukli na OS

ajde ne lupetajte ovde , ATI ima super drajvere ja sam koristim 5670 još se nije desilo da nešto ne mogu da poteram ili da mi izbacuje iz igre sam od sebe , bolje prvo pogledajte šta imate u svojim kompovima ko zna kakva sranja su navukli na OS

Ja ti lepo kazem... To sto ti mislis da ATI ima super drajvere je zabluda. ATI ima fantasticne graficke al su im drajveri golo goovno... A tesko da on ima sranja na racunaru.... Taj drugar se inace bavi prodajom i servisom racuanra ( ima svoju firmu ) i jedini razlog zasto ima ATI-ja sam naveo. A da na glavom compu ima sranja tesko jer neko ko ulozi u racunar 2000+ evrica tesko da ce da sjeeebava stvari instaliranjem gluposti... Ati jednostavno nije sposoban da napravi drajvere, prihvatio ti to ili ne, to je cinjenica...

Ja ti lepo kazem... To sto ti mislis da ATI ima super drajvere je zabluda. ATI ima fantasticne graficke al su im drajveri golo goovno... A tesko da on ima sranja na racunaru.... Taj drugar se inace bavi prodajom i servisom racuanra ( ima svoju firmu ) i jedini razlog zasto ima ATI-ja sam naveo. A da na glavom compu ima sranja tesko jer neko ko ulozi u racunar 2000+ evrica tesko da ce da sjeeebava stvari instaliranjem gluposti... Ati jednostavno nije sposoban da napravi drajvere, prihvatio ti to ili ne, to je cinjenica...

ja ja naturlich pogotovu kada si napisao za njega da se bavi dekodiranjem telefona msm da li si ti nekada dekodirao telefon ?

dosta mi je bre vas raznoraznih likova koji mislite da ste isisali znanje iz maloga prsta liku se gasi kompjuter jer kada je sklapao konfiguraciju nije znao šta radi pa kada grafa optereti matičnu onda se komp izgasi i onda svi udrite po drajverima zaati a to što je uklopio matičnu od 50 evra sa core i7 i grafičkom od 400 evra nema nikakve veze ma daj ...

hebem ja te samozvane servisere , imam ja komšiju koji je vlasnik najveće radnje za kompjutere u kikindi i on ima servis sa serviserima svaki moj do mojega , a ja išao kod njihovoh servisera da im radim kućne mreže -onda znaš kakvi su to serviseri , sve moj do mojega .
lik im je nedavno odneo laptop na popravku u garanciji , i zove posle par dana - a oni: izvinite nemojte sada -pijemo kafu , posle dva dana otišao kod njih nisu znali gde mu je lap -zaturili ga negde ni otvorili nisu , ma idi servis do bola ..

A vidim ti si popio svu pamet ovog sveta? Tesko da neko ko pazari Enermax Maxrevo 1.5KW, i7 i plocu od 150e sa sve 2x SSD i 2x 7950, 16GB rama, Dell u2711 monitor.. i sve to stavi u Cosmos 1000 kuciste i jos pride 10 masina od kojih svaka ima u sebi 2x7950 ( zbog dekodiranja ) nema pojma sta radi... Graficke koje nisu u stanju da u SLI poteraju igre, prave probleme i blokiraju se kada ukljucis DX11 tesko da su dobro optimizovane, odnosno tesko da im je drajver napisan kao svet, a kada ubacis u istu masinu Nvidiu i nema nikakvih problema....

Samo neki od problema sa ATI-jem

http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/4700720222
http://www.mmo-champion.com/threads/1202530-Entire-system-freezes-during-WoW

a ti si nadekodirao se telefona ihaj , kao i tvoj kolega , ajde oladi , 99% novih telefona može se dekodirati u kućnoj radinosti korištenjem IMEI broja telefona -naravno ako imaš imalo mozga za to kao i mreže za koju oćeš da dekodiraš ,u onih ostalih 1% možeš uglaviti telefonski čip lažnjak u koji uglaviš pravi čip , jedino da dekodira praistorijske telefone sa kompjuterom a za to mu ne treba ništa brže od obične office mašine.
Eno kako ne valjaju Ati-jevi drajveri na na svim benčmarzima top mašina se smenjuju Ati 7870, 7950 i 7970 i nvidia 660ti , 680 i 690 , jako ne valjaju drajveri.

a ti si nadekodirao se telefona ihaj , kao i tvoj kolega , ajde oladi , 99% novih telefona može se dekodirati u kućnoj radinosti korištenjem IMEI broja telefona -naravno ako imaš imalo mozga za to kao i mreže za koju oćeš da dekodiraš ,u onih ostalih 1% možeš uglaviti telefonski čip lažnjak u koji uglaviš pravi čip , jedino da dekodira praistorijske telefone sa kompjuterom a za to mu ne treba ništa brže od obične office mašine.
Eno kako ne valjaju Ati-jevi drajveri na na svim benčmarzima top mašina se smenjuju Ati 7870, 7950 i 7970 i nvidia 660ti , 680 i 690 , jako ne valjaju drajveri.

Pa u poslednjih 4 meseca je odradio oko 1000 telefona, sto je oko 6000e zarade. Oladi ti malko, kada nesto pricas moras da se u to i razumes a ne kao ti.. I za ovo se koristi IMEI telefona al telefon fizicki mora da se ocita, pa se onda razbija algoritam, da razbijes matematickim putem tako sto ces pisati na papir i racunati neces nikada uspeti ma koliki mozak da imas....I opet ne lupetaj, prvo malo procitaj sta ti treba a ne da lupis i ostanes ziv, office masina.. Kako da ne...
ATI ima bolje graficke od Nvidia grafickih i to dobreno bolji, al ako nisi znao ATI ima dva razvojna tima za drajvere, jedanb za opensource a drugi su "vlasnicki" drajveri, takodje ATI je nedavno otpustio dosta, mislim da je negde oko 80% ljudi koji su radili drajvere sa Linux i nekoliko njih koji su radili na izradi vlasnickih drajvera... I da, ATI pravi sranje drajvere...

Ati ima ocajne drajvere. Drug trenutno ima 22 ati 7950graficke jer se bavi dekodiranjem telefona. 2 od te 22 su mu u glavoj masini( sli ) i nisu u mogucosti da teraju WOW u full rezoluciji ( ima dell u2711 monitor ) dok njegov brat ima isti monitor i tera sve u full na 660gt...Ati ima odlicne graficke al drajveri su golo sranje... Cak je u nekim igrama morao da stavi DX9 jer DX11 pravi probleme dok Nvidia nema tih problema...
Kako bre ati ima lose drajvere?!?
Ja posedujem ati 6670 i nema koju igricu ne moze da tera.
Nikad mi nije pravila probleme iako sam je klokovao vise od 20%...
Ti si jedan obican fan Nvidie i sada hoces da trolujes da bi svi mi zavoleli nvidiu.
Ati je bolji od nvidie zato sto se za iste pare koje se planiraju za odredjenu nvidia graficku, moze kupiti i do 15% bolja ati graficka.
Ati nikada nije imao ocajne drajvere.
Ako neko ima ati a komp mu baguje to je zato sto se ta graficka ne slaze sa ostalim komponentama pci ex slotom, maticnom, napajanjem itd.
Isto tako zablude su da ati graficke ne rade sa intel procesoeima. Ja imam intel procesor i ati graficku i nikad nije bilo problema.
Isto tako lik koji drzi igraonicu "NET" u Beogradu ima u svim kompovima intel core i5 2500k procesore i ati 6990 graficke.
Pa sad ti vidi. Ne bi on rizikovao da u 40 kompova stavlja konfiguraciju koja ne pase.
Stoga ati je dobra marka i ne pravi nikakve probleme.
A to sto nece da tera WoW u Full HD to je bag do igrice ili eventualno do OS.
Toliko od mene.

ati nikad nije imao sjajne drajvere kao prvo, ne znam da li se secas, ali pre par godina svi su (ili barem vecina) koristili ati catalyst drajvere neoficialne...ne znam da li ih jos uvek prave, ali znam da su oni bili mnogo bolji od oficialnih ati drajvera. ja nisam fan nvidie, tj uvek sam vise voleo ati, ali zadnjih par godine nvidia je pocela da bude ozbiljna konkurencija a bogami dobro im ide u tome.

Prica o problematicnim ATI drajverima je odavno bila i prosla. Ja imam vec 4 godina HD4870 i jos nisam naleteo ni na jedan problem. Jedino sto im je problematicno je sama Catalyst aplikacija koja je katastrofalno neoptimizovana.

Sto se tice konfiguracije, gde ti je zvucna, ako stvarno mislis da se bavis muzikom?

Kako bre ati ima lose drajvere?!?
Ja posedujem ati 6670 i nema koju igricu ne moze da tera.
Nikad mi nije pravila probleme iako sam je klokovao vise od 20%...
Ti si jedan obican fan Nvidie i sada hoces da trolujes da bi svi mi zavoleli nvidiu.
Ati je bolji od nvidie zato sto se za iste pare koje se planiraju za odredjenu nvidia graficku, moze kupiti i do 15% bolja ati graficka.
Ati nikada nije imao ocajne drajvere.
Ako neko ima ati a komp mu baguje to je zato sto se ta graficka ne slaze sa ostalim komponentama pci ex slotom, maticnom, napajanjem itd.
Isto tako zablude su da ati graficke ne rade sa intel procesoeima. Ja imam intel procesor i ati graficku i nikad nije bilo problema.
Isto tako lik koji drzi igraonicu "NET" u Beogradu ima u svim kompovima intel core i5 2500k procesore i ati 6990 graficke.
Pa sad ti vidi. Ne bi on rizikovao da u 40 kompova stavlja konfiguraciju koja ne pase.
Stoga ati je dobra marka i ne pravi nikakve probleme.
A to sto nece da tera WoW u Full HD to je bag do igrice ili eventualno do OS.
Toliko od mene.

Da li sam napisao da imam Nvidiu negde? A kao prvo najbolja kartica jeste bila Nvidia, rec je o GTX295, kartici koja se cula kao avion prilikom poletanja al je radila kao zmaj...
Graficka koja se ne slaze sa plocom, procesorom i napajanjem od 400e? Leba ti o cemu ti pricas? Dati 300e za graficku i jos pazariti jednu takvu i onda da nisi u mogucnosti da igras neke igre u DX11 jer se blokira racunar je idiotluk...
Bag to WOW-a? Pa lebati ATI je sam izbacio bio "zakrpu" od 140mb koja nije odradila posao do kraja, pa ti vidi.
Toliko od mene...

ati nikad nije imao sjajne drajvere kao prvo, ne znam da li se secas, ali pre par godina svi su (ili barem vecina) koristili ati catalyst drajvere neoficialne...ne znam da li ih jos uvek prave, ali znam da su oni bili mnogo bolji od oficialnih ati drajvera. ja nisam fan nvidie, tj uvek sam vise voleo ati, ali zadnjih par godine nvidia je pocela da bude ozbiljna konkurencija a bogami dobro im ide u tome.

Upravo to, ATI ima dva developer tima koji prave drajvere, jedan tim oficijalne a drugi free verziju, crnjak je taj sto su oficijalni losiji od free i jos gore je to sto ti timovi imaju zabranu da komuniciraju izmedju sebe kako bi ispravili greske vec svaki tim radi od nule...

trebao si sneki biti psiholog:zimag:z:mrgreen:
hej ali stvarno ljudi razbijaju na benčovima sa istim grafičkama i izvlače vrh u perfomansama svojih računara i onda mi se ovde pojave likovi koji tvrde da su drajveri za te grafičke loši , pa da su oni toliko loši ne bi ljudi izvlačili toliko iz njih i onda kao vrh vrhova mi dolazi lik koji mi objašnjava da neko ima dve ATI 7950 i da ne može da izvuče maximum iz neke igre iliti nedaj bože gasi mu se računar i da su za to krivi drajveri te grafike , izgleda da nekima ovde jesu drajveri krivi ali se ti drajveri ne nalaze u računarima nego u njihovim glavama.
to je ono šta ja nazivam fušmaistor- drži vodu dok maistori odu.

Fusher :D Lepo zvuchi :D

Rech je u tome shta htedoh reci.Hteo sam da kazem da ATi ima
jake stvari ali nekad ih nekim stvarima loshe kontrolishe/usmerava.

Naravno da su se vremenom popravili u svakom segmentu ali ako ja kazem
da sam za nVidia-u automatski ne znachi da ne bih voleo neku ATi jevu kartu da stavim u PCIex slot.

Na kraju krajeva je npr. i logichno AMD procesor spariti sa Ati(AMD) grafikom.

Mada, sve je relativno...

Poslednja izmena:

Back