Misicna masa ! Vitamini,proteini... .. KLIKNI !!!

gost 199422

Ističe se
Poruka
2.230
Imam 15god.
2god. idem u teretanu.

Ali sam MRSAV !!! Imam 55kg na 175cm !

-Interesuje me sta mogu da pocnem da pijem od tih hemikalija , ako mogu tako da ih nazovem da bi dobio na misicnoj masi..
-Takodje me interesuje da li je to stetno i koliko ?
-U kojim dozama smem da pijem i sta ustvari pijem..
-Gde to ima da se kupi i mogu li da narucim ??

****** , znam da sam jos mlad.. Ali ne mogu vise da se nerviram kolko sam mrsav..
Pokusao sam da jedem svasta sto sam citao da bi povecao masu.. Stalno sam pio mleko , jeo jaja,meso,krompir... . . .. ali nista... :(

u principu ne bi trebao da pijes nista sa 15 godina jer ti sljakaju hormoni ! a svi suplementi do oddredjene meere uticu na nivo testosterona (ne mislim na steroide )
ono sto je bitno je to da ti je telo u tim godinama jako osetljivo i ne bi trebao da se zezas sa tim.
ne bi ni trebao u teretanu da ides i da radis sa velikim tezinama jer to ometa normalan rast i razvoj jer su ti kosti jos meke i rastu.
za tebe su sklekovi,trbusnjaci,zgibovi i slicno.jos godinu dve a onda lagano ukljucujes druge stvari.

kad si mlad oces sve i oces odma a to ne ide tako :) i cesto se zbog neznanja zavrsi lose,a to tome se malo prica jer se time niko ne hvali !
zapravo suplemetni za masu nisu stetni i nemaju neke previse opasne nezeljene efekte ali sa 15 godina telo ti je fabrika hormona i sa time ne treba da se zezas.
pusti da priroda odradi svoje pa kad ona zavrsi tu nastupas ti.

Mali polako i nezuri, ja sam u tvojim godinama poceo sa treninzima imao sam 70 kila na 1.86 m. sad imam 27 godina i vagam 100 Kila misica. Cilj mi je da ti kazem da u tvoim godinama trebas imati strpljenja jer si jos u razvitku i rastu. Ako sad budes nabacivao misicnu masu moze ti se negativno osloniti na visinu tela tj. da usporis rarst. Takode da pomenem da si ti u fazi puberteta, kada testostero odraduje svoj deo posla i trebas to da prevazides. Tek posle 17-te godine ces imati priliku da nakon 10 dana osjetis promjene na svom telu nakon jakog treninga i odredenom hranom.

TIP:
Riba, mladi sir, piti domaca jaja, sva vrsta mesa,

Imam 15god.
2god. idem u teretanu.

-Interesuje me sta mogu da pocnem da pijem od tih hemikalija , ako mogu tako da ih nazovem da bi dobio na misicnoj masi..

****** , znam da sam jos mlad.. Ali ne mogu vise da se nerviram kolko sam mrsav..
Pokusao sam da jedem svasta sto sam citao da bi povecao masu.. Stalno sam pio mleko , jeo jaja,meso,krompir... . . .. ali nista... :(

Pozdrav.

Mlad si za teretanu. U moju teretanu ne puštaju mlađe od 16.
Ja bih preporučio teretanu od 17, 18.

Od hemikalija, imaš proteine, šećere, što su dodaci ishrani, a s druge strane imaš steroide, koje NE SMEŠ nikako koristiti.
Njih koriste profesionalni bilderi. Zato su ćelavi, nemaju malje i povisi im se glas - pretvore ih u žensko. Još jedna od nus pojava - sterilnost.
Od žene pravi muškarca - glas dublji, povećana maljavost.

Proteini su dozvoljene stvari, ukoliko se pravilno doziraju.
Imaju da se kupe, recimo u Pansportu. Potraži na netu.

Pokusao sam da jedem svasta sto sam citao da bi povecao masu.. Stalno sam pio mleko , jeo jaja,meso,krompir... . . .. ali nista...

Možeš i sâm primetiti da nisi pravilno jeo, čim nemaš rezultate.
Želiš mišićnu masu ili salo?

Ali ne mogu vise da se nerviram kolko sam mrsav..
Nemoj da se nerviraš. To je tako i ostaće.
Moj stariji brat je mršav. Genetika. Mučio se sto godina da dobije masu.
Zbog brzog metabolizma, nikako da je dobije.

Nemoj da ti to stvara komplekse.

Dobro.. Posto sam jos trazio po drugim forumima , i razgovarao sa Gunfighterom shvatio sam da je ovo najbolje :

http://www.pansport.rs/Proteini/Kon...eina-surutke/TL633-100-Whey-protein-fuel.html

Da li se i ostali slazu ? Mozda ne bih poceo da koristim odmah.. Da sacekam malo.. Ne znam.. Samo pitam , da li je to najbolje ?

Momče, prvo ti sredi ishranu, kako meni izgleda ona ti je blagi užas. A svi dodaci ishrani ti ne mogu pomoći ako ona (ishrana) nije sređena. Nisu dodaci čarobni štapić, pa ako popiješ jednu ili 101 kutiju nekog proteina ima da dobiješ mišiće ili nešto sl.

Poslednja izmena:
a na osnovu cega si ti zakljucio da mu je ishrana blagi uzas ? posto o tome nije bilo reci uopste. . .

2 godine u tertani i ima 55 kg sa 15 godina. Jesi li ti video dete od 15 godina koje se bavi sportom?! Pa on ništa ispravno ne jede, ili ti misliš drugačije, a čim hoće da udari po dodacima znači da ga mrzi da vodi računa o ishrani. Jer u tim godinama samo da jede šta i kada treba za 6 meseci se vide rezultati, a ne za dve godine.

Poslednja izmena:
aj ne lupetaj molim te. . . prvo se tezina ne poredi sa godinama nego sa visinom
drugo ne postoje univerzalni rezimi ishrane za svakoga jer nema dva ista organizma na svetu. . .
trece suplemente ne koriste oni koje mrzi da vode racuna o ishrani vec oni kojima je zbog aktivnosti to potrebno..
i cetvrto nemoj da iznosis besmislice jer postoji niz faktora koji uticu na to koliko se mase prima i gde i kako.

i najvaznije ako nemas neki konstruktivan savet ili normalan predlog ne znam sto uopste i pises na temi.prepucavanje sigurno nece da mu pomogne da dodje do cilja. . .

Pa ne jedes dovoljno.....da bi dobio masu...you need SERIOUS CALORIES :lol: Narocito kad si ektomorf kao u tvom slucaju...

Kupi neki weight gainer....jedi bar +500 kalorija od maintenance kalorija (za odrzavanje)...a to izracunaj negde na netu otprilike...
Dalje, te kalorije moraju biti ciste, a ne junk food itd...imas dosta o tome na ovom PDF-u, a jos puno vise na www.bodybuilding.com forumima...

Hmm, neko rece da svi suplementi uticu na hormone u nekoj meri? Back to school on that one :roll:

Dakle, preporucujem ti da slusas Ursusa, covek ima iskustva ;)

@Alex: I ti si lupio i jedva ostao ziv. Ne mora da ostane mrsav ako je dovoljno uporan (mada i ja ne vidim sto se cima s time sad, ja sam poceo gym tek sa 18-19 i to prilicno neozbiljno samo da bih bio u kakvoj takvoj formi, a sad sam dosta ozbiljniji). By the way, ja sam bio 68 kg na 180 cm...a sad sam 82 kg sa nizim body fat %...sve se moze uz motivaciju ;)

Poslednja izmena:
aj ne lupetaj molim te. . . prvo se tezina ne poredi sa godinama nego sa visinom
drugo ne postoje univerzalni rezimi ishrane za svakoga jer nema dva ista organizma na svetu. . .
trece suplemente ne koriste oni koje mrzi da vode racuna o ishrani vec oni kojima je zbog aktivnosti to potrebno..
i cetvrto nemoj da iznosis besmislice jer postoji niz faktora koji uticu na to koliko se mase prima i gde i kako.

i najvaznije ako nemas neki konstruktivan savet ili normalan predlog ne znam sto uopste i pises na temi.prepucavanje sigurno nece da mu pomogne da dodje do cilja. . .

Izvini molim te, nisam te prepoznao...

Imam 15god.
2god. idem u teretanu.

pa sreca tvoja da si mrsav. da si ti zdrav i jak pa razvices se kasnije svejedno, otprilike kad prestanes da rastes oko 25-30god rasirices se i bices taman kako treba. mojne nista da uzimas, steta, usvinjices se, odnosno u 30+ godina bices kao tele i neces moci vise nikad da budes mrsav.

znaci vezbaj sta volis i uzivaj, nek si mrsav, ali budi zdrav, i juri ribe, to ti je to.

ja sam do otprilike 20godine imao 60kg samo, a jeo sam duplo i troduplo od normalnih ljudi, isto mislio da sam zgoljav stideo se da sam u majici samo. ali vezbao sam ceo zivot i sad kao stariji izgledam do jaja, malo ko bolje, i zdrav sam i jak kao konj.

ribe u svetu isto vole zgoljave muskarce, videces, mojne da se usvinjis, tu masu vole samo muskarci i poneka siromasna seljandzura.

Najbolje je da zatrazish savet nutricioniste jer samo on moze da ti pravilno kaze kako da povecash masu. Ti si negde na sredini puberteta i hormoni su ti vrlo nestabilni sada. Ja sam sa 15 godina imao 70 kg na 185 a danas imam vishe kg a manje % masnoce. :D (tj imo sam do godinu dana unazad) :lol:

Nutricionisti nemaju veze sa mozgom....Uopste oni na fakultetu ne zalaze u svet sporta i ne uce o tome, kao i obicni lekari...Knjige su im iz 1950+ godine....Svi oni studiraju SAMO 4-6 GODINA i jedva cekaju da poloze ispit kako bi otkacili ispit, uzeli diplomu, uglavili se na radno mesto obukli bele uniforme i pustili stomacine cekajuci kada ce prvi da prime platu....Svi oni preko dana jedu fast food i ostala g.... a ne nose integralni pirinac i belo meso ili tunjevinu i ela sir na posao za obrok kao ja npr...

A ja sam sa druge strane to isto ucio samo iz mnogo BOLJIH I KOMPETENTNIJIH IZVORA, UCIO SAM NE ZA OCENU NEGO ZATO STO ME TO INTERESOVALO I ZATO STO SAM TO VOLEO DA SAZNAM, NA KRAJU UCIO SAM O TOME ZA SEBE!
DALJE, JA SAM TO "STUDIRAO" JEDNO 10 GODINA I NISAM "ZAVRSIO" JER I DALJE CITAM, UCIM I OBRAZUJEM SE O TOME, za razliku od ovih formlano obrazovanih koji se nazivaju "nutricionisti"...

Pitaj nekog nutricionistu da ti nabroji sve aminokiseline i koja im je funkcija da vidis da li ce znati?? Znanje im je isparilo jos 1980 i neke godine hahahha...Ovima mladjima - kad postanu apsolventi zaborave sta su ucili prethodne 3 godine jer koga to briga bitno je da je kraj faxa blizu i da ce uskoro obuci beli mantil a onda dobijaju bespogovorni autoritet i kad ti kazu i "pasi travu" ti moras to da uradis jer ZABOGA ONI SU NUTRICIONISTI I DOKTORI PA ONI ZNAJU SVE I ZNAJU NAJBOLJE.....

Moje znanje je bolje i tacnije!

Da ne pisem samo ovde KOLIKO SU TI FAMOZNI DOKTORI UBILI DECE I LJUDI SVOJIM NEKOMPETENTNIM I NESTRUCNIM RADOM.....KADA SE SVE SABERE MEDICINARI SU VISE ODMOGLI NEGO POMOGLI LJUDSKOM RODU.....

Eto pa ti i on idite kod "nutricioniste" i izgledacete kao on sa stomacima hahah anikada necete kao ja i oni ostali iz casopisa kojima se divite...

Toliko od mene na temu "nutricionista"

bRu zLi @

Ajde ti meni napisi neki tekst , umesto sto se raspravljas sa ovima... :)

Treba ti gainer.....

Ti si covek hardgainer ili ektomorf...Sto znaci da tesko nabacuje misicnu masu, cak tesko nabacuje i salo....Neo bi ubio za tu gradju....Neka devojka npr ili neki decko koji se bavi manekenstvom ili modelingom...Ali nazalost to je lose za BB i snagaske sportove....

Znaci tebi od suplemenata treba MASS GAIN-ER i jos puno toga sto vise to bolje, ali da gledamo realno, ovo je Srbija i nema se novca i onda za tebe je na prvom mestu MAss Gain-er neki....

Njegova svrha je bas ono o cemu ti pises - NEKO JEDE UBIJA SE I BUKVALNO NE MOZE VISE OD TOGA DA JEDE A NI GRAM DA SE UGOJI....E TU STUPA NA SCENU GEJNER KOJI OBEZBEDJUJE OBILJE KVALITETNIH NUTRICIJA U JEDNOM SEJKU....

KADA VISE NE MZOES DA STAVIS NI MRVICU HRANE U USTA, TI RAZMUTIS 250GR PRASKA U VODU ILI MASNO MLEKO JOS BOLJE (MASNO ZATO DA BI IMAO VISE KALORIJA, OSTALI DA OVO NE RADE) I POPIJES ZACAS.....

MAss Gain-er je naziv vrste proizvoda, e sad oni u prodaji imaju razlicita imena fabrika koje ih proizvode, kao na pr kada kazes patike - pa posle nabrajas - nike, adidas itd...Tao je i GAIN-er gejner e sad imena firmi mogu biti - MASS GAINER, HIGH PROTEIN MEGA GAINER, MASS FUSION,MASS EXPLODE, HYPERGAINER I SLICNO....

Sta je gejner i iz cega se sastoji?
Gejner je praskasti sadrzaj koji je dobijen iz surutke, zitarica i slicnih proizvoda....U njemu su proporcionalno izmesani odnosi secera (kvalitetnih) tj UH, proteina, masti....
U nekim gejnerima se dobija dzabe i po malo kreatina, aminokiseline glutamina, vitamina i minerala.....

Gejner je tooootalno bezopasan je je to hrana tj dodatak hrani...I kada se pije ima ukus isti kao Neskvik, a i na pogled izgleda tako i mirise tako (ako je ukus od cokolade u pitanju)....Prema tome te neznalice sto kazu da je to hemija nemaju pojma sta je hemija, oni piju neskvik a to kao nije hemija...Ako gledamo tako onda je sve hemija : I Neskvik, i jafa i smoki i svi konditorski proizvodi koje nisi ubrao sa drveta nego si ih kupio u prodavnici? Sta mislis kako se oni prave? U sve njih stavljaju secere i proteine iz soje koji su 10 puta gori od secera koji idu u gejner i proteina surutke koji su 10 puta kvalitetniji i zdraviji od proteina soje koji npr idu u plazma keks......

Ljudi mesaju steroide - lekove-hormone sa suplementima koji su hrana...Oni us naculi nesto za steroide i nemaju pojma sta je to, i onda bilo sta sto se prodaje u svrhu sporta E O JE ODMAH HEMIJA....A ONI KOJI NPR PRODAJU HERBA LIFE ONE GLUPOSTI PO 10 PUTA VECOJ CENI IMAJU MARKETINSKI TRIK "ZA VASE ZDRAVLJE TRTE MRTE" I NIJE IM PUBLIKA SPORTISTI NEGO LAKOVERNI PROSECNI LJUDI I TO JE ODMAH ZDRAVO I KAO OK, A DA NAKACE JEDNOG SPORTISU DA IH REKLAMIRA, ODMAH BI BILO TO HEMIJA, EVO GA OVAJ SPORTISTA NA KUTIJI, GDE MZOE TAKAV DA SE BUDE, TO JE HEMIJA ITD......

Jos nesto - Nista ti ne vredi da kupis nekvalitetan gejner koji je put nekvalitetnih secera i veoma malo proteina ......To je bacanje para....
Moras da kupis gejner koji je kvalitetan, da ima visk procenat proteina i da ima kvalitetne slozene ugljene hidrate.....

GEJNER SE NE PIJE KAO WHEY - PO MALO, NEGO SE PIJE PO 200 GRAMA DNEVNO U JEDNOJ DOZI, 2 ILI 3 PUTA DNEVNO AKO ZELIS DA POVECAS TEZINU.....
TO NIJE ZAMENA ZA OBROKE NEGO SAMO DOPUNA, I DALJE MORAS MNOGO DOBRO DA JEDES DA BI IMALO EFEKTA, NIJE TO CAROBNI NAPITAK....

Moja preporuka cena/kvalitet je Mass Fusion od Nutrabolicsa - 7,23 kila dobijes za 6500 mozda i vise ne znam....To je ekstra cena....
Drugi jos bolji je DYMATIZE MAss Gainer od 4,5kg ali on je skuplji......

Eto , ovo jeste skuplje ali vredi....Nista ne vredi da kupujes gejner manji od 5 kila jer se on pije u velikim kolicinama, nista ne znaci da pijes pomalo i ponekada, dzabe si bacio pare.....Gejner od 5 kila se pije najduze 20 dana inace nema efekta....

Skupljaj kintu polako i kada skupis kupi gejner, i prirpremi i kintu da unapredis malo ishranu, radi teske osnovne vezbe u teretani masa mora da dodje.....

Gledaj da se sto vise odmaras, da sto vise spavas i da se sto manje preko dana trosis tj da svu energiju skupis i izbacis na treningu u teretani....
To je jedini put za masu za jednog ektomorfa...

Posto kazes ne mozes da se ugojis i da si najverovatnije extreman ektomorf, hardgejner, uzmi slobodno jedi sve sto ti dodje pod ruku a sto je kaloricno.....Znaci samo cepaj cepaj cepaj dok ti se ne rasiri zeludac a posle ces biti stalno gladan.....Jos kada se doda i ovaj gejner izmedju i tezak trening, tezina ce doci ubrzo i to kladim se da se doci kvalitetna masa......

Drugog i lakseg resenja ne postoji...Ne postoji magicni stapic koji ce ti zacas pomoc, svako ko ti kaze drugacije lagace te...Vama ektomorfima je veoma tesko da nabacite masu ali jednom kada to uradite mozete je lepo i odrzavati i biti odlicni....

Poslednja izmena:
Treba ti gainer.....

Ti si covek hardgainer ili ektomorf...Sto znaci da tesko nabacuje misicnu masu, cak tesko nabacuje i salo....Neo bi ubio za tu gradju....Neka devojka npr ili neki decko koji se bavi manekenstvom ili modelingom...Ali nazalost to je lose za BB i snagaske sportove....

Znaci tebi od suplemenata treba MASS GAIN-ER i jos puno toga sto vise to bolje, ali da gledamo realno, ovo je Srbija i nema se novca i onda za tebe je na prvom mestu MAss Gain-er neki....

Njegova svrha je bas ono o cemu ti pises - NEKO JEDE UBIJA SE I BUKVALNO NE MOZE VISE OD TOGA DA JEDE A NI GRAM DA SE UGOJI....E TU STUPA NA SCENU GEJNER KOJI OBEZBEDJUJE OBILJE KVALITETNIH NUTRICIJA U JEDNOM SEJKU....

KADA VISE NE MZOES DA STAVIS NI MRVICU HRANE U USTA, TI RAZMUTIS 250GR PRASKA U VODU ILI MASNO MLEKO JOS BOLJE (MASNO ZATO DA BI IMAO VISE KALORIJA, OSTALI DA OVO NE RADE) I POPIJES ZACAS.....

MAss Gain-er je naziv vrste proizvoda, e sad oni u prodaji imaju razlicita imena fabrika koje ih proizvode, kao na pr kada kazes patike - pa posle nabrajas - nike, adidas itd...Tao je i GAIN-er gejner e sad imena firmi mogu biti - MASS GAINER, HIGH PROTEIN MEGA GAINER, MASS FUSION,MASS EXPLODE, HYPERGAINER I SLICNO....

Sta je gejner i iz cega se sastoji?
Gejner je praskasti sadrzaj koji je dobijen iz surutke, zitarica i slicnih proizvoda....U njemu su proporcionalno izmesani odnosi secera (kvalitetnih) tj UH, proteina, masti....
U nekim gejnerima se dobija dzabe i po malo kreatina, aminokiseline glutamina, vitamina i minerala.....

Gejner je tooootalno bezopasan je je to hrana tj dodatak hrani...I kada se pije ima ukus isti kao Neskvik, a i na pogled izgleda tako i mirise tako (ako je ukus od cokolade u pitanju)....Prema tome te neznalice sto kazu da je to hemija nemaju pojma sta je hemija, oni piju neskvik a to kao nije hemija...Ako gledamo tako onda je sve hemija : I Neskvik, i jafa i smoki i svi konditorski proizvodi koje nisi ubrao sa drveta nego si ih kupio u prodavnici? Sta mislis kako se oni prave? U sve njih stavljaju secere i proteine iz soje koji su 10 puta gori od secera koji idu u gejner i proteina surutke koji su 10 puta kvalitetniji i zdraviji od proteina soje koji npr idu u plazma keks......

Ljudi mesaju steroide - lekove-hormone sa suplementima koji su hrana...Oni us naculi nesto za steroide i nemaju pojma sta je to, i onda bilo sta sto se prodaje u svrhu sporta E O JE ODMAH HEMIJA....A ONI KOJI NPR PRODAJU HERBA LIFE ONE GLUPOSTI PO 10 PUTA VECOJ CENI IMAJU MARKETINSKI TRIK "ZA VASE ZDRAVLJE TRTE MRTE" I NIJE IM PUBLIKA SPORTISTI NEGO LAKOVERNI PROSECNI LJUDI I TO JE ODMAH ZDRAVO I KAO OK, A DA NAKACE JEDNOG SPORTISU DA IH REKLAMIRA, ODMAH BI BILO TO HEMIJA, EVO GA OVAJ SPORTISTA NA KUTIJI, GDE MZOE TAKAV DA SE BUDE, TO JE HEMIJA ITD......

Jos nesto - Nista ti ne vredi da kupis nekvalitetan gejner koji je put nekvalitetnih secera i veoma malo proteina ......To je bacanje para....
Moras da kupis gejner koji je kvalitetan, da ima visk procenat proteina i da ima kvalitetne slozene ugljene hidrate.....

GEJNER SE NE PIJE KAO WHEY - PO MALO, NEGO SE PIJE PO 200 GRAMA DNEVNO U JEDNOJ DOZI, 2 ILI 3 PUTA DNEVNO AKO ZELIS DA POVECAS TEZINU.....
TO NIJE ZAMENA ZA OBROKE NEGO SAMO DOPUNA, I DALJE MORAS MNOGO DOBRO DA JEDES DA BI IMALO EFEKTA, NIJE TO CAROBNI NAPITAK....

Moja preporuka cena/kvalitet je Mass Fusion od Nutrabolicsa - 7,23 kila dobijes za 6500 mozda i vise ne znam....To je ekstra cena....
Drugi jos bolji je DYMATIZE MAss Gainer od 4,5kg ali on je skuplji......

Eto , ovo jeste skuplje ali vredi....Nista ne vredi da kupujes gejner manji od 5 kila jer se on pije u velikim kolicinama, nista ne znaci da pijes pomalo i ponekada, dzabe si bacio pare.....Gejner od 5 kila se pije najduze 20 dana inace nema efekta....

Skupljaj kintu polako i kada skupis kupi gejner, i prirpremi i kintu da unapredis malo ishranu, radi teske osnovne vezbe u teretani masa mora da dodje.....

Gledaj da se sto vise odmaras, da sto vise spavas i da se sto manje preko dana trosis tj da svu energiju skupis i izbacis na treningu u teretani....
To je jedini put za masu za jednog ektomorfa...

Posto kazes ne mozes da se ugojis i da si najverovatnije extreman ektomorf, hardgejner, uzmi slobodno jedi sve sto ti dodje pod ruku a sto je kaloricno.....Znaci samo cepaj cepaj cepaj dok ti se ne rasiri zeludac a posle ces biti stalno gladan.....Jos kada se doda i ovaj gejner izmedju i tezak trening, tezina ce doci ubrzo i to kladim se da se doci kvalitetna masa......

Drugog i lakseg resenja ne postoji...Ne postoji magicni stapic koji ce ti zacas pomoc, svako ko ti kaze drugacije lagace te...Vama ektomorfima je veoma tesko da nabacite masu ali jednom kada to uradite mozete je lepo i odrzavati i biti odlicni....

E ovo mi je trebalo.. Hvala puno !! :hvala: :hvala: :hvala:

Back