Miroslav Ćosović objavio novo naučno delo

Iznimka potvrđuje pravilo. Jedan redneck ne znači cijela nacija. Mi Hrvati volimo Srbe. Mi mrzimo velikoSrbe. Ovaj redneck ne zna razliku. K tomu zatrovan je neo fašizmom i ultranacionalizmom. Ali to nije većina Hrvatske. Niti je politika RH. U hr. Saboru nema niti jedna fašistička stranka. Za razliku od npr. Grčke gdje je 2/3 parlamenta fašisti i komunisti. Totalitarne stranke. I gdje je dokaz za Tesle? Trolaš.

Možda ali su se ti Grci borili protiv Hitlera , nisu imali logore smrti i nisu se borili pod Staljingradom kao Hrvati. Pa sad ti vidi ko je fašista.
http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=7618
Samo kucaj Tesla...

Poslednja izmena:
Jesam dobro razumio. Iskustvo te natjeralo da se bojiš? Ili se bojiš našeg iskustva?
plasi se hrvata "kao ***** kiše",
nema tu straha nego decenijsko iskustvo suživota sa njima tera Srbe na stalnu opreznost,
Dučić je to ovako sročio....

СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,
На пољима родним, бранећи их часно
Китио си цвећем сваког освајача,
Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.

Слободу си вечно, закржљала раcо,
Чек’о да донесу туђи бајонети,
По горама својим туђа стада пас’о,
Јер достојно не знаш за Слободу мрети.
Покажи ми редом Витезе твог рода,
Што балчаком с руку сломише ти ланце,
Где је Карађорђе твојега народа,
Покажи ми твоје термопилске кланце.

С туђинском си камом пузио по блату,
С крволоштвом звера, погане хијене,
Да би мучки удар с леђа дао Брату,
И убио пород у утроби жене.

Још безбројна гробља затравио ниси,
А крваву каму у њедрима скриваш,
Са вешала старих нови коноп виси,
У сумраку ума новог газду сниваш.

Бранио си земљу од нејачи наше,
Из колевке пио крв невине деце,
Под знамење срама уз име усташе,
Ставио си Христа, Слободу и Свеце.

У безумљу гледаш ко ће нове каме,
Оштрије и љуће опет да ти скује,
Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме,
Ко најбоље уме да ти командује.

ХОРДА

Ми нисмо познали вас по заставама,
Ни ваше хероје „од лавова љуће”
Све на коленима вукли сте се к нама
Носећ мач убице и луч паликуће.

Без буктиња иде та војска што ћути,
Пожар села светли за маршеве горде...
Ваше громке химне не чуше нам пути:
Немо убијају децу старе хорде.

Поломисте више колевки, о срама!
Него херојима отвористе рака,
Подависте више њих у постељама,
Него што сте у крв срушили јунака.

Узели сте очи фрескама са свода,
Главе киповима хероја из бајке;
Спржили сте семе у страху од плода,
И реч убијали убијајућ мајке!

Пресити се земља од крвавог вала,
Али вам победа не осветли лице;
Јер ловор не ниче с буњишта и кала,
Он је за хероје, а не за убице!

Želiš li reći da Srbi od 1945 do 1990 nisu imali političkih elita i da su bili takoreći idioti?
a gde si ti video da sam se ja ogranicio na taj period ili da sam pominjao bilo kakve i bilo cije politicke elite ?
pa i sto se Dučića tice ,cak su i njegove pesme o hrvatima nastale pre 1945 .

napisao sam da
vise decenijsko iskustvo suživota sa hrvatima Srbe tera na stalnu opreznost,
a da bi ti docarao zasto je to tako dodacu da
na to najbolje upucuju i mnogobrojni postupci kako pojedinaca tako i ondasnje vlasti koja unazad vise od 25 godina svakim novim incidentom samo potvrdjuje da je novohrvatska vlast i drzava samo nastavak tj prirodni naslednik fasisticke NDH .

sto naravno ne znaci da je svaki hrvat isti , kao sto ni svaki Srbin nije isti kao sto ni svaki musliman nije isti,
svugde ima i normalnih kao i bagre .

A spomenik čiča Draži? Kako objašnjavaš spomenik čovjeku koji je bio Sila Osovine? Polako mlade smo mi države. Nismo napunili ni 50 godina.
I opet, kao i uvijek, trolaš. Jasenovac nije dokaz o pokolju Tesline obitelji.

Ви сте млада држава. Дража није био Сила Осовине, него борац против њих. Први ослобођени град од немаца, био је ослобођен од стране четника.

Poslednja izmena od moderatora:
Iznimka potvrđuje pravilo. Jedan redneck ne znači cijela nacija. Mi Hrvati volimo Srbe. Mi mrzimo velikoSrbe. Ovaj redneck ne zna razliku. K tomu zatrovan je neo fašizmom i ultranacionalizmom. Ali to nije većina Hrvatske. Niti je politika RH. U hr. Saboru nema niti jedna fašistička stranka. Za razliku od npr. Grčke gdje je 2/3 parlamenta fašisti i komunisti. Totalitarne stranke. I gdje je dokaz za Tesle? Trolaš.

У Сабору су све сами прикривени фашисти. То је вама део политичке културе.

„Ja osećam mnogo više no što mogu da kažem. Stoga vas molim da jačinu mojih osećanja ne merite po slabosti mojih reči. Istrgnut sam iz poslova da amo dođem i još ne mogu da se oslobodim misli i ideja, koje me evo i ovde prate. U meni ima nešto, što može biti i obmana, kao što češće biva kod mladih, oduševljenih ljudi, ali ako budem sretan da ostvarim bar neke od mojih ideala – to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta: da je to delo jednog Srbina. Živilo srpstvo!” rekao je Tesla na obraćanju.

„Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu Srpstva u svetu“

Толико о томе јесте да је био видовит али да се изјаснио као Црногорац онда када су се Црногорци изјашњавали као Срби а предвидео Мила Ђукановића и гласао за њега мало ми је вероватно.

Ја прегледах претходни опус насловног аутора
youtube-printscreen-naslovna-strana-knjige-miroslava-cosovica-bizarni-sveci-srpske-crkve_14486496554.jpg

.........и мислим да се остварује оно што неко рече: свака ће БЈРи БЈП област ускоро имати новог Деретића:

Ћосовић, са портала Аналитике:

Do Njegoša Crnogorci su o sebi mislili da su starośedioci: U mom prošlom tekstu "Biofizička antropologija je potvrdila: Crnogorci su starośedioci" pokazao sam tihi glas antropologa koji su na čvrstom stanovištu da smo starośedioci, iz čega proizilazi - nijesmo Sloveni. ...

Paštrovići su tvrdili i dokazali da su starośedioci: U arhivu Venecije postoji dokument iz 1435. koji pokazuje da su na sadašnju teritoriju Paštrovići doselili iz Stare Crne Gore, dakle samo su prešli preko planine i naselili brdoviti kraj uz more - u 14. vijeku, možda i ranije. .....Dok su bili pod okriljem Venecije Paštrovići su imali svoju knjigu privilegija koju im je Mletačka republika potvrdila. Jedan primjerak te knjige nalazi se u Arhivu Crne Gore i rad o toj knjizi paštrovskih privilegija 1959. je objavio akademik CANU Slavko Mijušković, koji predstavlja:

"Kao prvu u ovom pregledu Paštrovići navode privilegiju koju im je navodno dao car Dioklecijan. Ovako u prevodu glasi zapis o njoj: »Godine Isusa Hrista, spasitelja našeg tristote. Dioklecijan, Dalmatinac po narodnosti, rimski car, za vrijeme svoje trogodišnje residencije u Baru dade podići iznad Bara grad nazvan Dioklea, i tada oslobodi Paštroviće svih tereta u čitavom svom carstvu."

Back