Мирољуб Петровић оптужен за надрилекарство поводом смрти две особе

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.260

Оптужни предлог против Мирољуба Петровића, псеудоакадемика, подигло је Основно тужилаштво у Лесковцу, а он се терети да је без дозволе за лек, справљао биљне лекове, екстрате, чајеве и сокове и тако лечио више особа, међу којима су сада и двојица покојника.

„Окривљени се терети да је без дозволе за лек, одговарајуће стручне спреме и дозволе за производњу лека справљао биљне лекове-тинктуре, екстрате, чајеве и сокове и исте продавао различитим лицима и без одговарајуће стручне спреме лечио више лица, између осталих сада пок. П. С. из Скопља и пок. Б. М. из Новог Сада“, саопштавају из Тужилаштва.

miroljub-petrovic-2.jpg

Možda je ovo dobra opomena dokle može da ode promovisanje alternativne medicine.

Otkrivamo zbog čega nadrilekar i šarlatan Miroljub Petrović „ide pod mač“​

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu protiv lažnog lekara Miroljuba Petrovića zbog toga što je bez dozvole za lečenje, putem čajeva i sokova "lečio" dve osobe nakon čega su preminule. Dok su porodice očajavale i tugovale zbog smrti svojih članova, popularna jutjub zvezda, tvorac rečenice "pod mač bato" prao je ruke od odgovornosti i pretio porodicima. Nekoliko godina kasnije, Miroljub će definitivno biti na optuženičkoj klupi i odgovarati sa sve ono što je preko mejlova i "usluga" u svom centru skupo prodavao svojim pacijentima.
Petrović se tereti za krivična dela nadrilekarstva i nadriapotekarstva, tj lečenje pacijenata od teških bolesti za šta nije imao nikakve dozvole nadležnih institucija. Kako su mediji tada pisali, Miroljub ih je lečio u improvizovaj bolnici putem čajeva, sokova i drugih tečnosti i uz to sarađivao ogromnu sumu novca.

Ne znam sta se sve oznacava kao nadrilekarstvo. Jedno je kombinovati zvanicnu medicinu sa cajevima i preparatima, a drugo je nagovoriti nekog da prekine sa svom terapijom i kupi samo ono sto taj nudi.
Mislim da se cak i Brojsova dijeta smatra nadrilekarstvom.
Veliki je problem sto je poverenje u medicinu i lekare sve manje. To je dobra podloga za razne ljude da zaradjuju na tudjoj muci.
Ja cu, recimo, pre piti caj od zalfije nego sisati septolete, i generalno bih pre koristila prirodne preparate nego lekove, ali bih tri puta razmislila sta mi neko nudi od tih preparata...

Da, ali bi, ako si razumna osoba, istražila i sama da li je lek sertifikovan kao takav u Agenciji za lekove.
Ovo su morali da pokrenu, zbog krivičnih prijava, al sve mi se čini da će se škrmbavi Miroljub izvući.
Znam za jednu mati iz manastira, zena se zamonasila kada se penzionisala, inace je internista lekar, toliko dobrog sam cula o njoj, a, eto, nista od tih preparata nije registrovano u Agenciji za lekove.
Ja sam totalno izgubila poverenje u te "agencije", narocito posle svih ovih brlja u zadnje 2 godine, jer farma lobi samo tako vlada, tako da mi nikakvu funkciju ne igra je li ili nije taj preparat registrovan, ali naivno prihvatati bas sve iz "alternative" je ta druga krajnost.
Miroljubu neka je na savest. Ako savest ima, drugi mu zatvor ne treba.

''вест'' из 2019е
počelo je tada, ali ova vest je iz današnjih novina gde kažu

"У лесковачки Суд 29. јула је стигао оптужни предлог, а у саопштењу лесковачког Тужилаштва, стоји је да он поднет против П. М. из Петровца."

počelo je tada, ali ova vest je iz današnjih novina gde kažu

"У лесковачки Суд 29. јула је стигао оптужни предлог, а у саопштењу лесковачког Тужилаштва, стоји је да он поднет против П. М. из Петровца."
ма и то што кажеш, ако они по потреби подгревају случај, што не бисмо и ми :lol:

Pitanje je da li bi umrle da ih nije ''lečio''.
Jedno je ''lažna'' nada , koji mnogi prihvataju, a drugo da li preparat škodi.
..........................................................................................................................
I energetski napici uništavaju decu i organizam pa ih država još nije zabranila , a na ''biljnoj '' su bazi.
Veoma opasna stvar.

Оптужни предлог против Мирољуба Петровића, псеудоакадемика, подигло је Основно тужилаштво у Лесковцу, а он се терети да је без дозволе за лек, справљао биљне лекове, екстрате, чајеве и сокове и тако лечио више особа, међу којима су сада и двојица покојника.

„Окривљени се терети да је без дозволе за лек, одговарајуће стручне спреме и дозволе за производњу лека справљао биљне лекове-тинктуре, екстрате, чајеве и сокове и исте продавао различитим лицима и без одговарајуће стручне спреме лечио више лица, између осталих сада пок. П. С. из Скопља и пок. Б. М. из Новог Сада“, саопштавају из Тужилаштва.

Pogledajte prilog 1199228

Možda je ovo dobra opomena dokle može da ode promovisanje alternativne medicine.
Zasto ne zatvore svakog lekara kome umre pacijent.Mislite da nema krivih za smrt pacijenata.

Опет старe глупе приче. Мислим да сам га бар 20 пута чуо да каже да он није лекар и да не може никога да излечи.
Onda ne može ni da pokušava da leči bilo kakvim preparatima, tj za to mora da ide u zatvor.

Опет старe глупе приче. Мислим да сам га бар 20 пута чуо да каже да он није лекар и да не може никога да излечи.
Naravno da nije lekar , on je pseudolekar - sarlatan.

Back