Miroljub Petrović, mozak u alfa režimu, država, vlast...

Poruka
3.797
Ovaj čovek dosta govori o nekim pravim vrednostima i moralu. Svakakvo mišljenje ljudi imaju o njemu,ima puno istine i puno preterivanja,možda. A možda i ne. Međutim,jako je zanimljivo da mali seljačići koji nikad ništa nisu pročitali i čuli u životu,zapravo nemaju nikakve argumente na njegovu priču. On je ovakav,on je onakav,staromodan,primitivan,zaostao. Zapravo,svaki čovek koji razmišlja zna da su primitivci upravo ta većina koja ga pljuje,skoro svi oko nas. Primitivci su 90%,možda i više. Prekini pljuvati po Miroljubu,nego daj kaži nešto. Da čujem tvoj argument na njegovu priču? Ne,ti nemaš argumente,jer si mali majmunčić u alfa režimu.

Šta uopšte znači biti staromodan,karakteran i moralan? Prosto je neverovatno da su ove osobine to jest vrednosti,danas prešle u mane. U nešto loše,nešto nepoželjno. Vrlo je jasno da su nekad davno naši ljudi bili bolji,pošteniji,bili su hrabriji i bili su junaci. Govorim o vremenu pre tita i komunjarizma. A danas imamo samo alfa režim spavače i blejače,imitatore. Kukavice koje ništa ne smeju. Treba zapamtiti da moral i karakter NIKAD neće izaći iz mode. Ne može pacov mački da nameće pravila,nego obrnuto. Ne može hijena lavu da nameće pravila,nego obrnuto. Međutim,kod nas je SVE obrnuto.

Međutim,zaista je teško otrgnuti se iz kandži države,to jest okupatora. Još od malih nogu,truje vas televizija,truju vas novine,truju vas društvene mreže i internet novine. U moje vreme kad sam bio dete,nije ni bilo društvenih mreža,i mogu slobodno da kažem, hvala Bogu! Tek onda kad dođete u 30-im godinama,možda ćete to shvatiti. Ako krenete da razmišljate,shvatićete. A ako ne krenete da razmišljate,nećete nikad ni shvatiti. Ostaćete samo - većina,masa,marva,isti kao i svi drugi. Samo još jedna KOPIJA.
Truje vas i škola. Ne znaš fiziku,matematiku i hemiju,dobio si keca. E,sad ćemo ti zvati roditelje u školu,pa ćeš biti kažnjen. Ti ti LOŠE dete,neposlušno. Ti ništa ne učiš,bićeš propalica kad porasteš. Nama je učitelj vukao uši,tamo neke 1999-2002 godine. Ja da sam prosvetni radnik,to nikad ne bih smeo da radim,pogotovo danas. Ne znam ni otkud mu ta hrabrost bila,ne bojeći se da mu neki roditelj ne razbije nos. A bilo je i toga,ima i danas. Da ne bude zabune,da se nešto razumemo. Mi smo bili mirni kao bubice,niko nije smeo da pisne,jer je bio strog učitelj. Dobro je da pokvareno dete dovedete u pamet,ako galami i maltretira druge đake,na primer. Međutim,mi smo dobijali po ušima samo zato jer nismo znali gradivo ponekad,samo zbog toga. Pitajte vaše roditelje kako su prolazili u njihovo vreme,klečali su kolenima na zrna kukuruza. Znači,jedan običan teror nad decom je bio,baš u to vreme komunjarizma. Najobičnije stvaranje vojske i vrednih poslušnih robova,da verno služe vlasti i državi. Da verno služe okupatoru,jer mi smo,jelte,okupirani. Odavno. Znači,ubrizgaj mu u glavu tri reči: sistem,država,vlast. I nek to ponavlja svako veče pred spavanje. I tako vam još od malih nogu nameću svoje učenje,uče vas da budete dobar i poslušan rob kad porastete,da Bog ne postoji. Dakle,škola se mešala u religiju,što nikako nije smelo biti. Od majmuna si nastao,majmun ćeš i biti. Ubijaju vam samopouzdanje,retko ko se izvuče i trgne. Sve je to samo priprema da verno služite državi,okupatoru i današnjim kapitalističkim bitangama. Da postanete zombi.

Ako svi nešto rade,to nimalo ne mora da znači da je to nešto dobro. Većina je vrlo često pogrešna i nazadna. Budi svoj,slušaj pametne i bavi se pametnim stvarima. Znam da ova rečenica zvuči kao da imitiram Miroljuba,međutim to je jednostavno tako. To je istina,ona najčistija istina. Hoćeš piti pivo svako veče ispred prodavnice,samo zato jer većina to radi? Pa nisi papagaj da imitiraš,nego razumno ljudsko biće. Hoćeš od prvih nekoliko hiljada evra koje zaradiš,prvo da kupiš beli bmw,da se praviš važan u društvu? Pa nisi mlad majmun,nego razumno ljudsko biće.

Šta uopšte znači mozak u alfa režimu? Pa recimo...ako nađeš negde torbu s parama,dobro ćeš razmisliti dali ćeš uzeti ili ne,ako si beta režim. Prvo ćeš dobro proceniti situaciju. Ako si alfa majmunčić,uzećeš torbu pa će posle da ti dođu likovi sa crnim naočarama na gajbu s pištoljem. Dalje,dajem primere. Beta režim će jako dobro razmisliti i pokušati da smiri situaciju,dok će alfa režim odmah da uđe u tuču u kafani i popije staklenu flašu u glavu. Beta režim će u saobraćaju da se ponaša pristojno,ako neko napravi grešku ili vas "iseče",dignite ruku,:bye::super:,dignite palac,mahnite,recite da je sve u redu. Dok alfa režim seljačić odmah psuje i pokazuje srednji prst,oće se bije. A ne razmišlja kakav se ludak vozi u tom drugom autu i da je možda naoružan,ko zna kakav. Beta režim neće ni da razgovara ako ga na ulici startuje prostitutka,dok će alfa majmunčić da ode da obavi posao u wc-u,bez trunke razmišljanja o mogućim posledicama. Beta režim traži kvalitetnu i karakternu ženu da se oženi,dok se alfa majmunčić ženi da zadovolji svoj polni organ,ne razmišljajući o posledicama. Alfa režim roditelj vidi svoju šesnaestogodišnju ćerku kako izlazi iz kuće uveče u pola osam,polugola. On ne reaguje,već okreće glavu i nastavlja da gleda svoje parove,bratove,sanje marinković i provodadžije. Beta režim roditelj će obaviti jedan vrlo ozbiljan razgovor sa detetom,a nije loše ni koji vaspitni šamar. Beta režim će učiti svoje dete da nešto nauči i radi u životu,da nešto vredi sutradan. Dok će alfa roditelj sina da savetuje beži što dalje od nas,idi u nemačku,igraj kladionicu,a majka seljančura će svoju ćerku da savetuje idi polugola u izlazak i nađi bogatog baju da te izdržava doživotno.

Beta režim pokušava da pokrene svoj posao,da se poveže i da nauči od pametnih ljudi,dok alfa samo traži posao. Celog života mu treba neko da mu daje platu,jer tako je navikao i tako su ga roditelji naučili. Sopstveni posao je za njega nešto potpuno nedostižno,niti ima ideju,niti hrabrost da proba. Gde god se okrenem,svuda vidim ljude koji rade u nekim državnim službama. Ovaj škola,ovaj železnica,onaj vojska,ovaj pošta,ovaj čuvar,ovaj šalter,pa onda opet škola,železnica i tako u krug. To nema ni u jednoj normalnoj zemlji,to jest,nigde na svetu se ljudi ne grabe da rade u državnim službama kao ovde na balkanu. To je i pitanje slabe ekonomije u privatnom sektoru,ali neću da zalazim u tu temu. Alfa režim mladi čovek i devojka beže od sela kao đavo od Krsta,opet iz istog razloga jer to svi rade. Mi smo prosto neverovatni u imitiranju i oponašanju okoline. A često nisu ni svesni da se u gradu više radi,i moraš prihvatiti sve uslove svog poslodavca. Ako ti kaže da go moraš da dolaziš na posao i nosiš pelenu,ti to moraš da prihvatiš,inače dobijaš otkaz. Ja sam tvoj gazda,od mene zavisiš. Zanimljivo je kako prosto žure da odu u grad,gde ih zapravo čeka posao ceo dan,a na kraju dana ćeš doći kući mrtav umoran,da upališ televizor ili društvene mreže,da vidiš šta ima novo. Jedan potpuno robotski i robovski život,gde zaboraviš koji je dan i godina. Prosto se izgubiš u tom sistemu. Pre par godina sam bacio oko na neku okupatorsku televiziju,a emisija se valjda zove provodadžija. Kad god dovedu neku ženu kod neoženjenog čoveka na selo,njena prva pitanja obično budu gde se nalazi prva prodavnica,koliko je daleko grad,gde ćemo izlaziti,hoćemo li na putovanja? Nikad ne pita šta ćemo raditi i ima li šta da se radi,koje su moje obaveze. Prosto neverovatno. A sve one su skitnice i vetropiri koje imaju 40-50 godina,ali nisu još uvek udate. Verovatno zato što jako puno vrede,svako bi ih poželeo.

Ne pišem ovo da nekog pljujem,već pišem jer moramo da se promenimo i poboljšamo. Srpski narode,morate da čitate i da slušate pametne stvari. Bez toga,čeka vas samo dalja propast.

3323233.png

Po čemu je život po Miroljubovom receptu drugačiji od tog ropstva u gradu koje opisuješ. Čak je i gori, živiš pod nekim surovim moralnim zakonima i ubijaš se od dosade u selu gde nema ničega. U gradovima makar imaš neku paletu aktivnosti da ne poludiš, u selu imaš samo rad, dosadu i gledanje u prazno. Miroljub se kao bori protiv sistema, a samog sebe je proglasio za sistem, tj. ko se ne pridržava njegove filozofije mesijanskog jevrejstva on je otpadnik. Bitno da mu najstarija ćerka Andja živi u BG-u i provodi se sa momcima po splavovima i Exitu, a mi treba da se zatvorimo u ''seosku idilu''. Ajde da su bar skandinavska ili američka sela u pitanju pa da imaš neku lepotu, nego ova srpska i balkanska sa ružnim kućercima i zastarelom prljavštinom samo pojačavaju užasan utisak. Video sam onaj krš kod njegove kuće kod Leskovca, prava balkanska kasabna atmosfera. Još stavio gumeni bazen ispred.

Po čemu je život po Miroljubovom receptu drugačiji od tog ropstva u gradu koje opisuješ. Čak je i gori, živiš pod nekim surovim moralnim zakonima i ubijaš se od dosade u selu gde nema ničega. U gradovima makar imaš neku paletu aktivnosti da ne poludiš, u selu imaš samo rad, dosadu i gledanje u prazno. Miroljub se kao bori protiv sistema, a samog sebe je proglasio za sistem, tj. ko se ne pridržava njegove filozofije mesijanskog jevrejstva on je otpadnik. Bitno da mu najstarija ćerka Andja živi u BG-u i provodi se sa momcima po splavovima i Exitu, a mi treba da se zatvorimo u ''seosku idilu''. Ajde da su bar skandinavska ili američka sela u pitanju pa da imaš neku lepotu, nego ova srpska i balkanska sa ružnim kućercima i zastarelom prljavštinom samo pojačavaju užasan utisak. Video sam onaj krš kod njegove kuće kod Leskovca, prava balkanska kasabna atmosfera. Još stavio gumeni bazen ispred.
Zamisli da se uspostavi teokratija po Miroljubovom receptu. To bi tiranija najgore vrste. Nešto slično što se sada dešava u Avganistanu ili na teritorijama pod kontrolom ISISA. Ja bih prvi zapalio iz takve Srbije.

Zamisli da se uspostavi teokratija po Miroljubovom receptu. To bi tiranija najgore vrste. Nešto slično što se sada dešava u Avganistanu ili na teritorijama pod kontrolom ISISA. Ja bih prvi zapalio iz takve Srbije.

Ne bi on imao snagu to da održava, on je muljator i beskarakterna ličnost. Na ratištu nije mogao da izdrži par meseci nego je dezertirao, kad je spizdio civila kolima decenijama nije mogao da se opasulji pa nije vozio. Ali slažem se, to bi bio jedan amiški užas. Ko oni amiši što ne znaju šta je mobilni telefon.

Ne bi on imao snagu to da održava, on je muljator i beskarakterna ličnost. Na ratištu nije mogao da izdrži par meseci nego je dezertirao, kad je spizdio civila kolima decenijama nije mogao da se opasulji pa nije vozio. Ali slažem se, to bi bio jedan amiški užas. Ko oni amiši što ne znaju šta je mobilni telefon.
Bilo bi još gore. Amiši bar nikome na odsecaju glave. Ovaj psihopata Miroljub se otvoreno zalaže za kamenovanje i odsecanje glava.

Back