Mirjevo

sto se toplane tice, verovatno da je problem za okolne zgrade.

inace se celo naselje i selo nalazi u dolini mirijevskog potoka, vazduh struji ka dunavu, leti i zimi, i sigurno je sto puta bolji nego u centralnim delovima grada, a od nbgd je bolji vazduh bar 10 puta. to licno znam posto se bolesna rodjaka preselila sa nbgda u mirijevo, licno iskustvo

takodje je i temperatura vazduha niza za par stepeni nego u centru grada, i leti i zimi. to je povezano sa navedenim strujanjem vazduha

E, ali ima onaj momenat kada se oseti smog koji dođe od azotare u Pančevu, obično je to u jutarnjim satima... fuj :(

da, desava se

nisam siguran 100%, ali mi se cini da par puta godisnje stize i smrad sa deponije smeca u vinci, kad su neke posebne vremenske prilike oko vetrova

Mirijevo ima izuzetnu lokaciju, tako da svi vi koji pricate price o Mirijevu pojma nemate o cemu pricate. Stari deo Mirijeva jeste rupa, ali novi deo je izuzetno lep, sa puno zelenila. Nova crkva, ispred koje je u planu da se pravi park, dva MAXI diskonta za snadbevanje, sasvim dovoljno, kafica nesto i nema, ali sve zavisi sta zelite. Ako zelite u provod sigurno necete ici u blizini mesta gde zivite. Bulevar je blizu, u centar se stize za dvadeset minuta, autobuske linije su veoma ceste, mozda i najbolje u gradu, cist vazduh, srednja skola, dve osnovne skole od kojih je jedna izuzetno lepa i savremena, smederevski put, blizu, auto put blizu...sta hocete jos vise? Olimp blizu visnjica blizu, obilaznica je u planu da se gradi od Pancevackom mosta preko Visnjice i Mirijeva...
ko ne zna da prepozna prednosti - taj nema pojma ni o cemu...

ja priznajem da nemam pojma,i verujem u tvoje navode koji govore u prilogu mirijevu.

ipak,u toj smrdljivoj rupi,sa problemom podzemnih voda-ne bih volela da zivim

Mirijevo ima izuzetnu lokaciju, tako da svi vi koji pricate price o Mirijevu pojma nemate o cemu pricate. Stari deo Mirijeva jeste rupa, ali novi deo je izuzetno lep, sa puno zelenila. Nova crkva, ispred koje je u planu da se pravi park, dva MAXI diskonta za snadbevanje, sasvim dovoljno, kafica nesto i nema, ali sve zavisi sta zelite. Ako zelite u provod sigurno necete ici u blizini mesta gde zivite. Bulevar je blizu, u centar se stize za dvadeset minuta, autobuske linije su veoma ceste, mozda i najbolje u gradu, cist vazduh, srednja skola, dve osnovne skole od kojih je jedna izuzetno lepa i savremena, smederevski put, blizu, auto put blizu...sta hocete jos vise? Olimp blizu visnjica blizu, obilaznica je u planu da se gradi od Pancevackom mosta preko Visnjice i Mirijeva...
ko ne zna da prepozna prednosti - taj nema pojma ni o cemu...

podrzavam kompletno izlaganje u celosti :super::super::super::klap::klap::klap:

ja priznajem da nemam pojma,i verujem u tvoje navode koji govore u prilogu mirijevu.

ipak,u toj smrdljivoj rupi,sa problemom podzemnih voda-ne bih volela da zivim

Pa opet povrsno...podzemne vode postoje svuda po Beogradu, znas, Dunav i Sava su ogromne reke i naravno da njihovim tokom postoje "ogranci" podzemnih voda...suvisno je i razmisljati da bilo koji grad na svetu kroz koji protice neka reka - nema podzemnih voda...Sto se tice Mirijeva, on lezi na bunarima, prirodnim izvorima, a posto se granici sa Visnjickom Banjom - to je inace banja (da napomenemo), normalno je da ne samo u Mirijevu nego i po okolnim prigradskim naseljima postoji neka "vodena zica". Tacno je da u starom delu Mirijeva, narocito dole kod stare crkve (tzv rupa) postoji jedan deo gde se ne moze ziveti leti od neprijatnih mirisa, ali to je stari deo naselja i tu ne postoji kvalitetno strujanje vazduha koje bi moglo da "cisti" vazduh...da ne nabrajam, a inace za svaki deo Beograda mmogu da kazem po nesto negativno. Opet napominjem, zavisi sta ste trazili i na koji nacin ste planirali gde cete ziveti...

dobro neka bude kako ti kazes...ali,
greba slucajno zna coveka koji je gradio gomilu zgrada tamo

Ja zivim na Mirijevu i ja sam gradio, ali pre toga sam trazio lokaciju - dve godine - na kojoj cu ziveti, znas. Imas lokacija i "lokacija", pa sada - investitori zele da prodju sto jeftinije, a da zarade sto vise...prosao sam ja i to...kazem opet, sve zavisi sta zelis. Sto se tice mene, zeleo sam da budem relativno blizu a ipak malo dalje od centra...to sam i nasao i ja sam zadovoljan. Naravno, ljudi su razliciti, potrebe im se menjaju sa godinama, pa nije iskljuceno da se i meni jednog dana smuci, ali veruj mi, do sada nije ni najmanje, cak sta vise zadovoljan sam zato sto nisam pogresio...:bye:

Mirjevo je lepo. Ima dosta zelenila, stanovi su solidne gradje, pricam o zgradama, grejanje odlicno.
Jedini problem kao i svuda u Beogradu su ljudi, narocito oni koji iz svog blata hoce da skoknu odmah u krug dvojke, pa zato svi sa parama, cim prodaju seoske kucice i hektare zemlje, odmah u centar. Divlji isterali pitome kao i uvek.

Imam rodbinu u zgradama kod maxija, meni je taj kraj skroz ok, davno sam bila i gore kod pijace, mislim da je to poslednja stanica busa 27. Mirijevo je "reletivno" "mladji" deo beograda i normalno je da ne funkcionise sve kao npr. na dorcolu ili dedinju...
Mirijevo uglavnim cine soliteri, mada ima i privatnih kuca i nizih zgrada, pa ko voli nek izvoli... U mirijevo tek treba da se ulaze...
Neko pominje ovde da se do mirijeva putuje jako dugo, sto je meni skroz bezveze komentar jer prvo autobus 27 ima jako dobru liniju, a pritom i ide na svakih par minuta... a drugo totalno je suludo komentarisati za koliko se gde stize u ovako velikom gradu, mada koliko vidim to komentarisu ljudi iz unutrasnjosti pa mi je onda i logicno sto im sve u Bgd deluje tako daleko...

Ja zivim na Mirijevu i ja sam gradio, ali pre toga sam trazio lokaciju - dve godine - na kojoj cu ziveti, znas. Imas lokacija i "lokacija", pa sada - investitori zele da prodju sto jeftinije, a da zarade sto vise...prosao sam ja i to...kazem opet, sve zavisi sta zelis. Sto se tice mene, zeleo sam da budem relativno blizu a ipak malo dalje od centra...to sam i nasao i ja sam zadovoljan. Naravno, ljudi su razliciti, potrebe im se menjaju sa godinama, pa nije iskljuceno da se i meni jednog dana smuci, ali veruj mi, do sada nije ni najmanje, cak sta vise zadovoljan sam zato sto nisam pogresio...:bye:

E, ovaj odgovor je prikladniji nego prethodni. ;)
Ni ja ne pričam napamet, i ja živim skoro celu deceniju u Mirijevu i uspeo sam da sagledam sve prednosti i mane slepog creva. Moglo bi da bude mnogo razvijenije u odnosu na broj stanovnika od 2 Maxija i jedne pošte, ali... na žalost nije :( Zelenila ima dosta i to jeste prednost, ali je pitanje koliko će isto i da ostane tu, obzirom da su se nameračili da grade :confused:
Neko pomenu grejanje, istina... svake zime, može u majici da se bude u stanu :)

E, ovaj odgovor je prikladniji nego prethodni. ;)
Ni ja ne pričam napamet, i ja živim skoro celu deceniju u Mirijevu i uspeo sam da sagledam sve prednosti i mane slepog creva. Moglo bi da bude mnogo razvijenije u odnosu na broj stanovnika od 2 Maxija i jedne pošte, ali... na žalost nije :( Zelenila ima dosta i to jeste prednost, ali je pitanje koliko će isto i da ostane tu, obzirom da su se nameračili da grade :confused:
Neko pomenu grejanje, istina... svake zime, može u majici da se bude u stanu :)

Prica se da ce Mirijevo dobiti opstinu. Ako to bude, mislim da ce procvetati, pre svega zato sto ima veoma mnogo prostora i mesta gde moze da se siri. Npr. gore na okretnici 27E gde je onaj novi put otvoren prema smederevcu, ako znas lakat krivina...pa tu nanize u planu je da se gradi 20.000 stambenih jedinica. Nema sta, perspektiva je odlicna, samo da ne bude kao na Zarkovu pa da komsije, zgrada pored zgrade,mogu da se rukuju preko terase...

Mirjevo je lepo. Ima dosta zelenila, stanovi su solidne gradje, pricam o zgradama, grejanje odlicno.
Jedini problem kao i svuda u Beogradu su ljudi, narocito oni koji iz svog blata hoce da skoknu odmah u krug dvojke, pa zato svi sa parama, cim prodaju seoske kucice i hektare zemlje, odmah u centar. Divlji isterali pitome kao i uvek.

To je tacno, a ja recimo imam komsije , tri porodice, koji su dosli sa Skadarlije, Dorcola i Kosovske ulice, ziveli preko 30 godina u centru, prodali stanove i naselili se na Mirijevu - kazu da su se preporodili...*** - svako ima svoje misljenje...

Prica se da ce Mirijevo dobiti opstinu. Ako to bude, mislim da ce procvetati, pre svega zato sto ima veoma mnogo prostora i mesta gde moze da se siri. Npr. gore na okretnici 27E gde je onaj novi put otvoren prema smederevcu, ako znas lakat krivina...pa tu nanize u planu je da se gradi 20.000 stambenih jedinica. Nema sta, perspektiva je odlicna, samo da ne bude kao na Zarkovu pa da komsije, zgrada pored zgrade,mogu da se rukuju preko terase...

Znam, a pre nego što uđeš na Smederevac, ulaziš u tesnac između kuća, jako zaebato :confused:
Pa prema broju stanovnika i trebalo bi da se odvoji od Zvezdare ;)

Back