Mirisi

white_warg

Iskusan
Poruka
5.883
Da li imate omiljeni miris?
Da li nekada koristite štapiće sa mirisima u kući? Ili sveće?

Svaki put kada prođem pored Hedera Vita prodavnice, ima ih više ali kada prođem baš pored tog jednog od njihovih lokala, uvek osetim predivan miris. Ali ne mogu da ga identifikujem. Da li je to sapun, losion, uglavnom nešto od njihovih proizvoda divno miriše.

Prošlog oktobra sam naišla na sveću na kojoj je pisalo "Pumpkin spice latte", i mirisala je predivno. Bila je otprilike veličine kao moj dlan ali koštala je oko 1000 dinara, pa mi nije palo na pamet da bacim toliko para na jednu sveću...
Ali taj miris je bio zaista lep.
Takođe obožavam mirise čajeva.

Tamjan pleni dušu. U crkvi je još neverovatniji miris kada imaš ženski hor uz pratnju. Kao neki predivni miris na steroidima.
A onda tu sam ja koja sam pevala u horu dok je pop mlatio tamjan toliko da su ljudi popadali, i ja među njima, kao metla posle pevanja "Alelujaaaaa"

Nije moglo da se diše, svi u jaknama bila je zima, mnogo je ljudi bilo a i nas zbijenih u delu za hor

A onda tu sam ja koja sam pevala u horu dok je pop mlatio tamjan toliko da su ljudi popadali, i ja među njima, kao metla posle pevanja "Alelujaaaaa"

Nije moglo da se diše, svi u jaknama bila je zima, mnogo je ljudi bilo a i nas zbijenih u delu za hor
Nisam imao tako neprijatnih iskustava jer u crkvi gde ja idem tačno se zna dokle se može prići sveštenstvu kako ne bi ometali liturgiju. Hor je izdvojen i tu se ne može prići, naravno. Ako nema mesta, nema ulaženja. Tako da nisam imao takvih neprilika.

Jesi li pevala "Slavite Gospoda" ?

Nisam, nije mi poznata.
Od svih koje sam pevala i u crkvenom horu pa posle i u gimnazijskom mi je omiljena "Pobedna pesma". Sa liturgije sam volela kad smo pevali pesmu patrijarhu Pavlu. Jer je melodija ista kao za pesmu "Junaci sa Košara".
Znam da je off-topic ali nema veze. Volim ovu izvedbu pobedne pesme.

Back