Mirisi voca

Slaba ti teorija...
Postoje dve komponente ukusa, ukus i aroma.
Npr zagorelo mleko , ukus je mleko , aroma je zagorelo..
Ako bolujete od covida, onda osecate samo ukus mleka, ne osecate aromu zagorelog...

Paprika ako je jedete covidni , osecate ukus paprike, potpuno ali ako je to cips sa ukusom paprike, necete osetiti papriku , jer je taj ukus aromatizovan, tj poreklo mu je mirisno...

Kako postoji ovo prvo a ne postoji ovo drugo u covidu...kad zasigurno ne radi culo mirisa...?

To zvanicno nije teorija, ali kad sam vec fasovao coronu i umrecu, ebiga, povezi ostale koji su ostali bez mirisa i onda razmena iskustava na tacno odredjen nacin..

Ali ako te tesi , uzmi odredjene proizvode sa zatvorenim nosem pa vidi da li postoji ukus,......

Za utehu ne znam da li postoji ukus banane i kafe...
Mozda i ne postoje, ali postoje ukusi neke druge vrste, znaci paprika postoji kao ukus, postoji ukus nekih zacina, postoji ukus jaja, ukus kravljeg mleka , tacnije mleka..ovo kravljeg je aroma...postoji ukus jos nekih stvari....Tacno i da vecina zacina jesu arome, tj ukus im je kreiran prvenstveno mirisom...kari npr..

Ne postoji nacin da titracijom ukusa dobijes ukus grozdja, tj sve one arome u prehrani , ne funkcionisu po principu cistog delovanja na culo mirisa...
Pa ti čovječe ne možeš ni voćku pomirisati što nas nećeš ubiti referatom od kilometar. Opusti se malo Ferdinande i pomiriši cvijeće. 😅

Jagode najbolje mirišu.

:heart: Volim intenzivne mirise maline i jagode, ali bih radije odabrala dobre i zrele breskve i kajsije
Isto važi za miris dinje a odabrala bih lubenicu .
Objedinjeni miris i ukus: uzrela banana, klementine, marakuja.
Ovde ti je mrakulja najbolja...

ako je do mirisa onda ruza, makar i u ratluku, ali kada mi zamirisu jagode, odmah pomislim na maline, pa naberem visnje....

Back