MIRIS DUNJA...mmmm

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MIRIS DUNJA....mmmm

Prelep vikend miholjski...Jedan od onih retkih kada skoro ličimo na porodicu sa normalnim radnim vremenima. Skoro, jer Maki radi ceo vikend.

Sve miriše na slatko od dunja....i sreća i tišina, i kafa i naša priča i poneki zezajući zazvoc, i moje djuskanje uz radio u letnjoj kuhinji dok kuvam. O daaa, miriše i na pitu sa jabukama sa malo cimeta. Punu gajbu jabuka donese komšija dolazeći na rakijicu razgovorušu. Orezane ruže obučene u sunce, cvetova živih kao da je maj. Ona dva obožavana kereća antrza popadaše s nogu, što od kereće ludosti kojom su višestruko obdareni, bar za jedan solidan čopor, što od silnog posla trčeći za nama da nešto ne propuste. Žubori život mirisom dunja...

Šušte borovi..... tiho pričaju o prelepom danu koji na slatko od dunja miriše i par kapi što preko brade niz vrat skliznu....i dalje miris dunja noseći ... belinom putujući....Velika ruka pokriva mi butinu...slatki

Početak sna.....
Laganim hodom
Umorna pletilja veze bod za bodom
U kosi dah meškolji se sneno
Disanje počinje da prati tvoje
Jedno disanje, a nas dvoje :heart:

antrzi :heart::heart:

img2221.jpg

img2231.jpg

img2224.jpg

img2198.jpg

img2163.jpg

PS Dobro vam jutro radni blogerski svete ....diiiiiiivan vikend koji je baš mogao još da potraje, ali, ponedeljak je i ajdeee.......ustajanje :manikir:

Soradze;bt246769:
Majstorski prenosite svoje emocije i lepotu življenja na belinu papira. Mudra, topla, bistog oka i vrele krvi i ne može drugačije. :klap:

hvala na čitanju i tragu....da zapišem jer je zaista bio prelep vikend...valjda sam i ja jako umorna i željna malo odmora i kuće u neko, za većinu drugih ljudi, normalno vreme :)

Back