Miris benzina/plina

MORSKA VILA

Primećen član
Poruka
646
Auto mi se pomalo osjeca na benzin ili plin tako neki miris, to drugi primjecuju kad udju, ja sam se navikla ali se isto osjeca. Majstor kaze da je sve ok nista ne curi pa se pitam jer imao ko slican problem i sta bi moglo biti uzrok. U pitanju je citroen c3.

ispod zadnjeg sedišta se obično nalazi pumpa goriva.Ona ima poklopac i poklopac kad pukne,gorivo curi i zato se obično oseti.
Rešenje tog problema,na mom fiatu puntu, je pre 4 godine koštalo tričavih 16000 rsd

I moj drugar tako ugradio nov plinski uređaj sa atestom i došo da se pohvali, ja seo u auto ono gasna komora, digo haubu okolo uvenulo cveće :lol: njemu ništa nije smrdelo. Otišo reklamirao a ovi jao mi ti ugradili nova trula creva :lol:

U pitanju je Peugeot 206 koji u zadnje vrijeme nije puno vođen, konkretno u godinu dana 700km, a u zadnjih Misec dana 0km do jučer. Osjetio sam miris benzina u automobilu ali to nekako nije konstantno, zasmrdi na nekoliko sekundi, ili se barem meni tako čini. Znam da mi je jučer zasmrdilo pred gašenje automobila ali znam da je bilo barem još jedan put ali nisam siguran kada. U pitanju su i prozori, tj njihova otvorenost???

Nisam siguran curi li gorivo, nisam primijetio masnoće ispod mada opet nisam toliko ni gledao s nije baš ni pogodno za viditi. Mada bi rekao da ne curi jer se toliko malo vozi i posljedično toliko malo toči da bi više svi gorivo iscurilo a i meni se čini da ne skoro sve gorivo koje je uliveno prije 2-3 mj tu? Pumpa se normalno čuje tren prije starta ja i pali ko mina istog djelića sekunde.

U pitanju je Peugeot 206 koji u zadnje vrijeme nije puno vođen, konkretno u godinu dana 700km, a u zadnjih Misec dana 0km do jučer. Osjetio sam miris benzina u automobilu ali to nekako nije konstantno, zasmrdi na nekoliko sekundi, ili se barem meni tako čini. Znam da mi je jučer zasmrdilo pred gašenje automobila ali znam da je bilo barem još jedan put ali nisam siguran kada. U pitanju su i prozori, tj njihova otvorenost???

Nisam siguran curi li gorivo, nisam primijetio masnoće ispod mada opet nisam toliko ni gledao s nije baš ni pogodno za viditi. Mada bi rekao da ne curi jer se toliko malo vozi i posljedično toliko malo toči da bi više svi gorivo iscurilo a i meni se čini da ne skoro sve gorivo koje je uliveno prije 2-3 mj tu? Pumpa se normalno čuje tren prije starta ja i pali ko mina istog djelića sekunde.
Proveri creva gde je pumpa za gorivo i proveri ispod haube kod motora gde ide na diznama.

Ne sme da se oseca benzin, e sad ako ti staro gorivo a auto slabo vozen moze da bude i do toga, naspi sveze gorivo i provozaj auto malo vise.

Sad mi palo nešto napamet u vezi mog drugog vozila Dacije Sandera benzin/ plin, kad smo kod stare benzine. Preša sam u godinu dana s njim oko 15000km, uglavnom na LPG. U 8- mjesec sam potrošio tank benzine, u jedanesti mjesec sam se odvezao na benzin do Knina( vratio na LPG). U februaru potrošio još jedan tank benzine, prije 10 dana vratio se iz Mostara( do Splita) na benzinu. Planiram potrošiti sada u 8- 9- em mj još jedan tank benzine. Kad se pojavim u ovlaštenom taj prodajni predstavnik me stalno pila da vozim više na benzin, po njemu tri tanka plina, jedan tank benzine. Po meni to nema smisla jer onda LPG postaje posve neisplativ🤔🤔 i koliko može benzina stajati u tanku da ne gubi svoja svojstva?

Kada malo držiš otvorene prozore tada vuče isparenja ili kada je bušan auspuh, dakle ako miriše gorivo sa otvorenim prozorima dva prsta onda znači da negde curka gorivo balavi. Kada imaš zatvorene prozore to se ne oseti.

Meni je davno radio lik ono čišćenje dizni na autu. I nije posle pritegao gorivo na rampi. Posle nekog vremena to je procurelo i smrdelo sve više i više dok na kraju nisi mogao da sediš u autu.

Čvarak sipaj pomalo svaki put kada tankuješ plin, recimo 3 litra benzina koliko je minimum. Usmrdi se to gorivo sad skoro majstor menjao nekom liku pumpu za gorivo. To smrdi ko naftalin jbt. Zaudara nema uopšte miris benzina.

Evo vrag mi nije dao mira i sada ga provoza do benzinske i tu kupi neke gluposti. Vozio s lagano otvorenim prozorima i opet nisam osjetio miris benzina. Prilično sam siguran da sam barem dva put čuo intezivan miris benzina, i nisam jedini koji je osjetio takav miris u tom vozilu. Vidit ćemo, a ha sada vidio dostavljača Glowa na biciklu, lagano sipi kiša, on bez ičega pedalira a 11 već🤪 Kad smo kod pumpe od goriva, ona je originalna još iz 2000- e, brijem da je većina pumpi iz tog godišta crkla🤔🤔

Prešo je 250000km, onako ni puno ni malo. Taj što je sorio motor u pežou 107 je neki žešći vozački antitalent jer svi hvale 107- ovu kao i ukupno vozilo kao i njegov motor. Pežo 107 je na vrhu preporuka svih specijaliziranih auto časopisa i portala kad je riječ o kupovini polovnjaka u gradskoj klasi. Zato nitko ne preporučuje kupuvinu PUG 207 1.4 VTI jer se taj motor kvari na maloj kilometražu i što je najtragičniji ne može ga se popraviti kako spada, a zamisli ima 4 cilindra 😁😂😁

Back