Miom i antibebi tablete

giravaru

Primećen član
Poruka
634
Ako neko ima vremena da mi objasni, vezu izmedju antibebi pilula i mioma (koji mi je doktorka videla na UZ, od intramuralni miom od 10mm) i prepisala mi antibebi pilule Novynette?!?!?!
I naravno, kako se resiti istog ili "ga drzati" do menopauze pod kontrolom, a da nije operacija, inace imam 38 godina?

I naravno niko nista......
Elem evo ja sam bila doktor sama sebi i rekla sam NE antibebi pilulama jer imaju estrogen, a vec sve pticice na ovoj planeti znaju da su miomi zavisni od estrogena a samim tim ako je estrogen veci u odnosu na progesteron u telu zene, mesecno krvarenje ce biti vece i samim tim ce miom danima da se hrani krvlju i tako ce rasti. To je onako najprostije napisano, da svi razumeju u to ime evo i odgovora, koje sam nasla na internetu veceras, od jednog naseg poprilicno dobro poznatog i priznatog lekara:

1.

Koje su kontraindikacije hormonske spirale?
Zanima me da li je spirala "Mirena" preporučljiva pri lečenju mioma, u pitanju je intramuralni miom koji imam nekoliko godina ali je na poslednjem pregledu utvrđeno da je porastao iako je mirovao 3-4 godine. Da li je bolje otići na hiruršku intervenciju ili pokušati sa spiralom?

Na vaše pitanje odgovara Direktor Opšte bolnice MEDIGROUP:

Aleksandar Ljubić 11. 06. 2013. 09:07
Aleksandar Ljubić
"Mirena" bi bio pravi izbor ukoliko uz postojanje mioma postoji i pojačano i produženo krvavljenje. Pored aplikacije "Mirene" postoje i drugi neoperativni načini (kontinuirano uzimanje progesteronskih hormona, amplikacija ili ubacivanje sredstava u miom koji sprečavaju snabdevanju krvlji i/ili njegov rast). Porazgovarajte o mogućnostima neoperativnig načina lečenja sa svojim ginekologom.

2.

Pilule za kontracepciju i smrtnost?
Pročitala sam članak o pilulama i smrti korisnica u Kanadi. U pitanju su pilule Yaz i Yasmin. Moram da napomenem da ih pijem (Yasmin) od januara 2012. sa pauzom od par meseci u 2013 godine. Počela sam da ih pijem posle operacije mioma na materici iz predostrožnosti a ne kao sredstvo protiv trudnoće. Šta više, posle te pauze za koju moja doktorka nije znala moram da kažem da je bila ljuta jer je videla promene na tom kontrolnom pregledu i ja ponovo krećem sa upotrebom. Molim Vas za savet jer su mišljenja jako podeljena kada su te pilule u pitanju, nastaviti sa korišćenjem ili ne?! Još da kažem da imam 42 godine i nisam imala do sada nijednu trudnoću.

Na vaše pitanje odgovara Direktor Opšte bolnice MEDIGROUP:

Aleksandar Ljubić 11. 06. 2013. 22:47
Aleksandar Ljubić
Svakako da postoje sigurnija sredstva koja možete koristiti sa ciljem sprečavanja rasta mioma.
Najčešće se koriste progesteronski medicirani uložsci (Mirena) ili neprekidno uzimanje progesteronskih tablet (endometril, primolutnor, orgametril). Tokom uzimanja lekova svakako
kontrola ginekologa.

Giravaru ja sam trazila prirodan lek za bolne menstruacije i nasla

https://www.coolinarika.com/recept/narodni-lek-za-miome-i-druge-zenske-muke/

...meni je pomoglo bas, bas ...bez brufena nisam mogla da funkcionisem (doktorka mi takodje predlagala da pijem pilule)

Vrlo je vazno da je vino domace, bez aditiva i konzervansa. Najsigurnije je da ga sama napravis, cak i u "domace" dodaju vodu, secer i vinobran. Mogu da ti objasnim kako ako te interesuje.

Moze naravno, jer ko ce kome da pomogne nego mi zene same sebi. Jer meni je moja doktorka/ginekolog, ladno prepisala kontraceptivne pilule koje sadrze estrogen i ako zna da imam miom. To zdrav i normalan covek ne bi nikada uradio. Eventualno bi mi prepisala neke (za koje ja nisam nasla bas puno podataka progesteronske kontraceptivne pilule ili "mini-pilule", nisu one "za jutro posle")......

Operi grozdje, odvoj od peteljki i samo zdrava i zrela zrna ispasiraj u blenderu ili rucno (bitno je da svako zrno pukne). Drzis tu kasu u rostfrajnoj ili staklenoj posudi poklopljenu (ne hermeticki zbog vrenja) 5 dana. Onda pokupis cediljkom ono sto se podiglo na vrh (ljuspe, zrno....) i procedis da ostane samo sok. Taj sok drzis 1 mesec takodje poklopljen ali gazom (da se ne kupe vinske musice) pa poklopcem ali da ulazi vazduh. Za to vreme se odvija alkoholno vrenje (secer se pretvara u alkohol) i stvara se sediment na dnu posude. Pretocis (mozes i sa nekim crevom a mozes i pazljivo da pretocis u drugi sud ali kroz cediljku u koju si stavila gazu( pazi da sediment ostane na dnu - to se baca. U toj fazi vino je kiselkasto ali ako ga stavis u staklene flase i hermeticki zatvoris posle mesec dana bude slatko. Ruzmarin mozes naci u prodavnici ali je bas skup a treba ti mnogo, ja sam moj nabrala na moru.

Ja sam prvi put pravila dok je vino bilo kiselkasto i bas mi je pomoglo (smanjilo bolove na pola), drugi put kad je bilo slatko (mislila ako ponovim nece me uopste boleti). Dve moje drugarice su takodje to pile, jedna ne znam ni zbog cega a druga posle operacije polipa. Obe su zadovoljne samo kazu da im je krvarenje bilo obilnije nego inace. Pre neki dan drugarica koja je operisala polipe bila na ultrazvuku i doktorka joj rekla da je sve ok. Pitala je znaci li to da ih vise nece imati a ona joj odgovorila - vece su sanse da ih ti dobijes nego ja :eek:

Moraces da sacekas jesen ne znam kakvo je ono grozdje koje sad prodaju ali paradajz je ocaj. Ako te jos nesto interesuje pitaj

Operi grozdje, odvoj od peteljki i samo zdrava i zrela zrna ispasiraj u blenderu ili rucno (bitno je da svako zrno pukne). Drzis tu kasu u rostfrajnoj ili staklenoj posudi poklopljenu (ne hermeticki zbog vrenja) 5 dana. Onda pokupis cediljkom ono sto se podiglo na vrh (ljuspe, zrno....) i procedis da ostane samo sok. Taj sok drzis 1 mesec takodje poklopljen ali gazom (da se ne kupe vinske musice) pa poklopcem ali da ulazi vazduh. Za to vreme se odvija alkoholno vrenje (secer se pretvara u alkohol) i stvara se sediment na dnu posude. Pretocis (mozes i sa nekim crevom a mozes i pazljivo da pretocis u drugi sud ali kroz cediljku u koju si stavila gazu( pazi da sediment ostane na dnu - to se baca. U toj fazi vino je kiselkasto ali ako ga stavis u staklene flase i hermeticki zatvoris posle mesec dana bude slatko. Ruzmarin mozes naci u prodavnici ali je bas skup a treba ti mnogo, ja sam moj nabrala na moru.

Ja sam prvi put pravila dok je vino bilo kiselkasto i bas mi je pomoglo (smanjilo bolove na pola), drugi put kad je bilo slatko (mislila ako ponovim nece me uopste boleti). Dve moje drugarice su takodje to pile, jedna ne znam ni zbog cega a druga posle operacije polipa. Obe su zadovoljne samo kazu da im je krvarenje bilo obilnije nego inace. Pre neki dan drugarica koja je operisala polipe bila na ultrazvuku i doktorka joj rekla da je sve ok. Pitala je znaci li to da ih vise nece imati a ona joj odgovorila - vece su sanse da ih ti dobijes nego ja :eek:

Moraces da sacekas jesen ne znam kakvo je ono grozdje koje sad prodaju ali paradajz je ocaj. Ako te jos nesto interesuje pitaj

Не дајем коментар везан са тему али свака част на коментару. Нисам знао да се ово може! :)

Back