Miodrag Petrovic - Ckalja !

Arlington Road

Iskusan
Banovan
Poruka
6.496
Jedan od nasih najboljih glumaca. Likove koje je igrao u filmovima i serijama su legendarni:Pepi student (Zajednicki stan), Jovance Micic(Put oko sveta),Poljar Lijan (Orlovi rano lete), Zika Afrika (Kad golubovi polete), Gvozden (Ljubav na seoski nacin),JARIC ZIVADIN (Kamiondzije),Firga(Vruc vetar),Brankovic (Bolji Zivot)...
:rotf::rotf::rotf:

Ckalja je bio jedan od nasish najpopuralnijih glumaca, a to sto tebi licno nije simpatican, ne umanjuje njegov zivotni umetnicki opus !!!

Ti moras da napravis razliku izmedju uloge, koja je sama po sebi dobra i komicna i glumca, koji nije nesto, ali ima komicnu ulogu. To ti je Ckalja. Nemojte da mi vrtite sada pricu o iznosenju uloge, koju vrti Marina Tucakovic za Cecine pesme. Njegove uloge svako moze da "iznese", jer su prizemne i primitivne.

Ti moras da napravis razliku izmedju uloge, koja je sama po sebi dobra i komicna i glumca, koji nije nesto, ali ima komicnu ulogu. To ti je Ckalja. Nemojte da mi vrtite sada pricu o iznosenju uloge, koju vrti Marina Tucakovic za Cecine pesme. Njegove uloge svako moze da "iznese", jer su prizemne i primitivne.

Prizeman i primitivan je tvoj način naslađivanja (možda pomalo i nastran) na taj način.......što konstantno imaš potrebu da provociraš kontrirajući......
Da i ja sam mislio da sam iznad tvog tovarenja...ali smaraš više!!! Vrijeđaš inteligenciju prosječnog forumaša lupetajući.
Mislim gdje je granica tvojoj nasladi......koga sve možeš da namažeš govnima bez obzira i griže savjesti?
Čije sve djelo možeš da zakoračiš i poništiš da bi isprovocirala(o) nekoga?
Ne kontam.........a i teško je skontati tu vrstu psihopatologije......
Čkalja je jedan od najvećih srpskih glumaca!!! I o tome ne odlučuješ ni ti, a ni ja.....nego vrijeme i veličina djela koje je ostavio iza sebe....

Eno tamo!!! :-)

Ajde sve......ali na Dostojevskog ne dam!!!
Da si ikad pročitala ijednan roman od Dostojevskog samo bi ti se kazlo.........:-)
Jer se ja iskreno nadam da stvarno nisi.........u suprotnom, ti ili ne postojiš, ili si mračna, vlažna, šuplja i hladna pećina po kojoj vjetrovi duvaju.

Dostojevski je najbolji pisac svih vremena, a Čkalja je prosek.. i to donja granica. Glumata i beči se, i svi ga vole..

Za Dostojevskog se naravno slažem.......a za Čkalju i ne baš.
Jer mislim da postoji više vrsta glumaca, odnosno više stilova ostvarivanja glumačke zamisli...načina dolaženja o srži.
Zato nebi poredio Čkalju sa, na primjer, Glogovcem ili Todorovićem........jedino poređenje koje mi trenutno pada na pamet je recimo u književnosti Ćopić.
Mislim da je veliki uspijeh ulogu ili književno djelo približiti svakom..... Isto tako Nušića svi razumiju, a ipak je sačuvana uzvišenost djela.

Za Dostojevskog se naravno slažem.......a za Čkalju i ne baš.
Jer mislim da postoji više vrsta glumaca, odnosno više stilova ostvarivanja glumačke zamisli...načina dolaženja o srži.
Zato nebi poredio Čkalju sa, na primjer, Glogovcem ili Todorovićem........jedino poređenje koje mi trenutno pada na pamet je recimo u književnosti Ćopić.
Mislim da je veliki uspijeh ulogu ili književno djelo približiti svakom..... Isto tako Nušića svi razumiju, a ipak je sačuvana uzvišenost djela.

Naravno da postoji više stilova, ali Čkalja ni kao komičar nije vrhunski... čak je daleko od toga.. Klovn za široke narodne mase, banalan je previše, i preterano akcentuje replike, eventualno može da prodje kao neki zabavljač za decu u nekim filmićima a la Branko Kockica. A to što je glumio u sijaset filmova od kojih se ne zna koji je površniji i naivniji od kog, i koji više kopira evropske stilove tog doba na palanački način.. to može da zahvali tome što je bio ‘dobar’ sa svima… nešto kao Smoki i/ili Bata životinja, samo komičarska verzija..

Back