Акај
Elita
- Poruka
- 15.630
Ako imate neke informacije o ovome,podelite sa nama...
Meni je -1,25... Da li je to mnogo lose ?
Meni je -1,25... Da li je to mnogo lose ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To se ne smatra nekom velikom dioptrijom. Ja sad imam -2 i nosim cvike samo kad vozim i kad idem u bioskop,nikako ne volim da ih nosim i smetaju mi, a nadam se da će se još i popraviti (stanje vida).
A sad, verovatno će ti doktor reći da se nešto detaljnije i ne može reći bez pregleda (za tvoje faktičko stanje), jer tu su uvek u pitanju i merenje očnog pritiska, gledanje očnog dna, i još kojekakva merenja koja nama laicima ne znače mnogo, a njima mnogo pomaže kod uvida u stanje naših očiju.
Ja -5...nosim sočiva još od početka srednje. Naočare nikad nisam nosila, mrzim ih iz dna duše. Bila je manja dioptrija u to vreme pre nego što sam stavila sočiva, ali čini mi se da je bila oko -3. I ja sam živela tako ćorava bez naočara(šta ću kad sam tvrdoglava) i ne znajući koliko su boje jake. Kakvog li otkrića kad sam stavila sočiva prvi put
Inače priče o popravljanju minusa su pusta talapanja...plus se popravlja, minus...teško... ma nikako.
Ja -5...nosim sočiva još od početka srednje. Naočare nikad nisam nosila, mrzim ih iz dna duše.
Ja evo imam dobrih -7.....ne smeta mi naravno jer ceo zivot sam sa naocarima....sada sam cak i svima ruzan kada ih skinem tako da mi niko ne savetuje da predjem na sociva!Mamu li im...
![]()
i mene nerviraju naocare,ruzan mi je osecaj da mi je nesto na nosu,a i ne osecam se slobodno sa naocarima.Sociva volim,ali imam suve oci i povisen ocni pritisak tako da stalno moram da kapam vestacke suze.
Volela bih kada bih se resila ovoga,ali skupo je,cula sam da je za jedno oko uklanjanje dioptrije 60.000
Sad procitah,ipak ti vodis sa dioptrijom,al' tu sam odmah za tobomJa evo imam dobrih -7.....ne smeta mi naravno jer ceo zivot sam sa naocarima....sada sam cak i svima ruzan kada ih skinem tako da mi niko ne savetuje da predjem na sociva!Mamu li im...
![]()
-1,5 simetrično. Nosim naočare uvek, sa plastičnim sočivima i ramom od titanijuma. I ne osećam ih.
Doca kaže da će vid da se popravlja u zrelim godinama, ono kad većina sa normalnim vidom počnu da čitaju sa naočarima. Bar je uteha da ću kao čiča da čitam bez cvikera.
Danas sam upoznao jednu zenu kojoj je dioptrija -16.![]()
Ma znao sam ja da ima neka hemija između nas dvoje !To je i meni rekla doktorka![]()