Министарство Хрватске одбацило Дипломатску ноту Србије

Stepski vuk:
Министарство ино послова НДХ одбацило дипломатску ноту Србије везану за пресуду суда у Хагу о Геноцидности ......

Hrvatska odbacila diplomatsku notu Srbije
Autor: Beta | 30.04.2007 - 21:05

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija danas je odbacilo tvrdnje iznesene u nedavnoj diplomatskoj noti Srbije kao potpuno neutemeljene i neprimerene.
U saopštenju o diplomatskoj noti Srbije ocenjuje se kako se njome "još jednom pokušava relativizovati presuda najviše medjunarodne sudske instance i izbeći odgovornost".

Srbija je u prošli petak uputila diplomatsku notu Hrvatskoj u kojoj traži da službeni Zagreb prekine kampanju protiv presude Medjunarodnog suda pravde kojom je odbačena odgovornost Srbije za
genocid u BiH.

U diplomtaskoj noti Srbije istaknuto je da ni državni genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) nije bio osudjen.

Hrvatsko Ministarstvo u saopštenju je odbacilo pristup kojim se osporava legitimno pravo nezavisnih i slobodnih medija da komentarišu presudu Medjunarodnog suda pravde u Hagu u sporu Bosne i Hercegovine i,bivše Savezne Republike Jugoslavije.
Ministarstvo navodi da smatra da "takav način komunikacije nije primeren dostignutom nivou normalizacije odnosa dve zemlje utemeljenih na evropskim standardima i vrednostima".

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

А мене чуди да је било ко очекивао било шта друго од овог наведеног у
саопштењу... ускоро ће НДХ објавити како су Србоћетници вршили геноцид
над недужним 'рватским домољубима у Јасеновцу... :roll: :roll: :roll:

Јел знате како сада треба покренути одлучну дипломатску офанзиву против Рватске. Све треба тећи праћено медијским организовањем у циљу истицања геноцида над Србима у Другом светском рату. Има ко то жели да чује а није имао прилику до сада да чује на западу ма колико поједини тврдили супротно. Дакле дипломатска и медијска офанзива у овом правцу може да донесе само бољитак српског дипломатског положаја што се може одразити и на ситуацију са КиМ. ЖИВЕЛА СРБИЈА
ПС Ја сам за овакву борбу за КиМ а не за тамо неке гарде и глупости којима СРС и СПС испирају мозак народу.

Дафмен3:
Јел знате како сада треба покренути одлучну дипломатску офанзиву против Рватске. Све треба тећи праћено медијским организовањем у циљу истицања геноцида над Србима у Другом светском рату. Има ко то жели да чује а није имао прилику до сада да чује на западу ма колико поједини тврдили супротно. Дакле дипломатска и медијска офанзива у овом правцу може да донесе само бољитак српског дипломатског положаја што се може одразити и на ситуацију са КиМ. ЖИВЕЛА СРБИЈА
ПС Ја сам за овакву борбу за КиМ а не за тамо неке гарде и глупости којима СРС и СПС испирају мозак народу.
Може. Поздрављам идеју.

Али, за сваки случај, зарђале кашике су спремне ... :wink:

Back