gost 4554
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
Nemao sta da se zapitamo,mnogo bolje.
Bilo mnogo bolje...

Ako je negde došlo do napretka, i to osetnog, to je u zdravstvu...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemao sta da se zapitamo,mnogo bolje.
Министар здравља Томица Милосављевић нема важнија посла и кога да контролише већ да контролише да ли је лекар једном те истом хемијском оловком написао рецепт а на њему и име и презиме пацијента и датум.И да,рецепт важи само седам дана.Управо сам данас доживела непријатност баш због тога и остала сам без лекова или да купим за новац и платим пуну цену лекова која износи 2100 динара.И да ,поново се потписују рецепти.Да ли је ико од вас обавештен преко медија или средстава информисања о овим променама?
Bilo mnogo bolje...
Ako je negde došlo do napretka, i to osetnog, to je u zdravstvu...![]()
A gde ti vidis taj napredak?![]()
Vidim, jer radim u njemu i vidim koji je opseg i obim usluga pacijentima dostupan sada i šta je bilo dostupno 2000.![]()
Ja ne radim ali sam pacijent (ma kako ovo zvucalo![]()
)
Stvarno ne vidim nikakvo poboljsanje.
Jel mozes malo detaljnije o tome sta je sada dostupno?
Ajmi na pp recite koji je lijek u pitanju, a ja ću Vam reći da li možete da sačekate do ponedeljka..
Može?
Da li imaš nekog hroničnog pacijenta u porodici...Pitaj ga, koliko je novca za lekove izdvajao pre 2000, a koliko sada....Jeli bilo lekova u apoteci tada? Jeli za svaku sitnicu slat kod privatnika?![]()
Ja prvi put cujem za ovo
Koliko znam, lekari su se modernizovalipa samo ubace podakte u komp
i stampac ti izbaci popunjen recept. (govorim o opstoj praksi)
Dr jedino popunjava upute i sl. stvari.
Znam samo da se recepti ponovo potpisuju.
Драга 20 година обећаваше дом Здравља Миријеву које има преко 80 хиљада становника.Коначно је иако мањи направљен и стоји тако направљен а ја у приземљу једне зграде идем у дом здравља који је направљен од стана. и ту се ручно попуњавају рецепти.За нови дом здравља ја сам за ових 20 година доживела шетири камена темељца да се поставе и свака власт обећа и ништа.Био и председник Тадић и још не почиње да ради.То је то'ја живим у Београду .
Министар здравља Томица Милосављевић нема важнија посла и кога да контролише већ да контролише да ли је лекар једном те истом хемијском оловком написао рецепт а на њему и име и презиме пацијента и датум.И да,рецепт важи само седам дана.Управо сам данас доживела непријатност баш због тога и остала сам без лекова или да купим за новац и платим пуну цену лекова која износи 2100 динара.И да ,поново се потписују рецепти.Да ли је ико од вас обавештен преко медија или средстава информисања о овим променама?
@Cicoka
evo ga i clanak o tome o cemu govoris
Zbrka s receptima, više posla za doktore
Oko mog recepta odjednom se okupljaju tri farmaceutkinje i počinju da zagledaju, okreću, upoređuju. Nakon dužeg proveravanja, jedna od njih mi saopštava da recept nije ispravan, iako dolazim direktno iz doma zdravlja, i da ne mogu dobiti lek jer je deo recepta popunila medicinska sestra. Morala sam ponovo da se vratim u dom zdravlja kako bi mi napisali novi, priča za „Blic nedelje“ tridesetogodišnja Zorana Bekrić.
Republički zavod za zdravstveno osiguranje uveo je novinu u izdavanju recepta, tako da od 1. jula pored leka koji se prepisuje lekar mora da popuni i onaj deo gde se upisuje ime i prezime pacijenta. Ukoliko ove podatke ipak napišu medicinske sestre, koje su i do sada to radile, takav recept će se smatrati neispravnim. Međutim, u pojedinim beogradskim domovima zdravlja ni lekari ali ni medicinske sestre i dalje ne znaju za ovu novinu, zbog čega pacijente dovode u neprijatnu situaciju.
– Dobili smo dopis da ne primamo recepte koje su, sve osim imena pacijenta, popunjavale medicinske sestre, jer nam u suprotnom RZZO takve recepte neće platiti. Očigledno da brzina informisanja apoteka i lekara nije ista i zbog toga nailazimo na ovakve situacije – kaže Milena Dučić iz Apotekarske ustanove Beograd.
Nastavak clanka http://www.blic.rs/drustvo.php?id=101314
Е то је управо оно што сам ја данас доживела и хвала ти за линк сада може и Господин аналитичар да види о чему се ради .
Katastrofa!
Ja sam doduse bila pre 10 ak dana u D.Z i nisam imala takvih problema, ali svakako treba znati za ovo
posto u clanku pise da se to negde primenjuje a negde ne..![]()
Da se ne radi o običnom hiru lekara, već o propisu i naredbi Ministarstva Zdravlja može se videti i iz sledećeg članka:
http://www.blic.rs/drustvo.php?id=101314
A ZASTO NE MOZE OVAKO !!!!!
s obzirom na cinjenicu da su svi domovi zdravlja snadbeveni sa kompjuterima kao drzavne apoteke....zar je nesto nenormalno da se taj kompjuterski sistem uveze....tako za hronicne bolesnike kojima ne treba dopunski kontrolni pregled ni promena terapije-----ne treba ni novi recept !!!! zasto bi oni cekali u doktorskim ordinacijama i pravili guzvu----zar nije logicno da se njihove potrebe za lekovima redovno evidentiraju i kontrolisu u apotekama ????? ZNACI HRONICNI BOLESNICI SE JAVE U SVOJU APOTEKU PRI KRAJU PROPISANE TERAPIJE I PODIGNU NOVU TERAPIJU ZA NAREDNI PERIOD !!!!! ZAR NIJE TAKO LAKSE preciznije,pedantnije....apoteke cak mogu da planski nabavljaju potrebne lekove hronicnih bolesnika i imaju konstantan uvid u pacijentove potrebe ????
ili je cilj da se pravi guzva kod lekara opste prakse koji prima platu po broju pacijenaTA ili izdatih lekova ????
БРАВО,САМО КАДА БИ ВИ БИЛИ ТАМО И РЕКЛИ ИМ ТО.И КАД БИ ОНИ ОСЛУШНУЛИ СТА ИМАЈУ ПАЦИЈЕНТИ ДА КАЖУ.
Kako je bilo nekad, sada je bolje, a biće još bolje...![]()