MINISTAR POLJOPRIVREDE POPUŠIO TOMPUS

bane k

Iskusan
Poruka
5.761
NEMA, NAMA, PA NA KRAJU, IPAK ĆE BITI !!?? KAKO I ODAKLE !!??
Ovo je najkraće što bi se moglo na prvi pogled zaključiti nakon višednevnih protesta paora i novopečenih paora a bivših biznismena koji sada svi polako beže u poljoprivredu.
Danima nas nekakav golobradi zamenik ministra, verovatno još nije diplomirao, obasipa tvrdnjama da novca za subvencije nema, da je Srbija na kolenima, da se time pomaže samo i jedino tajkunima i veleposednicima koji ionako već imaju previše, a što se vidi po traktorima koje su izvezli ovih dana na razrovane i devastirane srpske puteve.
( istina, lepši traktori od puteva )
Kad na kraju, naravno, pod pokroviteljstvom predsednika a u dogovoru "važnih i viđenijih srpskih glava" ministar poljoprivrede, i njegov golobradi zamenik, popušiće tompus i Srpskoj svekolikoj javnosti će sutra, 03.06. objaviti "radosnu vest"(kako za koga ) DA NOVCA IPAK IMA.
Do duše, ne u kešu i neodmah već u narednih 8 rata, ili tranši, kako ko voli, pa sad nek neko pokuša da odbije.!?
Uveren sam da odbijanja neće biti, završiće se još jedna faza Srbske tranzicije i Evropskog puta, a ostali građani Srbije koji sa ovim nemaju nikakve veze, sve će to lepo na kraju da plate, doduše ne odmah i ne u kešu, već polako i na tenane, na rate !
Koji je ministar sledeći da ****** tompus.Po svim najavama, to je Dačić, ali ipak Dačić nije toliko glup koliko ovaj Petrović iz Šapca ( svaka čast šapčanima, ali stvarno je glup, imate Vi i boljih ) Dačić nikad svojim žandarima nije rekao da nema, uvek im kaže da se malo strpe i na kraju uvek bude.

ma de bre
obećano im je da će ministar predložiti vladi...
i onda naravno vlada kaže ma paaaali matori
Gico, ovaj put će biti tako, dogovor je inicirao Bojan Pajtić, a taj se pita, bar za sada. Ako to ne bude ispoštovano, i njemu je bulja u pitanju, mogao bi i on u pušionu, a njemu se očito tamo ne ide.
Na kraju, šta ih košta, sve će to na kraju ovi isti da plate, uostalom kao i mnogo puta do sada.

Biće naravno zanimljivo šta će da usledi nakon ovog dogovora. Uslediće po svemu sudeći kontrole poslovanja "poljoprivrednih tajkuna" i novopečenih poljo-biznismena, provera prljavog novca koji je uveliko zakoračio i u poljoprivredu.
Nemoj da se čudiš (te), pa ovde je velik broj poljo-biznismena koji "obrađuju" zemlju tako što njive obilaze u BMW i ostalim četvorotočkašima, popodne idu da "uberu" pazar u svoje kockarnice, kladionice i kupljena bud zašto preduzeća koja su doveli do samog kraja.
Ludilo, opšte ludilo na sve strane, a mi koji smo se malo "uhlebili" kod ovih tajkuna da radimo za koju dnevnicu samo gledamo ( i rintamo ) kako se naš predsednik i njegova svita dogovara o podeli plena.
Nek im je na čast, i zaista mislim da ovako ne može još dugo, ovo je dno šta se i kako radi.

Evo malopre bilo na vestima da će da bude 14 hiljada po hektaru do 100 hektara...ali koliko sam razumela imaju 8 meseci da to isplate:lol:..što u prevodu znači ne lipši magare do zelene trave tj. do izbora.:rotf:
tako je, pa kako sad najednom ima, ako su sve do sad zastupali činjenicu da novca za subvencije kao prošle godine-NEMA.
E pa biće ovako: do 30 hektara će biti isplaćeno u ovoj godini a ostali koji obrađuju preko 30 h dobiće novac u januaru 2012.g.

Nazdravlje, nismo prevalili ni polovinu ove godine a već se načinje budžet za iduću god. Izgleda se uvodi nova praksa, pa će po svemu sudeći neki naredni budžeti biti potrošeni i nekoliko godina unapred, a ko će tada biti na vlasti to izgleda nije toliko bitno.

Sve u svemu, ministar kojeg smo imali prilike da slušamo danas kako nemušto obrazlaže i uvija u celofan da ne curi, popušio je, kako rekoh, pozamašan tompus.
Ministar Petrović - u ćošak.!!

Znaci od love nema nista i to je samo kupovina vremena, nije mi samo jasno kako su seljaci mogli da poveruju u tu bajkovitu pricu.

Po svemu do sada viđenom ( i doživljenom ) izgleda da će biti tako, dakle, love i dalje nema a obećanje!!?? pa zar ovede nije bilo dosta obećanja ?
Šala kraju, ovde se ipak radi o krupnijim i ozbiljnijim stvarima, samo što je Država kasno uočila ( ili namerno nije ) da su poljoprivredom počeli uveliko da se bave zelenaši, novopečeni biznismeni svih profila. tzv. prljav novac i novac stranog porekla stečen kriminalom uveliko se pere u Srpskoj poljoprivredi a Vlada Srbije još za takvu rabotu daje državne subvencije.
Mi, koji smo svakodnevno svedoci ovoga što navodim, već odavno svojim očima gledamo neviđenu i neverovatnu pljačku državnih subvencija dok stvarni poljoprivrednici koji zaista rade svoju zemlju nemaju šanse da se izbore sa vlasnicima prljavog novca.

Javne licitacije državnog zemljišta, čiji smo svedoci, u organizaciji lokalnih samouprava pod navodnim nadzorom ministarstva poljoprivrede, ogoljen su primer kako se organizovano i uz podržku zvaničnih organa pljačka i uzima novac poreskih obveznika, a da se istovremeno omogućava stavljanje u promet prljavog novca iz kockarnica, kladionica i sl.
Danas je moda da novopečeni biznismeni i "ugledni" privrednici listom počinju da se bave poljoprivredom, o kojoj do juče nisu ni sanjali nit o istom imaju blage veze. Tako je moguće novcem sumnjivog porekla i bez ikakvih dokaza o istom, da se učedtvuje u licitaciji državnog zemljišta, da se sav repromaterijal, od nafte, semena, zaštitnih sredstava pa i radnika, na crno kupi i nabavi, da se pritom izbegne porez a sve to se opere ubiranjem čistog ploda ( žito, kukuruz ) pa sve to krene lepo u legalne kanale i uz sve to, država počasti takve "perače" SA PO JOŠ 14.000 KEŠA po hektaru, koji su predhodno izlicitirali u velikom broju primera po ceni od 5-6 do 10 hiljada dinara. ( prevedeno na Srpski, država najpre proda zemlju po 5-6 a zatim vrati tomisto 14 hiljada din. )

Neko u Vladi je napokon shvatio da ovde ima više kriminala nego što se u prvi mah smatralo, da se poljoprivredom bave opasni tipovi koji imaju višak "nečistog" novca. Već 5-6 godina traje ova komedija i sad kad su svi pohrlili u poljoprivredu i po državne subvencije, postalo je tesno a nekom i jasno da ovako više ne može.

I ja mislim da od subvencija neće biti ništa, iz prostog razloga što će da krene rešetanje i provera porekla uloženog novca, a činjenica je da na licitacijama državnog zemljišta učestvuju pojedinci koji imaju fiktivno registrovana gazdinstva ( a nemaju ni motiku ni traktor ) a otkud im novci za plažanje zakupa, to ih niko ne pita, a mi samo predpostavljamo kad svaki dan gledamo džipove i BMW-ove kako obilaze zasejane hektare.

Tužna ali stvarna priča Srpske poljoprivrede !!!

Back