МИНИСТАР ОДБРАНЕ и УЛАЗАК У НАТО ?!

ДА ЛИ СТЕ ЗА УЛАЗАК У НАТО САВЕЗ ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
@markelja
'to je komplikovana pricha...
ja nisam nato-obozavalac niti preveliki fan ulaska u isti..to je vec ozbiljna pricha,o kojoj moze mnogo da se raspravlja-sta ce biti i kako? kina i indija su vech ogromni faktor,ali ostavi ih po strani u tom smislu dominacije josh dugi niz godina.super je taj privredni bum,samo,kina je copycat.ameri mogu da razbiju kinu na vishe delova,ubace malo separatizme ovo ono..samo,oni su sad partneri.ne bih bash olako rekao da su totalno na suprotnoj strani kao nekad ameri i komunizam.a ruje-oni su sigurni dobitnici na duze staze-industrija naoruzanja+energetika...ali ti koji prerano vide pad amerike,ochigledno su previshe pravili paralela sa nuznim padom svih imperija,ili se prerano zaneli spenglerom i danilevskim..e sad,mozda sam se malo zayebao sto sam ovo sve ovako pojednostavljeno i vulgarno napisao,al' ko razume-shvatice

Kako nije bilo ozbiljnih argumenata protiv? Evo jednog, ozbiljnog da ozbiljniji ne može da bude:

Ulaskom u NATO obavezali bismo se da učestvujemo u vojnim akcijama koji su u interesima svetskih lopova, a protiv naroda koji nama ništa nisu skrivili. Time bismo navlačili njihov bes, koji bi mogao da nam se pre ili kasnije obije o glavu, potpuno nepotrebno. Kao da već nemamo dovoljno neprijatelja.

Uz to, članstvo u NATO košta, a o tome se najmanje priča. Eto, voleo bih da neko napravi ozbiljnu studiju koliko bi to nas konkretno koštalo, a koliko bi srpska privreda na tome zaradila, tj. da li bi NATO-u bilo u interesu da uloži u našu vojnu industriju, npr.

Back