министар Чиплић напомиње да ће и Шумадија и Нишка област једнога дана бити Покрајине

sve evropske drzave nisu prosle sto smo mi prosli, prvo da zavrsimo sa ovim vojvodjanskim cudom i siptarima, pa predlazite najbolji ekonomski sistem

beogradizacija, pa iz `provincije` dolaze u bgd. oduvek. kod mene u delu firme bili sve kg, rukovodioci, stanove dobili, porodice oformii, deca beogradcici, sta im fali

dolaznarod i u sve evropske velegrade, i....i u mexicositi i u peking i u moskvu, koliki je vasington?

pa beograd je za srbe i vasington i moskva , i ne samo za srbe, bio je i magnet za bivsu `bracu`

Ali zasto ja placam porez i te pare idu u BG i onda oni daju na kasicicu te pare. Sada mi smo glupi a u BG su pametni pa samo tamo mogu da raspolazu sa onim sto sam ja zaradio.
Da bi se obican put sagradio mora da imas lobi u Beogradu. DOKLE TAKO VISE.
Zbog takvog odnosa mi sada imamo tih problema poput Vojvovodine.
Njima bi dao ekonomsku autonomiju a sve drugo bi tretirao kao separatizam.

Ali zasto ja placam porez i te pare idu u BG i onda oni daju na kasicicu te pare. Sada mi smo glupi a u BG su pametni pa samo tamo mogu da raspolazu sa onim sto sam ja zaradio.
Da bi se obican put sagradio mora da imas lobi u Beogradu. DOKLE TAKO VISE.
Zbog takvog odnosa mi sada imamo tih problema poput Vojvovodine.
Njima bi dao ekonomsku autonomiju a sve drugo bi tretirao kao separatizam.

sad mi je jasnije sta hoces da kazes. ali nista mi nije milije

samo da znas, vojvodina se navalila na centralnu srbiju i bgd ko da su slovenci. prodaje nam sve i svasta, a postoje tajne zabrane davanja poslova u vojvodini centarlnosprskim firmama.

pogledaj samo banke, osiguranja, nis, pivo, mleko, hleb itd itt

sta mi njima prodajemo - nisko pivo? nisko osiguranje? obavesti me!
podlo je sve to.

srpska vlada ovih dana, ako se dobro secam vesti, nalozila popis drzavne imovine - zgrada.

znaci niko ne zna

Upravo na to i mislim... Ne zna se ....

A ovamo imaš slučaj da su zgradi opštine Bosilegrad isključili struju, jer nije opština mogla da plati iz opštinske kase.... I sve se to dešava u jednoj zemlji....:sad2:

sad mi je jasnije sta hoces da kazes. ali nista mi nije milije

samo da znas, vojvodina se navalila na centralnu srbiju i bgd ko da su slovenci. prodaje nam sve i svasta, a postoje tajne zabrane davanja poslova u vojvodini centarlnosprskim firmama.

pogledaj samo banke, osiguranja, nis, pivo, mleko, hleb itd itt

sta mi njima prodajemo - nisko pivo? nisko osiguranje? obavesti me!
podlo je sve to.

U nekoj meri si u pravu. Ali ja ti to pricam,ako bi se Srbija decentralizovala ekonomski i na primer Sumadija imala isti status kao i Vojvodina onda ne bi pricali mi i oni.

Upravo na to i mislim... Ne zna se ....

A ovamo imaš slučaj da su zgradi opštine Bosilegrad isključili struju, jer nije opština mogla da plati iz opštinske kase.... I sve se to dešava u jednoj zemlji....:sad2:

A ti isti stanovnici Bosilegrada placaju isti porez kao i onaj sa N.Beograda.

На Б92 у емисији "Стање нације" синоћ, министар Чиплић напомиње да ће и Шумадија и Нишка област једнога дана бити Покрајине. Још једно јавно признање квизлиншке прозападне антисрпске власти у Србији да ради на распарчавању и уништење Србије.

Е па да смо држава, овај после овакве изјаве би заглавио у Гватанамо(неки наш)

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=137924

VEST da će Vojvodina od prodaje NIS-a dobiti čak 90 odsto novca digla je Srbiju na noge! Među predsednicima opština u unutrašnjosti ogorčenje i erupcija nezadovoljstava. Komentar gotovo identičan - to je sramota.
- Pa, nije NIS samo vojvođanski, pripada svima. Nama daju jedino zakonskih pet odsto od prodaje firmi koje su motor razvoja zemlje - ocenjuju sagovornici "Novosti" koje smo zamolili da nam prokomentarišu odluku da se najveći deo od 400 miliona evra, koliko su Rusi platili za NIS, slije u pokrajinu.
Već se čuju predlozi da se opštine u unutrašnjosti organizuju i, poput Vojvođana, zajednički krenu u ofanzivu kako bi centralnim vlastima isporučile paket svojih zahteva.
Pokrenute su i polemike o decentralizaciji i regionalizaciji zemlje, što je i jedan od zahteva Evropske unije. Centralna Srbija listom optužuje Beograd da se za ove procese zalaže samo na papiru.
Predsednik vranjanske opštine Miroljub Stojčić jedan je od onih koji pristaju otvoreno da govore o svom nezadovoljstvu.
- Da smo mi dobili bar polovinu od prodaje Duvanske industrije Vranje, za koju je plaćeno 150 miliona evra, ovaj siromašni kraj bi sasvim drugačije izgledao - kaže za "Novosti" Stojčić. - Nepravda je da dobijamo samo pet odsto, pogotovo što smo nerazvijena opština.
On dodaje da je od Agencije za privatizaciju tražio da se donese odluka po kojoj bi se opštinama dodeljivalo 50 odsto sredstava.

=====================================================================

evo jos jedan od aspekata teme, i koliko je ozbiljna tzv `vojvodjanski` lokalpatriotizam, slovenackog tipa

nije bre niko blesav

На Б92 у емисији "Стање нације" синоћ, министар Чиплић напомиње да ће и Шумадија и Нишка област једнога дана бити Покрајине. Још једно јавно признање квизлиншке прозападне антисрпске власти у Србији да ради на распарчавању и уништење Србије.
Ко је тај Чиплић уопште?
Где налазе све те анонимусе?

Градоначелник крагујевца је срдачно примио србомрзачког мађара сепаратисту који тражи подршку за аутономију Војводине. Смртна казна за све издајнике који подржавају аутономију Војводине и уопште сепаратизам у Србији.

Ne podrzavam nikakav separatizam! Samo hocu malo autonomije za moje Shumadince. Ovde niko ni ne pomislja da se odvoji od matice tako da smo i iz tog ugla vise zasluzili autonomiju od novopecene nacije "Vojvodjana".

ne slazem se

separatizam je, do sada, bio izazvan spolja, podrzan od onih koji zlupotrebljavaju politiku i vlast. a evo i sada , u vojvodini.

politicki stabilna srbija, sa razvijenom privredom tesko da bi se cepala.

pa ti vidi

A može li se reći i ovako?

Separatizam je do sada izazivan centralističkim težnjama iz Beograda, a ovi spolja se nisu bunili zbog toga jer im je to odgovaralo.

A može li se reći i ovako?

Separatizam je do sada izazivan centralističkim težnjama iz Beograda, a ovi spolja se nisu bunili zbog toga jer im je to odgovaralo.

tvoja verzija, dobar izgovor para vredi, ali bar veruj u to sto pises

al dzaba, pricas kao da mi nismo bili tu kad nam se sve ovo desavalo

separatisticka je to pesmica, nista novo

samo pravde ima, sad bar slusate nize referente iz brisela, berlina i sl, a onda ste slali politicare u bgd da rukovode velikom drzavom

n635454525_1088638_198.jpg

pa ovo dokazuje da beograd krade pare od ostatka drzave to ja jos odavno pricam.

Nema sanse...!
Nis ni do kraja 2050 god. nece biti dovoljno bogat da bi bio pokrajina, Ciplic se samo "udvara" narodu i laze ga.

Back