Mini linija

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Treba mi neko ko se razume u mini linije da mi preporuci neku novu mini liniju od 20 pa do 25 hiljada dinara. Posto se slabo razumem u mini linije, uglavnom trazim neki "flat" zvuk gde je sve izbalansirano ili tj neutralno.

Trenutno imam tevion mdvd294, ne znam dal je narocito dobar ali mi je jako drag, ali sam primetio da mu se blizi kraj.

Poslednja izmena:
Treba mi neko ko se razume u mini linije da mi preporuci neku novu mini liniju od 20 pa do 25 hiljada dinara. Posto se slabo razumem u mini linije, uglavnom trazim neki "flat" zvuk gde je sve izbalansirano ili tj neutralno.

Trenutno imam tevion mdvd294, ne znam dal je narocito dobar ali mi je jako drag, ali sam primetio da mu se blizi kraj.
Како му се приближио крај, јел болестан?
Генерално, све те мини линије су играчке али, за оне који нису захтевни по питању звука, могу им послужити.
Што се тиче препоруке, пођи од оне старе изреке, колико пара толико и музике.

111632-energy-sistem-home-speaker-7-micro-hi-fi-zvucnik.jpg

ENERGY SISTEM Home Speaker 7 -španac snaga 30w​

109533-sharp-xl-b715dbk-mikro-linija.jpg

SHARP XL-B715DBK- snaga 90w​

63700_huge_0_cached.jpg

PANASONIC SC-UX100E-W - snaga 300w​

možda ima neko ko koristi i razume se u mini linije mada danas nije da nisu u upotrebi dosta ljudi ih povezuje za komp zbog zvučnika

flat zvuk ima sigurno da se podesi u podešavanjima na svakoj ako nećeš basove isključiš ih ili podesiš na koliko podeoka hoćeš

Možda imaš i bolje izbore od mini-linije danas.

Šta bi bio tipičan scenario tvog korišćenja mini linije? Slušanje muzike, radija, da li je prikačen na TV, šta ti treba od jedinica za reprodukciju (CD, gramofon?) da li bi puštao možda direktno sa mobilnog ili sa kompa, itd, kolika je površina sobe koju želiš da pokriješ, da li voliš glasno ili slušaš uglavnom tiše...

Ako odgovoriš barem na neka pitanja, biće nam lakše da ti preporučimo nešto.

Кад видим да на мало сокоћало окаче снага 300 вати, само се прекрстим.
Да би трансформатор обезбедио енергију за тих 300 вати, у класи Д он би морао бити бар 350 вати а то је позамашан трансформатор који би физички тешко стао у ту линију.

Jedina snaga pojačala koju ima smisla upoređivati i gledati je RMS.

Ako su zvučnici kvalitetni, 30W RMS pojačalo će biti više nego dovoljno za svaku sobu i normalno slušanje.

Spojio sam na komp, (3.5mm) koristim tidal ili foobar za offline slusanje. Tj aux.
Вероватно ти је музика у mp3 формату и уз интегрисану звучни карту сасвим је небитна каква је мини линија јер звук у тој комбинацији не спада у релевантан квалитет звука.
Музичка линија има смисла у комбинацији неког од hires формата и квалитетног DAC-a.

Spojio sam na komp, (3.5mm) koristim tidal ili foobar za offline slusanje. Tj aux.
Zašto ne bi prosto spojio kvalitetne aktivne zvučnike na PC? Imaš u wired i wireless varijantama, u tom cenovnom rangu. Tebi praktično i ne treba reprodukcija ako ih vežeš na PC, jer preko njega možeš da pustiš šta god hoćeš.

Вероватно ти је музика у mp3 формату и уз интегрисану звучни карту сасвим је небитна каква је мини линија јер звук у тој комбинацији не спада у релевантан квалитет звука.
Музичка линија има смисла у комбинацији неког од hires формата и квалитетног DAC-a.
Napisao je da koristi Tidal, oni koriste FLAC format koliko znam.

Zašto ne bi prosto spojio kvalitetne aktivne zvučnike na PC? Imaš u wired i wireless varijantama, u tom cenovnom rangu. Tebi praktično i ne treba reprodukcija ako ih vežeš na PC, jer preko njega možeš da pustiš šta god hoćeš.

Napisao je da koristi Tidal, oni koriste FLAC format koliko znam.
Колико ја знам, FLAC није бесплатан. Али то није суштина. Чак и да је FLAC, који је смисао са интегрисаном звучном картом?
За квалитетан звук потребан је квалитетан DAC. Он невероватно утиче на квалитет звука. Интегрисана звучна карта далеко је од тога.

Колико ја знам, FLAC није бесплатан. Али то није суштина. Чак и да је FLAC, који је смисао са интегрисаном звучном картом?
За квалитетан звук потребан је квалитетан DAC. Он невероватно утиче на квалитет звука. Интегрисана звучна карта далеко је од тога.
FLAC je besplatan lossless format, ali se Tidal servis plaća koliko znam. A za DAC je istina, najbolji je kad je diskretna komponenta, mada su i ovi integrisani napredovali solidno za ovih par decenija postojanja.

FLAC je besplatan lossless format, ali se Tidal servis plaća koliko znam. A za DAC je istina, najbolji je kad je diskretna komponenta, mada su i ovi integrisani napredovali solidno za ovih par decenija postojanja.
Ја сам променио више DAC уређаја и на крају сам одабрани дорадио да би добио звук према мом укусу. Сем замене кондензатора, заменио сам и линеарни излаз. Мада је конвертор у излазу имао квалитетан операциони појачивач OPA2132P заменио сам га хибридом:
IMG_20220517_141306.jpg

После неколико преправки добио сам звук који је раскошан, детаљан и сочан!

Poslednja izmena:
Nisam znao
Nisam znao, i nije problem da puknem jos 100-150eur na dac, mnogo sam poceo da volim muziku i trazim sto cistiji zvuk. Jako sam se obradovao sa 599 i kristalno jasnim vokalima.

Nisam znao

Nisam znao, i nije problem da puknem jos 100-150eur na dac, mnogo sam poceo da volim muziku i trazim sto cistiji zvuk. Jako sam se obradovao sa 599 i kristalno jasnim vokalima.
Да је могућа нормална куповина са Алија из Србије, препоручио би ти добар DAC за ту суму. На жалост, из Србије је то немогуће.

Мало је података о њему, шта је подбхаубом.
Такође, има само коаксијални и оптички улаз а не верујем да твој рачунар има такве излазе. Теби треба са USB конекцијом, IIS SPDIF.
A sta mislis na one flesh tipa dac-ove? Valjaju li cemu? Vidim da kostaju i po 100 evra…

Тај модел је нека доња, нижа категорија. На Алију има за мале паре солидних конвертита.
7 358,40 руб. 50%OFF | SU9 двухъядерный ES9038 DSD512 Bluetooth 5,0 декодер DAC усилитель для наушников LDAC
https://a.aliexpress.com/_AZjCXX
Ја сам купио сличан пре три године и прерадио га.

A sta mislis na one flesh tipa dac-ove? Valjaju li cemu? Vidim da kostaju i po 100 evra…
Не знам, нисам их никад слушао.
На папиру је једно а уживо сасвим друго. Нећеш веровати каква разлика у звуку може бити.
Убедљиво најбољи звук је конвертор са старим филипсовим DAC чиповима TDA1543. Проблем је што је тешко наћи са оригиналним чиповима јер се одавно не производе па се ваљају са лошим копијама.

Back