Mini hidroelektrane

Чуј гради ли се.. муче људи муку са њима,сопственим снагама спашавају оно што се спасити може. Кажу Слоба крив за све,аха важи.. све је то кренуло од 2000 и шатро демократије.

Чуј гради ли се.. муче људи муку са њима,сопственим снагама спашавају оно што се спасити може. Кажу Слоба крив за све,аха важи.. све је то кренуло од 2000 и шатро демократије.
Nisam u toku,pa zato pitam.Ne znam ni cemu tacno sluze i ko ima interes da ih gradi.
A vidim da su negativne po ekologiju.

Nisam u toku,pa zato pitam.Ne znam ni cemu tacno sluze i ko ima interes da ih gradi.
A vidim da su negativne po ekologiju.
Граде их тајкуни у спрези са локалном влашћу. Буквално "производе" приватну електричну енергију,коју после продају. А резултат свега тога су исушене реке и корита.

Граде их тајкуни у спрези са локалном влашћу. Буквално "производе" приватну електричну енергију,коју после продају. А резултат свега тога су исушене реке и корита.
Hvala na objasnjenju.Pretpostavila sam da je nesto slicno...neciji profit na ustrb prirodne sredine.

Treba da se grade, medjutim, mafija ne dozvoljava da se ta oblast regulise zakonima, vec zuri da otme sto je moguce vise resursa dok se ne donese regulativa po kojoj bi morali mnogo vise da uloze i da im treba vise vremena da im se isplati ulaganje.

Hvala na objasnjenju.Pretpostavila sam da je nesto slicno...neciji profit na ustrb prirodne sredine.
Баш тако. Имаш на тубу доста снимака где се разна еколошка удружења боре и секу те цеви и спречавају то уништавање природе. Куцај на пример одбранимо реке Старе планине и баци поглед.

Treba da se grade, medjutim, mafija ne dozvoljava da se ta oblast regulise zakonima, vec zuri da otme sto je moguce vise resursa dok se ne donese regulativa po kojoj bi morali mnogo vise da uloze i da im treba vise vremena da im se isplati ulaganje.
Znaci,ko prije ugrabi u mutnom, sa sto manje ulaganja i ostalih zezanja tipa ekologije.
Vec vidjen scenario.

Ima razlicitih varijanti, posebne su za brze potoke i reke , a posebne za tihe reke i odavno ih ima da funkcionisu....problem je bio da se uklope u postojeci sistem distribucije, jer se menja i njihova proizvodnja, pa negde treba da se akumulira.....

Prosle godine Jovan Memedovic u jednoj emisiji prikazao taj problem
Mislim da je bilo veznamo za Staru planinu i taj tu deo
A mozda i nije, ne mogu tacno da se setim
Hteli su reku koju je drzava znaci zastitila, valjda spomenik prirode, neko dobro, kako to vec ide
Da na njoj izgrade minihidroelektranu
Mestani tog sela su protesvovali, bunili se to je trajalo nekoliko godina
I na kraju nisu tu mogli nksta da izgrade

Back