Mini hidro elektrane sluze za otimanje para od naroda legalno

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Politicari su se setili kako da legalno otimaju pare od naroda i to sve po zakonu, po njihovim zakonima koji su oni izglasali.

Ovako rekli su da su minihiodroelektrane buducnost za pravljenje struje. Ali to je ogavna laz. Da sve male reke i recice i potoke i sve sto tece a nije dunav i nije iz vestackih akumulacijeu Srbiji stavite u cevi dace svega oko 4 do 5% struje u celom konglomeratu elektrisne struje koja je potrebna Srbiji. Dakle dace nista malte ne i gotovo nema nikakvih koristi realnih od tih mini hidro elektrana za potrebe Srbije sto se tice struje ali STETU KOJE PRAVE JE OGROMNA OGROMNA ZA BIODIVERZITET SRBIJE I ZA POLJOPRIVREDU. Jer te reke i recice i potoci dok slobodno teku one napajaju vodom zemljiste koje zato biva zeleno a takodje od te vode se stvaraju podzemen vode i ljudi imaju po selima bunare i pijacu vodu. A kad stave svu tekucu vodu u cevi Srbija ce psotati pustinja kao sahara. Dakle steta je neshvatljivo ogromna a korist za gradjane nikakva.

To jesdo a sad da se vratimo na temu. Dakle doneli su zakone da omoguce NJIHOVIM ljdima da grade minihidroelektrane. I sad kad ih izgrade zaposljavaju par ljudi po jednom mini hidro elektrani sto znaci da sve pare ostaju njima u dzepove. I sad takodje doneli su zakon da ti proizvodjaci njihovu strujuotkupljuje drzava po duplo vecoj ceni nego sto je trzisna. I onda narod preko racuna za struju placa tako tu struju skupo a te pare ide u dzepove par ljudi a oni ih najverovatnije dele sa politicarima. I onda svi su u tom lancu dobri a gradjanima se otimaju pare i plus se Srbija unistava ekoloski.

Evo zena sve lepo objasnila jer i u Bosni imaju iste ovakve politicare izelice koji ce sve da ucine samo dzepove da napune a narod i drzavu ko jebede. ato ljudi ustajte i da rusimo te proklete njihove zakone da se ukinu o mini hidroelektranama

Poslednja izmena:
Iako je stara vijest evo informacija i iz moje okoline. Neshvatljivo mi je bilo da se kao prvo radi na takvom mjestu, a drugo niti 300 metara dalje je elektrana od HEP-a
Redoviti sam posjetitelj Zelenog Vira i strasno mi je bilo gledati to kopanje i pitam se zasto. Naravno niko mi ne moze dati odgovor niti potvrditi svrsishodnost te elektrane. Koga zanima moze vise procitati na slijedecem linku
https://www.novilist.hr/regija/ekoc...uje-unistili-carobnu-rijeku-kod-zelenog-vira/

cekaj aj mi objasni samo kako da pravimo struju?
bune se protiv ekoloskih hidro elektrana jer unistavaju prirodu
bune se protiv novih rudnika uglja jer unistavaju prirodu
bune se protiv vetroparkova jer unistavaju prirodu
od cega onda da stvaramo struju?
Izgleda da ti je promakla bit, Ne radi se na koji nacin ce se dobivati struja nego se radi o pljacki. Reci ti meni da li je normalno da se pored (300m) drzavne hidrocentrale radi mala privatna hidrocentrala neznatnog kapaciteta?

Poslednja izmena:
cekaj aj mi objasni samo kako da pravimo struju?
bune se protiv ekoloskih hidro elektrana jer unistavaju prirodu
bune se protiv novih rudnika uglja jer unistavaju prirodu
bune se protiv vetroparkova jer unistavaju prirodu
od cega onda da stvaramo struju?
To nije problem , sve sto si naveo samo trosi struju vise nego sto da , vetropatk ima rok trajanja 20 tak godina, i cenu struje koja nije prihvatljiva, solarni paneli potrose energije u proizvodni istih vise nego sto će dati za ce rok ekspoaltacije.
Ugalj je delimično isplativ ali nismo nista onda ostavili budućim pokolenjima, hidroelektrane su načisto isplative ali usporavaju rotaciju zemljine kugle i utiču na klimatske promene .

To nije problem , sve sto si naveo samo trosi struju vise nego sto da , vetropatk ima rok trajanja 20 tak godina, i cenu struje koja nije prihvatljiva, solarni paneli potrose energije u proizvodni istih vise nego sto će dati za ce rok ekspoaltacije.
Ugalj je delimično isplativ ali nismo nista onda ostavili budućim pokolenjima, hidroelektrane su načisto isplative ali usporavaju rotaciju zemljine kugle i utiču na klimatske promene .
jos samo da das i odgovor odakle da vucemo struju?

Dao sam ti odgovor , Beograd je parazit Srbije , Zlatibor je parazit Srbije , Novi Sad je takodje parazit .
Struje će biti dovoljno ako se upotrebi sumopor benzil benzoat, permetrin, , da se skinu paraziti sa države.
dakle ostrascen z:mrgreen:

nadji nekog neozbiljnog kakav si sam za raspravu, mi nemamo sta vise da pricamo

nisam video :D

ti pricas konkretno o jednoj hidro centrali, ja pricam da su ljudi generalno protiv njih.

i trazim vrlo jednostavan odgovor od svih koji su protiv svega nabrojanog protiv cega se bune

a kako mislite da se grejete zimi, da punite mobilne telefone, da koristite kompjutere, hladite hranu u frizideru kad ste prakticno protiv svakog izvora struje.

ok..da kazemo da ti nisi protiv izvora struje nego protiv kradje..to znaci da si ti za mini hiidrocentrale po drugiacijim uslovima?

nisam video :D

ti pricas konkretno o jednoj hidro centrali, ja pricam da su ljudi generalno protiv njih.

i trazim vrlo jednostavan odgovor od svih koji su protiv svega nabrojanog protiv cega se bune

a kako mislite da se grejete zimi, da punite mobilne telefone, da koristite kompjutere, hladite hranu u frizideru kad ste prakticno protiv svakog izvora struje.

ok..da kazemo da ti nisi protiv izvora struje nego protiv kradje..to znaci da si ti za mini hiidrocentrale po drugiacijim uslovima?
Nisam ja protiv samo zelim da se radi u skladu sa prirodom, a ne u skladu sa necijim profitom. Smatram da bi struja, voda i banke trebale biti u drzavnom vlasnistvu, a ne u pljackaskom privatnom. I da nadodam vec kad imam vremena zeljeznice i telekomunikacije.

dakle ostrascen z:mrgreen:
Ima druga rec ali je zabranjena....
Nisam ja protiv samo zelim da se radi u skladu sa prirodom, a ne u skladu sa necijim profitom. Smatram da bi struja, voda i banke trebale biti u drzavnom vlasnistvu, a ne u pljackaskom privatnom. I da nadodam vec kad imam vremena zeljeznice i telekomunikacije.
Pa da, u Srbiji je drzava kao aparat bas postena, i ne otima.

@ tema, nuklearke bi resile sve probleme, samo sto bi i u tom slucaju srBski narod bio protiv. Dve nuklearke na Dunavu i Savi bi mogle da naprave veliku razliku u odnosu na danasnje stanje, i mogli bi bez grize savesti da smanjimo ili potpuno ugasimo TENT.

Ima druga rec ali je zabranjena....

@ tema, nuklearke bi resile sve probleme, samo sto bi i u tom slucaju srBski narod bio protiv. Dve nuklearke na Dunavu i Savi bi mogle da naprave veliku razliku u odnosu na danasnje stanje, i mogli bi bez grize savesti da smanjimo ili potpuno ugasimo TENT.
Nisam upucen, ali ako je tako kao sta kazes, a nemam ti razloga ne vjerovat onda je to OK. Mi dobijamo dio struje iz Krskog. Ne znam sad koji postotak.

Nisam upucen, ali ako je tako kao sta kazes, a nemam ti razloga ne vjerovat onda je to OK. Mi dobijamo dio struje iz Krskog. Ne znam sad koji postotak.
Sad sam bacio oko, na brzinu. TENT daje nesto preko 3 MW , a Kozloduj (ona mi prva pala na pamet) oko 2MW. Sa dve elektrane bi pokrili sve potrebe, imali rezervu za razvoj ili izvoz.

Sad sam bacio oko, na brzinu. TENT daje nesto preko 3 MW , a Kozloduj (ona mi prva pala na pamet) oko 2MW. Sa dve elektrane bi pokrili sve potrebe, imali rezervu za razvoj ili izvoz.
A zamisli ovo bijedu od 500kw na mom linku koju su tu kod nas napravili nedaleko stare. Volim prirodu i pokusavam sta vise zivjeti u skladu s njom.

Слажем се, једино нисам сигуран да би народ био против.
Као и у већини ствари које су у нашем интересу, наши ЕУ партнери би били против.

Back