SalomooN
Ističe se
- Poruka
- 2.071
Sve na crno 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja je zaboravila
Pogledajte prilog 679668
Ovo sam ja pravila
NeOvo je rosenkvarz?
90tih godina proslog veka postojalo je jedno malo veoma mocno sujeverje kod nas, naime pravljeni su talisamni od kristala... tih, ne znam d ali se to moze jos negde da nabavi, ali kao decak pamtim nakon procitabog teksta o tom talismanu o tome d ane znam gde su moji nabavili to, ali nakon sto sam i pokusao da mi se zelja ispuni, ispunila se. Tada sam nosio taj talismna svuda i kad god mi je bila potrebna pomoc obratio s se njemu, zelja mi se ispunila.Hematit - krv zemljehttps://hr.wikipedia.org/wiki/Hematit
Hematit kamen nosi ime koje potiče od grčke reči haima, što u prevodu znači krv, pa hematit kamen često nalazimo i pod imenom „krv zemlje„. Hematit kamen je kristal-mineral koji se u prirodi nalazi u amorfnom stanju, a primerci koji su nama dostupni su termički obrađeni oblici za izradu nakita.
Od davnina, hematit kamen je blizak čoveku, i o njemu postoje mnoge legende, ali nažalost, uvek povezane sa magijom. Zbog svoje izrazito crne boje, hematit kamen često se naziva i „kamen vrača“ pa mu se pripisuju razna svojstva. U izradi nakita koristi se i kao samostalan, ali i u kombinaciji sa drugim kristalima. Popularne su ogrlice i narukvice od čistog hematita, ali ako su ogromne i teške, preporučuje se ne nositi ih svaki dan na golu kožu. U kombinaciji sa gorskim, citrinom i ametistom, hematit kamen pruža mnogo veću korist. Pospešuje prirodnu korisnost navedenih kristala kao i svoju vlastitu. Prema nekim verovanjima, Hematit vraca negativnu energiji osobi koja ju je poslala. Otklanja probleme koji bi mogli da izazovu sukobe. Prikachite ga flasterom za noge ili ledja da biste otklonili bolove i pojachali elektromagnetnu cirkulaciju. Hematit je crni kristal srebrnog sjaja, jača naš imunitet, leči malokrvnost, oslobađa krvne sudove od otrova i zakrečenja, zaustavlja krvarenja, čisti prvu čakru, psihi daje radost. Ne voli vodu, energetski se čisti i puni pored gorskog kristala i na suncu.
Hematit se koristi za poboljšanje logičkog razmišljanja, racionalnosti i produbljivanje tehničkog znanja. Njegova uglačana površina je nalik ogledalu i vjeruje se da odbija negativnu energiju i vraća je osobi koja je širi.Hematit štiti zaljubljeno srce od povredjivanja. Odbija negativnost i umanjuje napetost. Učvršćuje ljubav. Hematit oslobađa prostor i drugo kamenje od magnetskih blokada i loših uticaja, a korisnika čuva od bolesti krvotoka i limfnog sistema. Fizički, hematit ima jaku vezu s krvlju. Obnavlja, jača i reguliše snabdjevanje krvlju. Hematit je oksid gvoždja, neproziran, tamno siv, metalnog odsjaja. Može pokazati crvenu nijansu ako se isječe na tanke pločice.
Ako se izdrobi i stavi u vodu, boji je u crveno. Zbog te osobine je i dobio ime - hematit u prevodu znači "krvavik", ali je taj naziv potisnut jer postoji kamen (bloodstone) koji nosi to ime.
Stari Egipćani su od hematita pravili razne amajlije. Hematit se povezuje sa Marsom. Rimljani su ga obožavali i nosili ga kao amajliju.
U novije doba se njegova zaštitna uloga izmješta na duhovni nivo i vjeruje se da zbog visokog sjaja moze odbiti negativnu energiju ili zle misli. Takodje se veruje da stabilizuje emocije, smiruje um i oslobadja stresa. Donosi čvrst, miran san. Pomaže osobi da razvija svijest, samosvijest i kreativnost. Poboljšava pamćenje i koncentraciju. Zbog umirujućeg dejstva vjeruje se da je dobar za meditaciju. Nazivaju ga i "pravničkim kamenom" jer pomaže da se činjenice bolje sagledaju i donese pravednija presuda. Čini da čovjek ostane vjeran sebi i čist pred sobom.
Puni se i prazni u posudi sa gorskim kristalom.
BOJA Srebrna, crvena
IZGLED "Nalik mozgu" , crven ili siv kada je neispoliran. Sjajan kada je ispoliran.Tezak , svih velicina
UCESTALOST Uobicajen
IZVOR Britanija, Italija, Brazil, Svedska, Kanada, Svajcarska
OSOBINE Hematit je narocito efikasan za uzemljivanje i za zastitu. Dovodi u harmoniju um telo i duh. Ovaj kamen ima snazan jang element i uskladjuje meredijane, otklanjajuci neuravnotezenost jina. Rasprsuje negativnost i, vracajuci mir i harmoniju u telo.
Kazu da je hematit koristan za situacije u vezi sa zakonom.
Psiholoski, hematit je jak. Podstice stidljive zene, podstice samouverenost i sposobnost prezivljavanja, pojacava snagu volje i dalje samopouzdanje.Ovaj kamen otklanja ogranicenja koja ste sami sebi postavili i podstice ekspanziju. Koristan je za prevazilazenje kompulzija i bolesti zavisnosti .Hematit usmerava paznju na strasti koje upravljaju zivotom. Utice na prezderavanje, pusenje, svaki oblik preteranog zadovoljavanja. Hematit vam pomaze da se pomirite sa greskama i da ih radije prihvatite kao iskustva iz kojih ste nesto naucili, nego kao katastrofe.
Mentalno, hematit stimulise koncentraciju i usresredjenje.Poboljsava pamcenje i originalnu misao.Skrece paznju uma na potrebe osnovne za opstanak i pomaze vam da resite probleme svake vrste.Ovo je kamen koristan za izucavanje matematickih i tehnickih predmeta. Fizicki , hematit ima jaku vezu sa krvlju.Obnavlja, jaca i regulise snabdevanje krvlju.Moze da izvuce visak toplote iz tela.
LECENJE Hematit leci probleme sa cirkulacijom, poput Rejnove bolesti i stanja poput anemije.Pomaze bubrezima u prociscavanju krvi i regenerise tkivo.Hematit stimulise apsorpciju gvozdja i stvaranje eritrocita.Leci grceve u nogama, anksioznost i nesanicu, pomaze kod ravnjanja kicme i kod fraktura.Za groznicu se koristi kao eliksir.
POLOZAJ Koren i vrh kicme da bi se olaksalo upravljanje kicmom.Drzati ili staviti kako odgovara za lecenje ili smirivanje. Hematit ne treba da se koristi tamo gde je prisutna upala ili tokom duzih vremenskih perioda.
90tih godina proslog veka postojalo je jedno malo veoma mocno sujeverje kod nas, naime pravljeni su talisamni od kristala... tih, ne znam d ali se to moze jos negde da nabavi, ali kao decak pamtim nakon procitabog teksta o tom talismanu o tome d ane znam gde su moji nabavili to, ali nakon sto sam i pokusao da mi se zelja ispuni, ispunila se. Tada sam nosio taj talismna svuda i kad god mi je bila potrebna pomoc obratio s se njemu, zelja mi se ispunila.