Mindhunter

Jel bolja od True Detective? Mislim ovako generalno kad sve saberes...

I da, srecan ti rodjendan, da si ziv i zdrav i Hristos se rodi... 💪
Teško je reći, Detektiva sam gledao samo prvu sezonu, i mislim da nije bolja od te prve sezone, mada mi se kraj te prve
sezone nije naročito dopao.
Ali i Mindhunter je sasvim dobra serija, može se pogledati.

Hvala ti, vaistinu se rodi!

Nikad nisam prešla na drugu sezonu, mea culpa :mrgreen:

Ali prva mi je zaista držala pažnju, pogotovo jer sam devijantni fan dokumentaraca o serijskim ubicama, i zadivilo me je kako su pojedine dobro skinuli, svaka čast glumcu koji je glumio Kempera, naprimer.

Da, pridružujem se čestitkama kolegi Jarcu @Baudrillard :)

Nikad nisam prešla na drugu sezonu, mea culpa :mrgreen:

Ali prva mi je zaista držala pažnju, pogotovo jer sam devijantni fan dokumentaraca o serijskim ubicama, i zadivilo me je kako su pojedine dobro skinuli, svaka čast glumcu koji je glumio Kempera, naprimer.

Da, pridružujem se čestitkama kolegi Jarcu @Baudrillard :)
Možda je i bolje što nisi pogledala, pošto je prva bolja.
Inače i meni je fascinantno koliko je dobro glumio Kempera, razgovori sa njim su mi i bili najbolji deo serije.

Hvala, Susan. :)

Mindhunter mi ima vajb dokumentarno istrazivackih emisija, iako u formi igrane serije, na kraju krajeva i zasnovana je na istinitim likovima, baveci se uzrocima njihove (seksualne) patologije. Za razliku od Tru Detectiva, nema dinamiku koja stvara creepy atmosferu koja te drzi prikovanim za ekran i veze za likove mnogo vise.

Mindhunter mi ima vajb dokumentarno istrazivackih emisija, iako u formi igrane serije, na kraju krajeva i zasnovana je na istinitim likovima, baveci se uzrocima njihove (seksualne) patologije. Za razliku od Tru Detectiva, nema dinamiku koja stvara creepy atmosferu koja te drzi prikovanim za ekran i veze za likove mnogo vise.
Meni je bio interesantan sam početak, kako je došlo do toga da se klasifikuju serijske ubice, i kako je uopšte došlo do toga da to postane zasebna kategorija ubica. I, kao što sam već rekla, razgovori sa samim serijskim ubicama, koje su glumci fantastično odradili.

Odgledao sam prvu sezonu, sveopsti utisak je pozitivan, ali nema sanse da moze da parira prvoj sezoni Detectiva, no way
Evo šta sam već bio pre napisao za Detektiva:
Odgledao sam samo prvu sezonu, od druge odustao nakon prve epizode, ne znam da li da dam šansu ovoj trećoj...
Prva nije loša, ali ima dosta nedostataka, najviše me iznerviralo što se kroz seriju provlače reference na neke pisce
horora, Karkosu, Kralja u žutom, sva ta metafizička naklapanja, da bi se na kraju pokazalo da je "zlo" u stvari tamo
neki retardirani rednek, i padoše reference u vodu, bolje da ih nisu ni koristili.

Back