Miloš Raonić

dr placebo

Početnik
Poruka
12
Nisam pronašao temu na forumu o Kanađaninu crnogorskog porekla - Milošu Raoniću.

Momak je u Barseloni dobio u uzastopnim mečevima Almagra i Mareja, a tesno izgubio protiv Ferera 7-6, 7-6, u polufinalu (http://www.profesionalnitenis.com/barselona-2012-david-ferer-vs-milos-raonic-7-6-7-6/). To je veliki rezultat za njega, posebno jer se igralo na šljaci a ne na brzim podlogama.

U 2012. godini već je igrao tri finala, osvojio je dva turnira (Čenaj i San Hoze). Ove sezone bi mogao možda čak i među prvih deset na svetu, ko zna. Talentovan je i ima igru.

Inače, Raonićevi roditelji su se preselili iz Podgorice kada je on imao tri godine. Tenis je počeo da trenira u osmoj godini, a s obzirom da porodica nije imala dovoljno novca, koristio je termine za iznajmljivanje terena od 6.30 ujutru ili 9.00 jer su tada bili mnogo jeftiniji. Omiljeni udarci su mu servis i volej, a bekhend igra sa dve ruke. Jedan je od prvih "pitomaca" Tenis centra u Montrealu koji je počeo sa radom 2007. godine. Uzor mu je Pit Sampras a cilj da bude među prvih deset tenisera sveta. Dvadesetjednogodišnji Miloš je u 2011. godini proglašen je za početnika godine na profi turu.

Poslednja izmena:
I ja mislim da može u top 5, posebno kada ovi stariji igrači u vrhu popuste, za godinu, dve. Federer i Ferer su već praktično veterani, i Fiš koji je deveti, neće moći večno da traju, a u Miloševom godištu nema preterano jake konkurencije.

Poslednja izmena:
Dobar je teniser. Ima jak servis, dosta dobre voleje i dobar forhend. Ipak, mislim da treba jos puno da trenira kako bi dostigao vrhunac. Juce, protiv Ferera, osim na pocetku meca bio je losiji i zasluzeno izgubio. Almagra i Mareja je pobedio i zahvaljujuci vremenskim prilikama, jer kada je oblacno sljaka postaje brza podloga. Cini mi se da je ovaj turnir u Barseloni osvojio i Pit Sampras jedne godine pobedivsi Agasija u finalu, tako da to nije merilo da li Raonic stvarno dobro igra na sljaci.

Slažem se da treba još da trenira kao i da je zasluženo izgubio od Ferera, ali je razlika dobijenog i izgubljenog drugog seta bila u dve lopte. Bio je blizu da uzme set protiv dokazanog eksperta na šljaci što je ipak odličan rezultat za njega. Sampras nije osvojio Barsu, ali je uzeo masters u Rimu na šljaci.

Back