Milo Djukanovic

Ја баш волим Русе, али ови ђетићи прећераше Богу ти.........

Cr­na Go­ra ru­ska ko­lo­ni­ja

Ru­ski bi­zni­smen, Oleg De­ri­pa­ska, kupio na ten­de­ru Ter­mo­e­lek­tra­nu i Rud­ni­k uglja Plje­vlja

NOVOSTI
18. jun 2006

POD­GO­RI­CA - Ru­ski bi­zni­smen, Oleg De­ri­pa­ska, pro­šlo­ne­delj­nom po­be­dom na ten­de­ru za ku­po­vi­nu Ter­mo­e­lek­tra­ne i Rud­ni­ka uglja Plje­vlja, uz ra­ni­ju ku­po­vi­nu Kom­bi­na­ta alu­mi­ni­ju­ma Pod­go­ri­ca i Rud­ni­ka bok­si­ta po­stao je vla­snik cr­no­gor­skih kom­pa­ni­ja ko­je ostva­ru­ju pre­ko 40 od­sto bru­to do­ma­ćeg pro­iz­vo­da. Od­mah su se ogla­si­li eks­per­ti, par­ti­je i ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je sa tvrd­nja­ma da će ova­kva "ras­po­de­la" ka­da bi­zni­sme­ni iz jed­ne ze­mlje kon­tro­li­šu vi­še od po­lo­vi­ne cr­no­gor­skih re­sur­sa, ima­ti ka­ta­stro­fal­ne po­sle­di­ce, te da je Cr­na go­ra po­sta­la "ru­ska ko­lo­ni­ja".

- Ni­je do­bro ka­da ste bi­lo či­ja ko­lo­ni­ja a po­go­to­vu kič-bi­zni­sme­na ko­ji su na sum­njiv na­čin ste­kli no­vac, ka­že Kr­sto Pa­vi­će­vić, pred­sed­nik Gra­đan­ske par­ti­je. Dr Bran­ko Ra­du­lo­vić iz Gru­pe za pro­me­ne ka­že da je "Mi­lo Đu­ka­no­vić na­pra­vio od Cr­ne Go­re spr­že­nu ze­mlju, oko­vao je ko­lo­ni­jal­nim lan­ci­ma, i pre­dao sve re­sur­se u ru­ke be­lo­svet­skim lo­bi­ji­ma i taj­ku­ni­ma". Ten­der­ska ko­mi­si­ja oce­ni­la je u pe­tak da je na ten­de­ru za ku­po­vi­nu plje­valj­ske Ter­mo­e­lek­tra­ne i Rud­ni­ka uglja, pr­vo­ran­gi­ra­na ru­ska "En plus", iza ko­je sto­ji De­ri­pa­ska, sa 66,08 bo­do­va, is­pred "Hol­ding slo­ve­nač­kih elek­tra­na" i si­bir­skog "Be­lo­na". O pred­lo­gu ko­mi­si­je usko­ro će se iz­ja­sni­ti vla­din Sa­vet za pri­va­ti­za­ci­ju i, uko­li­ko pri­hva­ti rang-li­stu, "EN plus" će bi­ti po­zvan na pre­go­vo­re o za­klju­če­nju ugo­vo­ra.

In­ve­sti­ci­o­ni of-šor fond "En plus" gru­pa, re­gi­stro­van je na bri­tan­skom ostr­vu Džer­si, i kao i "Sa­la­mon en­ter­praj­zis", ko­ji je pre po­la go­di­ne pot­pi­sao ugo­vor o ku­po­vi­ni KAP-a (po­što je na ten­de­ru po­be­dio ru­ski "Ru­sal"), po­slu­ju u sklo­pu "Bej­zik ele­me­na­ta", či­ji je vla­snik Oleg De­ri­pa­ska.

NA­ME­ŠTE­NO

NE­VLA­DI­NE or­ga­ni­za­ci­je su ra­ni­je op­tu­ži­le vlast da je po­ni­šti­la pr­vi ten­der, jer "po­red ja­ke kom­pa­ni­je po­put ČEZ-a ni­je mo­gla da na­me­sti pro­da­ju Ru­si­ma". Upo­zo­ra­va­no je i da je Oleg De­ri­pa­ska uslo­vio ku­po­vi­nu KAP-a pre­u­zi­ma­njem Ter­mo­e­lek­tra­ne i Rud­ni­ka uglja. Pr­vi ten­der, ka­da su se za plje­valj­ske kom­pa­ni­je pri­ja­vi­li "En plus" gru­pa, če­ška elek­tro­e­ner­get­ska za­jed­ni­ca (ČEZ) i Be­lon, po­ni­šten je 31. sep­tem­bra pro­šle go­di­ne zbog ne­pot­pu­nih po­nu­da. Pro­da­ja TE i Rud­ni­ka je po­no­vlje­na sre­di­nom de­cem­bra, a ten­der je pro­du­ža­van dva­put.

V. RA­DO­JE­VIĆ

eremita:

Cr­na Go­ra ru­ska ko­lo­ni­ja
cccc,kako je to majka rusija mogla da nam uradi? hehehe,pa do juce ste se kleli,evo do pre mesec dana ste se kleli u rusiju,hteli oci da nam iskopate kad smo vam pricali ovde na forumu da su rusofili najgluplji srbi,a sad? kameleonski promeniste boju i poceste da sirite mrznju prema rujama..hahahaha...ja sam pomalo promenio misljenje o rusima,naravno nabolje...
vladimir putin se jos jednom dokazao kao izvrstan politicar i drzavnik...covek sa taktom za pregovore,uz vodjenje racuna o interesima jedne ogromne drzave...cini mi se da rusi nikada nisu imali boljeg vladara...za mene je on u rangu petra velikog...nadam se da ce ostati na neku foru dozivotno na vlasti..nema teorije da bi neko uspesnije vodio rusiju od njega...pravi politicar za 21. vek

Еј, Паганини,

нека сам ја за тебе КАМЕЛЕОН,

али ти си за мене ТУПСОН.........јер

ниси прочитао моју уводну реченицу која гласи:
--------------------------------------------------------------------------------

п.с. Драго ми је да си најзад схватио КО је Путин - јер га ја обожавам.

Back