Milionske "mućke" u nabavkama

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.060
Beograd -- Državna revizorska institucija saopštila da su utvrđene nepravilnosti u javnim nabavkama koje premašuju 415 miliona evra.

123467224850dae69c7a4f4888355134_orig.jpg

Kako kažu u DRI, nepravilnsti u javnim nabavkama koje pramašuju 47 milijardi dinara, pronađene su prilikom kontrole 122 subjekta u 2011. godini.

Predsednik DRI Radoslav Sretenović rekao je na skupštinskom odboru za finansije da ugovori koji su zaključeni bez sprovedenih postupaka javnih nabavki čine 84,65 odsto ukupnih nepravilnosti.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=26&nav_id=672439

Eto sad znate kako je Djilas postao milijarder!

A novac je ispario sam od sebe.

A sta je efektivno muvanje sa nabavkama? Nesto mora da kosta, jel da? Ako nesto kosta 100 dinara... mozda se zakljuci promuvan ugovor pa to bude 120. U sustini, rezultat je da je ukradeno 20 dinara.
Sumnjam da bi bilo ko mogao da napravi da se nesto kupi za 300 umesto za 100.

Ta nedozvoljena korist moze i treba da bude predmet istrage. Medjutim, postoji i tu jedan problem. Ako se nesto pocetno kupi pa posle zahteva odrzavanje i rezervne delove, onda pocetna cena nije sve, nego mora da se u obzir uzme pocetna cena i 5 ili 10 godina koriscenja.

Prvo ako to sve bude na sudu, pa ako se presudi, pa da vidimo sta zaista jeste.

pa svaki od njih ima firmu za izvlacenje miliona evra drzavnog novca iz budzeta.

Djilas je najpoznatiji i najuspesniji lopov medju njima.

I ?

Nije ni smenjen - a nece ni da bude dok ovi ne zavrse posao oko KiM. Pa zamisli - cime ce da zamajavaju narod dok ovi zavrsavaju KiM ? I to silno najavljeno hapsenje, sta bi sa time? Nekoliko ljudi za Agrobanku i Miskovic. Daleko od gotovog.

Prsli su bezalternativni evropljani SNS i SPS. Proci ce euforija oko osvajanja vlasti. Vidimo se na biralistima 2016.

E Platin-e, prijatelju, setim se kad se jednom promenila vlast u Srbiji.
Davno.
I ja se radujem, a jedan stari mi kaže: Nevalja.
Što stari?
Pa ovi su se nakrali dosta i sada im je cilj
da uvedu red i zakon, jer će tako sačuvati svoje.
A dok se ovi novi najedu.....

E Platin-e, prijatelju, setim se kad se jednom promenila vlast u Srbiji.
Davno.
I ja se radujem, a jedan stari mi kaže: Nevalja.
Što stari?
Pa ovi su se nakrali dosta i sada im je cilj
da uvedu red i zakon, jer će tako sačuvati svoje.
A dok se ovi novi najedu.....

Cuo sam, ali ne podrzavam.

Ja sam za uvodjenje potpune elektronske procedure, da sve bude proverljivo preko interneta. Bicu miran tek kada budem mogao kao najobicniji gradjanin pomocu citaca LK da od kuce gledam sve zive nabavke, opstinske, gradske, republicke... sve po spisku - a sa sopsvenog kompa. Pa da vidim ko bi onda muvao, ako svi konkursi, kandidati, rezultati - sve bude online javno.

Cuo sam, ali ne podrzavam.

Ja sam za uvodjenje potpune elektronske procedure, da sve bude proverljivo preko interneta. Bicu miran tek kada budem mogao kao najobicniji gradjanin pomocu citaca LK da od kuce gledam sve zive nabavke, opstinske, gradske, republicke... sve po spisku - a sa sopsvenog kompa. Pa da vidim ko bi onda muvao, ako svi konkursi, kandidati, rezultati - sve bude online javno.

a imaš li i muzičku želju.z;)

Pa posle Srbija siromašna.
Ma od ovolikog "uzimanja" i Japan bi propao.

pre neku godinu u Japanu,pred parlamentom je pokrenut postupak protiv mistra poljoprivrede,
jer je navodno zloupotrebio polozhaj i prisvojio 200 hiljada dolara (shto je za Japana smeshna cifra - realno!),
i chovek ni 5 ni 6 nego se ubije,iako nije ni optuzhen ni nishta,samo je pokrenuta istraga!
e to je sistem...
da je kod nas tako,ne bi nikad imali vladu jer bi se svi politichari poubijali...

pre neku godinu u Japanu,pred parlamentom je pokrenut postupak protiv mistra poljoprivrede,
jer je navodno zloupotrebio polozhaj i prisvojio 200 hiljada dolara (shto je za Japana smeshna cifra - realno!),
i chovek ni 5 ni 6 nego se ubije,iako nije ni optuzhen ni nishta,samo je pokrenuta istraga!
e to je sistem...
da je kod nas tako,ne bi nikad imali vladu jer bi se svi politichari poubijali...

A i 50% stanovništva bi se ubilo iz istog razloga :D

Back