Милан Калинић добио 4 месеца условно после 19 година суђења

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
KAZNA POSLE 19 GODINA

MILANU KALINIĆU ČETIRI MESECA ROBIJE!

Glumac i voditelj zbog pokušaja krađe televizora iz muzeja FK Crvena zvezda 1992. osuđen na zatvorsku kaznu, odnosno dve godine uslovno

Stigla kazna.
Milan Kalinić osuđen je juče u Palati pravde na četiri meseca zatvora, uslovno na dve godine, zbog pokušaja krađe televizora iz muzeja fudbalskog kluba Crvena zvezda 1992. godine. Istovetnu kaznu dobili su i njegov brat Uroš, te prijatelji Darko Stevović i Nikola Kadrija.

Zanimljivo je da se svih ovih godina govorilo da je glumac i voditelj zapravo želeo da prisvoji dres Dragana Džajića, ali je sud utvrdio da je zapravo reč o TV aparatu. Međutim, nakon izlaska iz sudnice Milan je za Kurir otkrio treću verziju događaja.

- U muzej smo ušli jer smo mislili da nema čuvara. Da je tamo bio Džajićev dres, sigurno bismo ga uzeli! Izmišljotina je da sam ga ukrao. Želeli smo samo da uzmemo trofej, vratili bismo ga - kazao je Kalinić, misleći na pehar Kupa evropskih šampiona, koji je Zvezda osvojila 29. maja 1991. u Bariju.

I tu nije kraj zavrzlami. Branilac optuženih Milica Kavarski tokom suđenja iznela je svoje viđenje celog slučaja:
- Televizor je samo pomeren, nije uzet, niti su oni znali njegovu vrednost.

Milanov brat Uroš demantovao ju je rekavši da su televizor hteli da prodaju kako bi otišli na zimovanje na Kopaonik, pošto mu je vrednost bila 2.000 maraka.

(J. M. - I. C.)

http://www.kurir-info.rs/stars/milanu-kalinicu-cetiri-meseca-robije-137854.php

Тема ми је привукла пажњу не јер је Калинић нека фаца, него кад сам прочитао да је суђење за крађу телевизора трајало 19 (словима ДЕВЕТНАЕСТ) година.

Шта би било да је украо два телевизора, суђење би трајало 38 година?

Ко кога зајебава у држави у којој суђења за јајарске крађе трају две деценије?

Колико кошта 19 година суђења?

Српско судство је толико труло и неспособно да би било најупутније распустити судове и комору и запослити апсолвенте са правног. Сигурно не би били корумпиранији, спорији, скупљи или неспособнији, а лако може да се деси да би били бољи.

Може да поверује без неких проблема неко ко води неку парницу у Србији.

Моја сестра од тетке се суди са једном државном институцијом већ добрих осам година. На пример, одлагања због одсуства адвоката тужене стране (свако одлагање бар 3 месеца) је до сад било, чини ми се да рече... једно петнаест.

То је нешто незамисливо.

A jeste 19god su ga sudili. Ma taj slucaj je stajao nege i sakupljao prasinu, pa onda dodelili nekom novajliji da se ovak njaka, cisto malo da vezba... Mislim 19god, pa covece ko jos moze da poveruje da je sudjenje trajalo 19god.

Па процес траје од прихватања оптужнице од стране суда па до окончања правоснажном пресудом. А очигледно је од једног до другог прошло 19 година, све друго, фиоке, прашина, то иде на душу судства..

Што каже Победоносцев, онај ко је имао посла са судовима у држави (ако се ово може назвати држава) Србији, зна да је ово њима редован случај.
Ја имам једну парницу у којој је све јасно, нема вештачења, нема умешача, дакле најпростија ствар је у питању, и то се отегло већ 6 година, са свим изгледима да прегура и деценију ако се овако настави. Некад не дође адвокат друге стране, некад тужена страна, а ако они и дођу, деси се да судија која је заказала рочиште гледајући у свој роковник не дође јер јој је нешто искрсло, и наравно никоме ништа.

И тако, година за годином, и што је насмешније, добијеш тако парницу, а онда, ако друга страна не сарађује (а зашто би?), следи ти исти такав маратонски извршни поступак са неизвесном завршницом, јер друга страна може да оде у стечај, или у међувремену да отуђи имовину, па ти следује и паулијанска тужба, све у свему један живот је мало, али наше правосуђе није обавештено колики је просечан људски век..

Back