Mikro - varanje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.605
Nova moderna pojava mikro-prevara, je mlađa sestra prave prevare.U mikro-varanju nema fizičkog neverstva, ali je zato dosta slično emotivnoj prevari, mada je dosta suptilnije.Mikro-prevara se dešava kada svesno stvarate male prilike da privučete nekoga, i to izvan veze.Konkretno, to je kada se oblačite drugačije, lepše ili izazovnije kada znate da će neka osoba biti u vašem društvu.

Možda ćete da slažete partnera o tome sa kime idete na piće posle posla, ili ćete jednostavno da prećutite. Možda nekoj osobi lajkujete sve fotke na Instagramu,
ili u razgovoru sa tom osobom predstavljate svoju vezu kao manje ozbiljnu, da ne bi izbgubili interesovanje ili se dopisujete na fejsu.

U pitanju je niz ponašanja koja nisu sama po sebi prevara, ali mogu da vas odvedu na jako opasnu teritoriju, sa koje ponekad nema povratka.

Radite li ovu mikro varijantu prevare, a da vas ne grize savest :)

Mikro prevara je isto sto i flert. Posle kazu ljubazna komunikacija nije flert. Smeskanje, pogledi, zapitkivanja sve je to mikro prevara ili flert. Sve one i oni imaju kome da se vrate, al eto malo neko pitanje ulevo - udesno. 😁

to i radiš kad ti se ne sviđa nešto u vezi i OK je da nema povratka
al opet nije da bi baš prekinula vezu, možda ste dugo zajedno ili tako nekako
ili je samo neka nedisciplina
šta vi mislite. je l ima neko da to ne radite s tim trećim

Nova moderna pojava mikro-prevara, je mlađa sestra prave prevare.U mikro-varanju nema fizičkog neverstva, ali je zato dosta slično emotivnoj prevari, mada je dosta suptilnije.Mikro-prevara se dešava kada svesno stvarate male prilike da privučete nekoga, i to izvan veze.Konkretno, to je kada se oblačite drugačije, lepše ili izazovnije kada znate da će neka osoba biti u vašem društvu.

Možda ćete da slažete partnera o tome sa kime idete na piće posle posla, ili ćete jednostavno da prećutite. Možda nekoj osobi lajkujete sve fotke na Instagramu,
ili u razgovoru sa tom osobom predstavljate svoju vezu kao manje ozbiljnu, da ne bi izbgubili interesovanje ili se dopisujete na fejsu.

U pitanju je niz ponašanja koja nisu sama po sebi prevara, ali mogu da vas odvedu na jako opasnu teritoriju, sa koje ponekad nema povratka.

Ma to zbog pozorista

Glupost...
Još samo da bude in prevara tipa celebrity crush.
Šta kao ja gledam slike Vija i dečko kaže OMG GDE SU MOJE SLIKE ONDA?VARAŠ MEEE!

Onda bi bilo:
Ja: Znaš alfabet?
Dečko:Da,što?
Ja:Zato što V ide pre tebe.
MRŠ!

Ovde se obraća pažnja na suptilno varanje, to je sve da nikako ne primetiš, da te ne povredim.
Ja sam vrišteći tip, kad te više ne volim,. znaćeš vrlo dobro, uši ima da ti otpadaju, nema šta ja tu da te zavlačim i krijem se da ne otkriješ.
Štaviše, vrlo dobro znaš!
Šta ja imam od toga da nekog zavlačim da je to sve ok kad sama već znam da nije?
Možda nisam najbolje shvatila pojam mikro-varanja, ali hajde da održimo neko dostojanstvo i izrazimo sebe.
Voliš li da te neko laže? Voliš li da ti sitnice promiču?
Voliš li da ne znaš?
Mislim da niko ozbiljan to ne voli.

Јако занимљива елаборација

Sve bi to bilo tako sjajno i idealno u njihovom svetu kao sto ovi muskarci pricaju, da ne postoje polne bolesti i bolesti koje se prenose cak i obicnim poljupcom (virusna mononukleoza na primer).
Bez obzira na sve, monogamija i veza samo sa jednom osobom, uz kompatibilnost, obostrano prihvatanje i ljubav, je nesto sto je nezamenljivo u odnosu na ovakve ipak povrsne i fizicke veze.
Na zalost, ovako nesto je retko, a narocito je tesko uspostaviti zajednicku kompatibilnost zbog ovog sve vise materijalnog sveta u kome zivimo, jer nas ono materijalno sve vise zaslepljuje i otudjuje od nase stvarne prirode i prirode uopste.

Muskarac dok voli on voli i nikad ne vara. Kada prestane da voli onda vara jer zna da ako uradi nesto drugo bice osudjen od okoline koja zivi u dole opisanom kavezu.

Razum ,zrelost
Prvo bi se zahvalija na lipim željama.
Meni tvoja vizija raja lići na pismicu iz one dičije emisije "Branko kockica",samo šta u tvojoj verziji ima i žena.
Ja sam svjesan otpadnik od katoličke vjere,ja se nisan ni u crkvi vjenča iako san bija izložen strahovitom pritisku i moje i ženine familije,a i same žene.
Razmišljam li o smrti?Normalno da razmišljan i moje ti je mišljenje da ako ništa ne postoji bar ću odmorit ove stare kosti u miru groba svog,a ako postoji i ako grješin i tamo na onom svitu budem mora stat pred Boga i položit svoje račune,e onda ima da Bogu rećen da igra nije bila poštena,da on dili karte za ovu igru i da uvik zna šta ja iman u ruci,a ja ne znam ništa o njegovin kartama.
Strah od smrti,ništavila i konačnog kraja, ljude i tjera u religiju u kojoj pronaleze smisao jer u svom životu ne mogu pronać smisao.
Ja se smrti ne bojim.Ona je nešto sasvim normalno,ona zaokružuje naše biće i govori o nama kakvi smo upravo onoliko koliko govori i naš život.Kao što je Dejvi Bouvi i u samoj smrti osta veliki umjetnik tako bi i mi ostali trebali otić u tu noć dostojanstveno bez litanija Bogu i skrušenog ispovidanja svih gadarija koje smo za života učinili drugim ljudima.Kažeš Bog oprašta?Ako oprašta onda tek na onom svitu nema pravde.
Opet da ti iskreno rečen iako san ateist i ja ponekad se obraćan Bogu,ali ne kroz molitve i molbe.Reka san ti da iman kuću uz more i često dok san doli vodin s njim rasprave i svađe.
Meni je prizna da i on zna falit.

Ma koje crno varanje u mojin poznim godinama?
Iman jednu kuču uz more i uvik posla na njoj.Sad san između Božića i Nove godine siša do nje i popunjava fuge između kamenja.Ben ti jarca pogledan gori na put,a neko sidi gori i promatra.Kako san ja čorav ka slipi miši i ne vidin ko je.Nakon jednu po ure spusti se doli jedna lipa mala Korejka.Izminili smo par riči,ona sila na žalo,slikavala jednu po ure valu,pozdravila se i otišla ća.
Ma da me je pokušala napastvovat i iskoristit,ja bi se branija svon snagon.Ne zato šta san karakterna osoba,nega će mi se stvrdnit beton za fuge,a di san onda?
Oće mi onda ona kupit novu vriću cimenta i sanit to doli niz provaliju?Oće vraga.
Nije meni lako privarit ženu i to samo zbog građevinskog materijala.
Prijavljen si preko Beokom servisa

Stava sam da te stvari jednostavno uništavaju primarni odnos i to je to... Ti kad posvetiš vreme nekome svesno ukidaš to isto vreme toj osobi sa kojom si. Plus, što se više uvlačiš u to novo, više se izvlačiš iz onog starog, što neminovno vodi u problem i kraj. To baš nikome ništa dobro nije donelo.

Poslednja izmena od moderatora:

Back