Mikina škola

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.596
Šta je to osim evidentnog interesa da roditelji šalju svoju decu u onakvu školu? Kako je mogao onakav čovek da se provuče kao izuzetan pedagog? Evo mu je školica:

Šta s nama nije u redu?

Evo ja, kad mi je spustio jedan matori čovek ruku na butku, uzgred znaš kao, meni je to bio skandal već... Ali kad sam rekla to njegovom prijatelju koji je moj bliski čovek on mi je viknuo '' Ti si to izmislila ''. Osetila sam se prosto prezaštićeno. he he Pa vas pitam za promišljeno obrazloženje zašto toliko godina kasnije se nešto ovakvo prijavljuje?

Kapiram da će biti dosta materijala za čišćenje, ali eto raspalite. :metla2:

Ниси требала да обришеш ово што је Коњина писала. Треба да се види и овде ко је ко. Пошто је већ обрисано, јел може објашњење зашто није банован, јер око себе шири трулеж омаловажавајући дечје жртве које су прошле кроз психичко, физичко и емоционално малтретирање у школи овог психопате. Хвала.

Zanimljivo. Ja sam se sličnog načina komunikacije nagledao na treninzima ali trener je uvek bio iskreno ljut. Ovde je prisutna neka doza sarkazma i prezira. Ali valjda to zavisi od dece koja dolaze na sportske treninge i onih koji dolaze na dramske sekcije

Ниси требала да обришеш ово што је Коњина писала. Треба да се види и овде ко је ко. Пошто је већ обрисано, јел може објашњење зашто није банован, јер око себе шири трулеж омаловажавајући дечје жртве које су прошле кроз психичко, физичко и емоционално малтретирање у школи овог психопате. Хвала.
Ma ne mogu da se svađam. Zanima me srž problema gde ovo prolazi u društvu jer po samom ovom snimku može da se vidi da neke stvari nisu na svom mestu.

Zanimljivo. Ja sam se sličnog načina komunikacije nagledao na treninzima ali trener je uvek bio iskreno ljut. Ovde je prisutna neka doza sarkazma i prezira. Ali valjda to zavisi od dece koja dolaze na sportske treninge i onih koji dolaze na dramske sekcije
pa dobro brt, meni je i to diskutabilno, ja se nisam vracala na treninge gde mi neko vice, al to sam ja familijooo :D U svakom slucaju ako ti vice, ''mozes ti to, ajde, jos, u napad, nema odmora, vracaj se, ajde babe jedne, bla bla'', to je u skladu valjda...

Ova stvar mora da se posmatra sistemski, na nivou tradicionalnog i patrijarhalnog ustrojstva društva i porodice, gde su deca i žene podjednako žrtve, nečije vreće za vređanje, maltretiranje i udaranje, a ne samo kao individualna krivica jedne ili više zlih osoba, jer onda se ništa ne rešava

Problem mora da se ogoli sistemski

Roditelji su slali decu u tu školu jer je u tradicionalnom ustrojstvu društva iživljavanje nad detetom normalizovana i u vaspitne svrhe poželjna stvar

daaa, samo da razmislim, bila sam ja na jednoj audiciji ples-gluma, i ja sam slatkasta i tiha, i on mi je dao suprotni zadatak i onda me je nesto provocirao kao da izazove tu iskrenu reakciju, da me iznervira (sto se nije desilo jer sam znala sta radi)... To za sta se i Mika vatao i pravdao... Al nije to bas bilo tako... A plus sam bila zrela, sta znam...

Ma ne mogu da se svađam. Zanima me srž problema gde ovo prolazi u društvu jer po samom ovom snimku može da se vidi da neke stvari nisu na svom mestu.

Проблем је у томе што људи не желе да се свађају, постављају се као пасивани посматрачи радосни што лично они нису на тапети неког болесника. И тако један по један ћути, повлачи се и прође 30 година. Док друштво ћутке окреће главу болесници манијакално трљају руке.

pa dobro brt, meni je i to diskutabilno, ja se nisam vracala na treninge gde mi neko vice, al to sam ja familijooo :D U svakom slucaju ako ti vice, ''mozes ti to, ajde, jos, u napad, nema odmora, vracaj se, ajde babe jedne, bla bla'', to je u skladu valjda...
Ne znam, ja sam uvek bio osetljiv na kritiku a posebno ako osetim neki nipodaštavajući odnos prema meni, ali kad te neko svali na strunjaču (rvanje je u pitanju, ali slično sam gledao i na fudbalskim treneinzima) i to zbog greške na koju te trener upozorio napravio bi sebi veću štetu od trenerovog deranja. Ali znam da su na nekim treninzima treneri baš bili sadisti, koji su situaciju koristili da bi ugodili svojim bolesnim potrebama a ne cilju treninga ili priprema za takmičenje

Ovaj dogadjaj je jasna slika, kao primer nemarnosti roditelja za svoju decu....i ko zna cega jos.
Jer su se takve scene verovatno prepricavale medju decom i nisu mogle biti sakrivene?

Secam se profesora iz osnovne skole koji su maltretirali decu "za ocenu". Svi su za to znali i niko za to nije davao pet para.Koliko je takvih skola u Srbiji?
Kako to okarakterisati nego kao bolest drustva?

Ova stvar mora da se posmatra sistemski, na nivou tradicionalnog i patrijarhalnog ustrojstva društva i porodice, gde su deca i žene podjednako žrtve, nečije vreće za vređanje, maltretiranje i udaranje, a ne samo kao individualna krivica jedne ili više zlih osoba, jer onda se ništa ne rešava

Problem mora da se ogoli sistemski

Roditelji su slali decu u tu školu jer je u tradicionalnom ustrojstvu društva iživljavanje nad detetom normalizovana i u vaspitne svrhe poželjna stvar
da mora da se posmatra sistemski se slazem da mora da se resava sistematski logicno
al ovo da su zene i deca zrtve zbog patrijarhalnog ustrojstva to nije tacno vec je po sredi pogresno tumacenje
a i mi odavno nismo partijarhalno drustvo tako da to u svakom slucaju ne stoji

da mora da se posmatra sistemski se slazem da mora da se resava sistematski logicno
al ovo da su zene i deca zrtve zbog patrijarhalnog ustrojstva to nije tacno vec je po sredi pogresno tumacenje
Necista Krv ,Bore Stankovica nije nije nikakva romanticna , nego dokumentovana prica poganih obicaja u jednom delu Srbije.
Koliko se od svih tih gnusoba ,kod mnogih,odrzalo do danas , veliko je pitanje.

Ma uvijajte u oblandu koliko hoćete, nije par godina dovoljno da se oduči patrijarhalni mentalitet i da se razmontiraju institucije koje štite muškarce na pozicijama moći a žene na iste puštaju samo preko pitčke, nije ni par decenija

Al' pazite, to je bilo i na mom fakultetu, dve drugarice, jedna profesor na fakultetu, jedna privatno drzi casove. Predmet nije toliko tezak, ali je tako organizovan da je tezak, nema odredjene knjige odakle se uci, zbirke zadataka, nista ono... ucis, predajes radove i na ispitu bude nesto, ko zna sta. I znalo se kod koga na privatne casove da odes da bi polozio. I sad i ta privatano te vozi i nekim cudom uvek bez izuzetaka ti na poslednjem casu da dva tri zadatka od kojih jedan bude na ispitu.
E sad, Mikina zena je bila na fakultetu, isto su to radili. Tako je nezasluzeno njegova skola postala kultna (kultna hehe), jer kao on -pravi- dobre glumce, znas Nikola Kojo ne bi bio Nikola Kojo da nije Mike... Kako da ne...

Sta je napisao?

Ma uvijajte u oblandu koliko hoćete, nije par godina dovoljno da se oduči patrijarhalni mentalitet i da se razmontiraju institucije koje štite muškarce na pozicijama moći a žene na iste puštaju samo preko pitčke, nije ni par decenija
nije to generalizacija nego fakt
nismo partijarhalno drustvo i to je fakt !
muskarce na pozicijama ne stiti polni dimorfizam nego sistem
a sistem jednako cine i zene i muskarci koji ga ne zele menjati.
jos jedna od zabluda je da je patrijarhat los i da ima za imperativ tlacenje zena.
i jos jedna stvar, zena koja daje pictjke je daje.. ona taj sistem tako priznaje onda odobrava i na kraju odrzava
tako da prst na celo

nije to generalizacija nego fakt
nismo partijarhalno drustvo i to je fakt !
muskarce na pozicijama ne stiti polni dimorfizam nego sistem
a sistem jednako cine i zene i muskarci koji ga ne zele menjati.
jos jedna od zabluda je da je patrijarhat los i da ima za imperativ tlacenje zena.
i jos jedna stvar, zena koja daje pictjke je daje.. ona taj sistem tako priznaje onda odobrava i na kraju odrzava
tako da prst na celo
Jeste naravno da zene to odrzavaju, ja se slazem. Pasivno, je l tako? ... Ali da DAJU to se ne slazem. One nista ne daju, njihov polni organ ostaje kod njih. Apsolutno ga nikad nikom nisu dale!
Cak, da budemo malo mastoviti, pre ce muski polni organ da se da... Odfikaris ga i eto ti veselja, a to se nekad i radilo nasilnicima.

Back