Microsoft Word 2010: Štampanje

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
264.777
Pozdrav dragi moji forumaši.
Hoću da odštampam word dokument ali mi Word stalno blokira štampanje.
Postavke Vam prilažem u screenshot-u kao i obaveštenje koje mi Word saopšti nakon pritiska na dugme "Print".

k1ZHdHW.png

Koristim štampač HP LaserJet P1102, toner je put i uspešno sam odštampao sve pdf fajlove koje sam hteo ali nažalost ne mogu Word fajl.

Molim Vas da mi napišete šta je potrebno da uradim kako bih odštampao fajl u Wordu.

Error message: This is not a valid range

This error can appear if the margins are too large or small for the current printer or if you:

1. Print to a page that is not supported by the printer (my printer is a Deskjet D2660)

2. Change the margins of the page, and that range is not supported by either the printer of the printer driver.

3. Print using landscape and the printer driver is set to portrait (or the reverse)

4. Print to a margin default that exceeds the printable area of the page(can sometimes happen after changing the default printer to a different printer)

FOR EXAMPLE, setting the left and right margins 5 inches (no room for the content to fit on the page)

5. Use print scaling (the percentage size to print the final content) set to a number below .10 percent).

Printing issues with a Network printer are best handled by your local network administrator or support personnel.

I haven't had any intensive training on Microsoft Word so I've been using mostly 2007 Microsoft Word Processing because that is what was used mostly at work when I retired in 1995.

Нормално, кад некористиш Опен Офис, или Либре Офис.. :mrgreen:

https://www.openoffice.org/sr/

Ако немаш Линукс инсталиран на Харду, подигни са ДВД-а или флеша, и одмах штампаш шта желиш. Линукс има постојече драјвере и програме за све штампаче, поготово за ХП. :)

snapshot1.jpg

Poslednja izmena:
А ево ти у Опен Офису, у Виндовсу:

UntitledX.jpg

Рескирао сам да уништим штампач овај пут инсталирајући га у Виндовсу, зато што су ми уништили 3 штампача.

Проблем се јавља код Виндовса, зато што програми штампача зависе од много тога, и у комбинацији су са другим софтверима, а најопаснији је АДОБЕ, који је у комбинацији са МС Офисом, програмом за штампач, и графиком... :)

Има ту много тога, посебно треба обратити пажњу да Виндовс прави проблеме свим штампачима који су старији од годину две... :)

Најчешћи проблем почиње тиме што јавља да су кетриџи неисправни, а кетриџи оргинални! :hahaha:

Poslednja izmena:
Pozdrav dragi moji forumaši.
Hoću da odštampam word dokument ali mi Word stalno blokira štampanje.
Postavke Vam prilažem u screenshot-u kao i obaveštenje koje mi Word saopšti nakon pritiska na dugme "Print".

k1ZHdHW.png

Koristim štampač HP LaserJet P1102, toner je put i uspešno sam odštampao sve pdf fajlove koje sam hteo ali nažalost ne mogu Word fajl.

Molim Vas da mi napišete šta je potrebno da uradim kako bih odštampao fajl u Wordu.
Moras taj PDF format da konvertujes u Word i moci ces da stampas.

Poslednja izmena:
Ljudi, sličan problem, samo molio bi mrvicu opširnije pojašnjenje! Imam HP Laser Jet 1018 iz 2007. a odnedavno imam novi(polovni) ali stolni, do sada imao lapttop priključen i vindous 7, a sada kompjuter Lenovo s Windows 10. Mislim da odje ima ljudi koji mi mogu pripomoći!

Stvari stoje ovako:

Kada hoćeš da odštampaš neparne stranice nikada ne sme da ti bude selektovano "Print Custom Range" i "Only Print Odd Pages"
Tada ti printer neće hteti da štampa.
Nikad ne smeš podesiti da ti bude ovako selektovano
k1ZHdHW.png

Ako hoćeš da štampaš parne ili neparne stranice potrebno je da selektuješ baš ovako kako je na sledećem skrinšotu:
x3RpeWL.png

Dobro, ali moje pitanje je što da radim da mi printer koji je uredno radio na Laptopu Lenovu s vindousim 7, da mi sad oće printat s novog kompjutera s Windowsima 10? Kliknem na "Print", on ništa. Što da napravim da "spojim" comp s printerom da radi?
Probaj ovako.Ugasi komp,pa iskljuci printer.Upali komp bez njega.Upali komp i prikljuci i ukljuci printer,trebalo bi dole u task baru da ti objavi da je prikljucen novi hardver,klikni na taj balon i sacekaj da skine potrebne drajver i kad se sve stiklira u zelene kvacice,trebalo bi printer da se pokrene.

Stvari stoje ovako:

Kada hoćeš da odštampaš neparne stranice nikada ne sme da ti bude selektovano "Print Custom Range" i "Only Print Odd Pages"
Tada ti printer neće hteti da štampa.
Nikad ne smeš podesiti da ti bude ovako selektovano
k1ZHdHW.png

Ako hoćeš da štampaš parne ili neparne stranice potrebno je da selektuješ baš ovako kako je na sledećem skrinšotu:
x3RpeWL.png

Print custom range - štampanje proizvoljnog opsega strana, npr. hoćeš da štampaš od 21. do 35. strane, a ne ceo dokument (postoji i mogućnost izbora pojedinačnih strana, onda staviš 1, 15, 22, 23, 35...). Nema veze sa formatom štampe.
Only print Odd Pages - štampaj samo neparne strane (ili even - parne), nije ni to bitno.

Kao što je cvinker ostavio poruku, loše podešavanje margina može praviti problem. Ako staviš manju marginu u dokumentu, a štampač podešen na veću, neće. Neki štampači i ne mogu štampati skroz do ivice papira, pa ako postaviš manju marginu, opet neće.

Nejasno objašnjenje problema! Ipak, ukoliko si uradio kako ti je napisao jolemisa, možda je u pitanju samo izbor podrazumevanog štampača (koji će se prvi pojaviti kod opcije štampanja). To možeš podesiti ako uđeš u Control Panel\All Control Panel Items\Devices and Printers i čekiraš kao na slici:
default printer.jpg

Back