buudala
Stara legenda
- Poruka
- 82.117
poleshifTinga mislis?
Pa? jel' se dogodilo ili tek treba da se dogodi?
Dogadja se
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
poleshifTinga mislis?
Pa? jel' se dogodilo ili tek treba da se dogodi?
Има везе човеков однос са природом.
А Колубара је вратила своје мајским поплавама које су вероватно једним делом изазване глобалним загревањем. Прогнозира се да ће поплаве схебати Јевропу, а ту смо и ми, а то ти је због овог што је Далибор написао: Загревање доводи до већег испаравања што доводи до више водене паре и облака у атмосфери, а то доводи до више падавина.
Ако мало боље погледаш, није локално. Негде је то поларни вортекс, негде су поплаве, негде су пожари, негде урагани, све су то различите манифестације једног те истог - промене климе.
Колико ја разумем, глобално загревање представља вишак енергије у атмосфери и хидросфери, а тај вишак се додаје на уобичајне временске непогоде које добијају због тог вишка веће и разорније размере. Зато су урагани све јачи, зато су зиме све хладније, спомиње овде Каку на снимку нешто о томе.
Strasno... jel ima negde u svetu da je dobro? Kod mene lokalno osim sto nam je prosle zime po nedelju dana bio debeli minus (minus deset ili 15), a ostatak zime topliji nego obicni i bez padavina... leti imamo sumske pozare... U Srbiji je kisa i poplave, letos smo u Grckoj stalno gledali u daljini grmljavinu i kisu... u Australiji cujemo od poslovnog partnera poplave, bile su poplave i u Meksiku... znaci trend je poplava
mi smo relativno visoko i nemamo poplave, ali imamo pozare.
samo iskusavamo ono sto se nekada dogadjalo, a mi nismo bili svedoci tome.
Ciklus.
Ko zna koji po redu.
Raznim teorijama zavera, dajemo sebi, kao celokpnom covecanstvu na vrednosti.
Inace smo nista.
Prah.
samo iskusavamo ono sto se nekada dogadjalo, a mi nismo bili svedoci tome.
Ciklus.
Ko zna koji po redu.
Raznim teorijama zavera, dajemo sebi, kao celokpnom covecanstvu na vrednosti.
Inace smo nista.
Prah.
Вероватно има на многим местима да је добро, али су се десиле неке промене типа зима више није као што је била и слично.
Мада, то што спомињеш могу бити класичне, редовне непогоде. Ово наше у током маја и није била нека класична и редовна.
Може и то бити, али не треба одбацивати наш утицај на све то. Барем то може довести људе до тога да пређу на неке савременије облике технологије и не остану на ''прљавим'' и да стекну неко поштовање према природи и смање загађење не само атмосфере, него и река, језера, земљишта, угрожавање животињских врста, а и да допринесу бољем здрављу. Узми у обзир то колико људи има плућне болести у близини електрана и фабрика.
a zasto sad micio glumi meteorologa
on je fizicar valjda. jos malo pa ce poceti da prognozira ili vodi utakmice