Michio Kaku - vreme je poludelo i bice jos gore.

Има везе човеков однос са природом.

А Колубара је вратила своје мајским поплавама које су вероватно једним делом изазване глобалним загревањем. Прогнозира се да ће поплаве схебати Јевропу, а ту смо и ми, а то ти је због овог што је Далибор написао: Загревање доводи до већег испаравања што доводи до више водене паре и облака у атмосфери, а то доводи до више падавина.

Ако мало боље погледаш, није локално. Негде је то поларни вортекс, негде су поплаве, негде су пожари, негде урагани, све су то различите манифестације једног те истог - промене климе.
Колико ја разумем, глобално загревање представља вишак енергије у атмосфери и хидросфери, а тај вишак се додаје на уобичајне временске непогоде које добијају због тог вишка веће и разорније размере. Зато су урагани све јачи, зато су зиме све хладније, спомиње овде Каку на снимку нешто о томе.

Strasno... jel ima negde u svetu da je dobro? Kod mene lokalno osim sto nam je prosle zime po nedelju dana bio debeli minus (minus deset ili 15), a ostatak zime topliji nego obicni i bez padavina... leti imamo sumske pozare... U Srbiji je kisa i poplave, letos smo u Grckoj stalno gledali u daljini grmljavinu i kisu... u Australiji cujemo od poslovnog partnera poplave, bile su poplave i u Meksiku... znaci trend je poplava
mi smo relativno visoko i nemamo poplave, ali imamo pozare.

Strasno... jel ima negde u svetu da je dobro? Kod mene lokalno osim sto nam je prosle zime po nedelju dana bio debeli minus (minus deset ili 15), a ostatak zime topliji nego obicni i bez padavina... leti imamo sumske pozare... U Srbiji je kisa i poplave, letos smo u Grckoj stalno gledali u daljini grmljavinu i kisu... u Australiji cujemo od poslovnog partnera poplave, bile su poplave i u Meksiku... znaci trend je poplava
mi smo relativno visoko i nemamo poplave, ali imamo pozare.

Вероватно има на многим местима да је добро, али су се десиле неке промене типа зима више није као што је била и слично.
Мада, то што спомињеш могу бити класичне, редовне непогоде. Ово наше у током маја и није била нека класична и редовна.

samo iskusavamo ono sto se nekada dogadjalo, a mi nismo bili svedoci tome.
Ciklus.
Ko zna koji po redu.
Raznim teorijama zavera, dajemo sebi, kao celokpnom covecanstvu na vrednosti.
Inace smo nista.
Prah.

Може и то бити, али не треба одбацивати наш утицај на све то. Барем то може довести људе до тога да пређу на неке савременије облике технологије и не остану на ''прљавим'' и да стекну неко поштовање према природи и смање загађење не само атмосфере, него и река, језера, земљишта, угрожавање животињских врста, а и да допринесу бољем здрављу. Узми у обзир то колико људи има плућне болести у близини електрана и фабрика.

samo iskusavamo ono sto se nekada dogadjalo, a mi nismo bili svedoci tome.
Ciklus.
Ko zna koji po redu.
Raznim teorijama zavera, dajemo sebi, kao celokpnom covecanstvu na vrednosti.
Inace smo nista.
Prah.

mislim da taj stav da smo mi nista dobija popularnost jer se tako amnestiramo odgovornosti
takodje taj stav nije u skladu sa drugim stvarima koje znamo o zivotu

nemoj da brines, nisi prah
ali to isto ne znaci da ce te neko vuci za usi kad radis gluposti
gazda je vecno strpljiv i pun razumevanja
sve je dobro
nista se ne raspada

Вероватно има на многим местима да је добро, али су се десиле неке промене типа зима више није као што је била и слично.
Мада, то што спомињеш могу бити класичне, редовне непогоде. Ово наше у током маја и није била нека класична и редовна.

Може и то бити, али не треба одбацивати наш утицај на све то. Барем то може довести људе до тога да пређу на неке савременије облике технологије и не остану на ''прљавим'' и да стекну неко поштовање према природи и смање загађење не само атмосфере, него и река, језера, земљишта, угрожавање животињских врста, а и да допринесу бољем здрављу. Узми у обзир то колико људи има плућне болести у близини електрана и фабрика.

ne, to ti samo mislis da je Srbija ceo svet
ili nesvet

svuda se menja, to je globalno zagrevanje
nisu dobre promene
ima puno razloga
ali kad bi znala tok promena mogla bih da zaradim sa nekretninama

stigoh na vreme da platim interneta, nego mnogo nas došlo na istu pomisao - pošta radi do 19h
al išlo brzo, pa posle skoknuo da drugara na kafu...

baš smo pričali kako se zbog GLOBALNOG dešava nešto LOKALNO
ne brineš o prirodi na celoj planeti al pukne u Americi - da ne poveruješ

Posle on meni pričao kako je veliki izum - dinamit isto bio pronadjen u dobrotvorne svrhe
da se buše brda i planine za tunele, da se prave brane i bunarevi...
jeste služio dinamit i za to ali se više koristio za nešto drugo

pa onda burazeri Olvir i Vilbur Rajt, bili nabedjeni da sa avionima nema više ratova
pazi kad su bili nabedjeni... a razvoj aviona je nastao kada su neki drugi sinhronizovali izbacivanje metkića sa radom elise
danas avioni zaprašuju i komarce i ljude, snimaju zgrade i po zgrade ko u gaćama ko u bez...
svašta avioni danas rade, i nisu svi za ratovanje...

E tako vam je i HAARP. Tesla je bio ubedjen da živi u smrdljivoj civilizaciji prepunoj bahatog nepromišljenog ološa
Mogao je da uništi svoje formule koje je pre toga demonstrirao. Ali je bio pametan pa nije.
Na dilemu - uništiti objašnjenje kako Priroda funkcioniše ili ostaviti prokletnicima ipak je presudilo ostaviti prokletnicima
Zašto? Pa eto... Ako uništi, neko vreme će biti mirno. Neće biti globalnog zagrevanja... Ali doći će neki zanesenjak posle njega
Naći će na isto pravilo... Sav radostan će ispričati kako to funkcioniše... Uzeće američka vojska - i ebala Mara bumbara
pošto je ovo izuzetno bitan momenat za svet koji vidimo a koji funkcioniše i hemijski i elektromagnetno u isto vreme.
Ovako, bolje da podeli formulu na par strana pa ili će da saradjuju dok ne otkriju, ili će da propadne.
Tek osujećen je svaki eventualni zanesenjak ili što da ne i zlonamerni naučnik.
Imati HAARP to je - imati sve.
Gore od nuklearne bombe a ne ostavlja dugoročne posledice kao dotična.

Ako su UN rekle da se nalazimo na pola puta u 70-godišnjem planu ispitivanja, šta lupate budalaštine?
Niko ne krije...

Poslednja izmena:

Back