Michele Petrelli-savremeni impresionista

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.520
Michele-Petrelli--Marisol.jpg

Michele Petrelli--Marisol
Savremeni talijanski umetnik Michele Petrelli voleo je slikarstvo od kada je bio vrlo mlad i diplomirao je
na Umetničkoj školi 1991. godine. 1999. stekao je zvanje tehničkog dizajnera.
O sebi kaže: "Ja sam encef u staklenoj bočici. Ja sam likovno-slušno-taktilni umetnik. Ne prezirem
materijalnu misao koja luta u duhu i u humoru". U prvom delu svog života nije mnogo slikao.
Michele-Petrelli-Self-portrait.jpg

Michele Petrelli-Self portrait

Michele-Petrelli-Belle.jpg

Crtao je užasne figure koje izgleda da potiču iz njegovih emocionalnih stanja. bili su jednobojni,
sa jakim prisustvom crne boje. Od 2008. godine, Petrelli živi sretno sa svojim partnerom daleko
od grada. Ovih godina je puno slikao. Eklektičan i vizionarski umetnik, Michele pokazuje intuitivni instinkt za rukovanje olovkom i četkom i opipljivu fascinaciju ljudskim oblikom i fizionomijom. Neki od njegovih subjekata često gube konture, a detalji su preplavljeni bojom i izražajnim potezima kista.
Michele-Petrelli-Bardem.jpg

Michele Petrelli-Bardem

Michele-Petrelli-Portrait-Anthony-Hopkins.jpg

Michele Petrelli-Portrait Anthony Hopkins

Preferirane tehnike su uljane boje i akrilne boje. Petrelli je uvek fasciniran svim novim i eksperimentalnim. Njegov se stil može opisati kao moderni impresionizam. Ta je konotacija
vrlo vidljiva i na njegovim crtežima. Među njegovim subjektima ističu se portreti renesansnih
dama. Često je inspirisan licima glumica ili nepoznatih devojaka. Izgledaju transformisane
u drevne dame iz osamnaestog veka. Njegova najnovija dela rezultat su očitog presecanja
slike i crteža. Portreti nastaju iz nesređenih slojeva boje, koji gotovo nikada ne odgovaraju
linearnim granicama osnovnog crteža, potpuno vidljivi.

Michele Petrelli je umetnik širokog spektra .
Njegovo slikarstvo je figurativno neoekspresionističko.
Na nekim njegovim slikama crtež je snažan, dok na drugim konture nisu oštre,
a subjekti postaju sve apstraktniji.
Njegovi subjekti pričaju priču punu patetike i izvučeni su iz popularne kulture,
naučne fantastike i okultizma.
Petreli izlaže svoje radove u Evropi, od Grčke do Danske.
Trenutno je prisutan u stalnoj umetničkoj kolekciji u Atini, Grčka.

Sleeping girl portrait by Michele Petrelli

Crossing mixed on cardstock by Michele Petrelli

Abstract portrait Genius by Michele Petrelli

Back