Mianmar, ljubav stara ...

Kako to mislis: "ne mozemo da se dogovorimo?!"Ovo je valjda neko civilizovano drustvo,a u civilizovanom drustvu sve nesuglasice se zavrsavaju dijalogom, sto je sustina demokratije.

Ne slazem se sa tobom da nase dustvo za vreme komunizma nije imalo perspektivu u ekonomskom smislu.Cak i krajem 80-ih, mi smo imali ekonomski sitem koji je obecavao visoku poziciju na evropskoj lestvici i priblizavali smo se i samoj Zapadnoj Nemackoj.E sad sto se tice ekonomske krize koja je u tom periodu vladala u celom svetu(pa tako i kod nas),ona je nekima sluzila kao opravdanje i argument, da je socijalizam bio jako los.Oni malo stariji se secaju da je u tom periodu inflacija i ekonomska kriza zahvatila cak i kapitalisticke zemlje,a kod nas je postojao dodatni problem i to sto smo se suocili sa ratom i sankcijama.To je naravno prouzokovalo katastrofalnu situaciju devedesetih kojih se svi secamo.
]
Ma sve se ja sećam, to je funkcionisalo dok su postojali blokovi, posle se svet promenio, zato sam pomenuo duži rok.

Tebi je izgleda fetish, to vezivanje lancima i lisicama,ako si iz mog posta izveo takav zakljuchak, shto nije iskljucheno,sudeci po tvom niku (sssr) Staljinova izivljavanja, svake vrste, u Lubjanci su malo "suptilnija' a ni u Sibiru bash nije tako strashno, jel tako?
Pa zakljucio sam da volis vezivanje po tome sto ti je zapad jako(ajde da se izrazim na njihovom slengu) COOL!:lol:

Sve to sto si navela u vezi Staljina,Gulaga...itd stoji.Ali nemoj onda da propagiras humaniji sistem i tretman prema ljudima, tamo negde na zapadu.Mogu da se kladim da pola vas trtlja o zapadu,a zapravo nema uvid kako tamo stvari zaista funkcionisu.

Pa zakljucio sam da volis vezivanje po tome sto ti je zapad jako(ajde da se izrazim na njihovom slengu) COOL!:lol:

Sve to sto si navela u vezi Staljina,Gulaga...itd stoji.Ali nemoj onda da propagiras humaniji sistem i tretman prema ljudima, tamo negde na zapadu.Mogu da se kladim da pola vas trtlja o zapadu,a zapravo nema uvid kako tamo stvari zaista funkcionisu.

SVAKA CHAST NA "ZAKLJUCHIVANJU"
Po kom modelu raznishljash i zivish, mogu da pretpostavim kako ti je.
Ja sam zivela na "zapadu" u Evropi i Americi i najuzi chlanovi moje porodice su josh uvek tamo, tako da sam chesto u tom "surovom, nedemokratskom, trulom zapadu" pa ne znam o kakvom vezivanju prichash i da li je to jedino shto si tamo video?

Back