Miami

Dobar za odmor ali ne toliko za zivot. Miami Beach je prelep alo problem je sto je Miami prepun ilegalnih imigranata i kriminala. Zivim na Floridi i u Miami bih uvek na odmora ali nikada ne bih tamo ziveo. Cena stana zavisi od lokacije i velicine ali recimo da moze da se nadje za nekih 700-800$ mesecno.

Pa sad je Miami manje opasan od St. Petersburga. A i sto se iznajmljivanja tice cene su priblizno iste. Ja planiram da se preselim u Miami, nije uopste tako los za zivot na duge staze. : ) : )

Pa sad je Miami manje opasan od St. Petersburga. A i sto se iznajmljivanja tice cene su priblizno iste. Ja planiram da se preselim u Miami, nije uopste tako los za zivot na duge staze. : ) : )

Ovo bas i nije odgovor na pitanje koje je postavljeno u ovoj temi. By the way, koliko znas ljudi koji su rodjeni u Miamiju ili bar ziveli tamo. Ja imam par prijatelja koji su se preselili iz Miamija u St.Pete i pricam onako kako su mi oni rekli i kako sam sam video onih par puta koliko sam bio tamo. Ali ko zna mozda ti imas bolji izvor informacija.

A ovo za St.Pete sto kazes da je opasniji od Miamija pa to tek nema veze sa mozgom, pa Tampa je zoloski vrt za St.Pete a ona nije ni prici Miamiju po opasnosti zivljenja.

Ja ne znam gde ti, tiberije, zivis ali ja zivim u tom kraju o kom i pisem u ovom postu.Ne znam koliko si obavesten, ali poslednja ubistva koja su se dogodila u St.Pete-u(od toka tri policajca u sred bela dana, za nepune dve nedelje) su ga podigla na ne bas zavidno mestu, tako da je ove godine presisao cak i Miami, ma koliko to izgledalo nemoguce. Ne znam koliko mozes da steknes pravi utisak od samo nekoliko poseta i od nekog tamo ko nesto prica. Ja ovde boravim malo duze. : ) : )

pa sta ond predlazete buducim emirantima?
gde ziveti na Floridi?
gde se potencijlno moze naci posao?
gde je najbolje za stanovanje?

valjda ima nesto pozitivno tamo...vi sve negativno

Nije sve negativno, ovde je bilo razgovora o samo jednoj temi.
A ima dosta pozitivnih stvari.
Za buduce imigrante mislim da je Miami bolji. Mnoge velike kompanije imaju svoja predstavnistva u Mimamiju pa moze lakse da se nadje posao, u poredjenju sa Tampom, a i nivo obrazovanja u Miamiju je nizi.Veliki pocenat stanovnistva nema zavrsenu ni sredju skolu, sto je svakako prednost za nas,jer kod nas svi imaju diplomu srednje skole. Mogu i gradovi koji pripadaju Miami Dade county-ju kao npr.Fort Lauderdale.

a jel ima da se neko odlucuje za privatan biznis?
uglavnom po forumima vidim da se svi trude da nadju posao kod nekog drugog...
naravno da treba vremena dok se snimi situacija, trziste.....ali perspektiva, zakon, dozvole? koliko je komplikovano?
sigurno da Florida ima mnogo turista, time i velike sanse da im se nesto ponudi

Ja ne znam gde ti, tiberije, zivis ali ja zivim u tom kraju o kom i pisem u ovom postu.Ne znam koliko si obavesten, ali poslednja ubistva koja su se dogodila u St.Pete-u(od toka tri policajca u sred bela dana, za nepune dve nedelje) su ga podigla na ne bas zavidno mestu, tako da je ove godine presisao cak i Miami, ma koliko to izgledalo nemoguce. Ne znam koliko mozes da steknes pravi utisak od samo nekoliko poseta i od nekog tamo ko nesto prica. Ja ovde boravim malo duze. : ) : )

Zivim 3 i po godine u St.Petersburgu. I ako se klonis juznog dela grada, siguran si kao u Svajcarskoj. Ta 3 ubistva su se desila u South St.Pete gde niko i ne ide sem policijaca i crnaca koji zive tamo. Pa ako ne cackas mecku siguran si. Tako nije u Tampi ili Miamiju gde grad nije podeljen na juzni deo (geto) i severni, vec je moguce da je u jednoj ulici sve u redu a u sledecem bloku je geto, tipican primer 7 ave u Ybor City-ju u Tampi.
Sto se tice privatnog posla, nije tesko pokrenuti nesto imam par prijatelja koji imaju nesto privatno, vecina dozvola se zavrsava online ili preko poste za maksimalno nedelju dana.

Ja nista nisam cula za tu sedmu u Yboru. Eto, vidis i ti si ipak obavesten sta se desava u nasem St.Pete-u. I ja sam ovde igrom slucaja, vec dve godine, pa mi je malo neverovatno sta se desava u ovom gradu i to u poslednjih par meseci. Mislila sam da je ovo miran gradic, ali sam se ocigledno prevarila. Zato i planiram da se selim.Veliki pozz sa Gandy-a : ) : )

Ja nista nisam cula za tu sedmu u Yboru. Eto, vidis i ti si ipak obavesten sta se desava u nasem St.Pete-u. I ja sam ovde igrom slucaja, vec dve godine, pa mi je malo neverovatno sta se desava u ovom gradu i to u poslednjih par meseci. Mislila sam da je ovo miran gradic, ali sam se ocigledno prevarila. Zato i planiram da se selim.Veliki pozz sa Gandy-a : ) : )

Pa 7Ave u Yboru ti je proglasena u jednu od 10 najzivopisnijih ulica u Americi. Nemoguce je da nisi bila u Yboru za dve godine zivota u Tampi. A sto se tice Miamija kloni ga se, on tek nije miran. Posteno ni ja ne bih ziveo u Tampi, St.Pete je kud i kamo bolji za zivot.

Ukratko, gledam neke kondominijume u Majamiju i cene su puno nize nego u ovoj prcvarnici koji je Toronto. Naravno, ako je nezaposlenost veca i kriminal cveta moza to i ne bi bila dobra investicija.

Sad je najbolje vreme da se investir u nekretnine.Cene nikad nize, a ovakav haos na trzistu nekretnina, po nekim proracunima, ce trajati jos barem godinu do dve.
Cene nekretnina u Majamiju su nezamislivo niske u poredjenju sa par godina unazad.

Ne slusaj sta ti svako kaze:)

Ali evo kao MBA (Master of Business of Administration) i neko ko je u ove tri godine donosio uglavnom dobre odluke... Kazem ti da ce ova kriza na Floridi trajati bar 5 godina i da ce cene biti niske jos par godina unapred.
Ima ovde u Tampi i St.Pete Amerikanaca (a i nasih Bosanaca) koji su se preracunali i preinvestirali (jedan covek - cetiri stana) tako da ce neko vreme biti nizih cena. Jer ponuda je veca nego traznja, a penzioneri sa severa nece moci da podmire taj nivo ponude koji trenuntno postoji. A o domacoj traznji nema ni govora jer je na Floridi stopa nezaposlenosti preko 10%.
Pored toga prosle godine je prvi put nakon niza godina, vise ljudi otislo sa Floride nego sto se doselilo novih.

Poslednja izmena:
kriza na Floridi trajati bar 5 godina i da ce cene biti niske jos par godina unapred.

Posto sam na krstarici nasao neke vazne informacije da se oduzim prepricacu ovde sta kaze americki NPRS radio za cene nekretnina.

Kupiti i posedovati kucu je temelj licne finansijske sigurnosti i blagostanja. A to je naravno tacno.

Pa sto je onda problem , sto svi ne kupuju kuce?

Problem je sto dve trecine amerikanaca zaradi 300 do 400 $ nedeljno a ogromna vecina njih nikad ne dobije nikakvo nasledstvo,
( Jevrejima svaka cast oni svoju decu zbrinu i uvek ostave nasledstvo), prevedeno na srpski 2/3 amerikanaca nema za sta pas da ujede a
kamoli jos da razmisljaju o vilama sa bazenom, avionima i kamionima.

Tu dolaze americki levicari koji kazu: kriva je drzava sto ne daje jos vise garancija za hipotekarne kredite i ne dotira stanarinu siromasnima jos vise i vise.

A americki desnicari kazu: kriva je drzava zato sto daje garancije za kredite i dotira stanarinu jer nikako ne moze da shvati da onaj ko malo zaradjuje i
ne treba da poseduje kucu nego nek zivi na splavu ,na camcu , u kamp prikolici (nek nestane prirodnim putem) i onda ce trziste delovati i cene ce biti realne ni naduvane ni preniske.

U stvari bitka se vodi oko ucesca za hipotekarne kredite, ako je 20-30% onda prodaja kuca slabo ide a ako to ucesce spadne na 0% i popravi se "consumer confidence" cene kuca vrtoglavo
rastu , da li ce to da bude za 2 -3 ili 5 godina zavisi kako Obama odluci.

Back