Mi smo totalno drugaciji od drugih

Da li mislite da su ljudi koji za sebe tvrde da su drugaciji od drugih,umisljeni?

• DA

• NE

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
si smo mi cudni. ja ne volim podelu na "cudne" i "obicne". svi ljudi su razliciti, tako da smatram da ih ne mozemo podeliti u ove dve grupe. meni su u skoli prilepili etiketu "cudaka" zato sto sam tiha, mirna i prilicno ozbiljna za svoje godine, ali svi koji me iole poznaju, znaju da nema niceg cudnog u vezi mene. postoje ludi, cudni ne.

S tobom bih se slozila....teorija mi se svida

Ludi,ali pozitivno ludi.... :ok:

U redu, to razumem... Nešto drugo sam mislio... Šta znači biti lud? Bolestan? Šta ako šizofreničari npr. vide stvari koje mi ostali nismo sposobni? Onda smo mi bolesni, jer koristimo samo 5% mozga ili koliko već... Da li je bubreg zdrav ako je u funkciji samo 5%?

Da li mislite za sebe da se po necemu neobicnom,razlikujete od drugih ljudi? Da li vas stalno prati glas da ste cudni,da se ne uklapate,da mislite uglavnom razlicito od vecine? Da li imate poglede na zivot oko sebe,za koje bi ste rekli da drugi nemaju? Da li ste jednostavno....drugaciji od drugih? Da li mislite da za vas postoje drugi planovi...da za vas Bog ima druge planove? Ako je bar jedan odgovor na ova pitanja potvrdan,zanima me zasto ste drugaciji.... po cemu ste drugaciji i kako to tumacite.....

Za svakoga postoje drugi planovi.

U zakljucku cemo podsjetiti da je Freud, vjerojatno narcisticki, smatrao psihoanalizu posljednjim od tri velika udarca koje je civilizacija zadala ljudskom narcizmu: kopernikanska revolucija uklonila je Zemlju iz središta svemira, darvinovska revolucija detronizirala je covjeka s polozaja nadmoci nad prirodom, a psihoanaliza je degradirala svjesni um na polozaj sluge nesvjesnih sila koje vladaju našim zivotom. Teorija privrzenosti mogla bi zadati i cetvrti udarac: razumijevanje kako naša dragocjena individualnost nastaje u odnosima s drugima. U svakom slucaju, cudo transformiranog narcizma vodi prema dubljem razumijevanju:
pocinjemo vidjeti ljepotu i jednostavnost univerzuma, shvacamo u kojoj mjeri smo povezani s prirodom, a ne odvojeni od nje, uviđamo kako smo svi slicni i neizbjezno povezani, a ne odvojeni i izolirani.

........

Back