Mi smo ljubavnici

Mi smo poput nebesa koja su oduvijek bila rastvorena istočno od raja, mi smo dvije biblijski izbjegle riječi, samo dva preživjela slova. Mi smo uistinu nebesnici ili njihova slika u koju staje sve. I vječna usporedba, možda odredbenija od svoga identiteta. Mi smo najbliže svemu i najdalje sebi u istom trenu, jer smo od početka radosni vodopad koji zalijeva klicu tragičnosti i uzaludnosti traganja. Napokon, nas se najbolje vidi kad nas nema, nas se najbolje čuje kada šapućemo. I razumije nas se najbolje kada izgovaramo besmislice. Mi smo dakle; obnova jezika nebeskog kojeg nismo svjesni i koji je drugima nepoznat, mi smo u zagrljaju najveća tajna na svijetu, zagonetka svaki put drugčija. Pjesma o nama je vazda suprotna i suprotiva ljubavi jer vazda ponavlja isto, ona je arhiv koji bi kasnije valjalo spaliti kao semantički grijeh onih koji u gramatiku neba unose sadržaj zemne deklinacije. Mi smo vječno na nekoj modroj planeti, među čarobnjacima koji zbore plavim jezikom a vazda šute. Mi im ni imena ne znamo, čak ni mrvicu jeke, ni pola slova te sanje pradavne više ne čujemo. Tako smo spoznali da je i svemir napučen potomcima ljubavi, i da je moja radost oduvijek u tebi, i da je tvoja šutnja zanavijek u meni. Mi smo ljubavnici.

Back