Metatarzalgija

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima osoba kojima smeta ravna obuca i kojima smeta stikla.I senama i muskarcima.
Ja stvarno ne znam... Kupila sam najudobnije moguće planinarske cipele, dala dosta novca, ali nema veze s tim. Očigledno je taj neki nerv uklješten tu pri dugim naporima stopala i nisam sigurna da tu ima leka. Volela bih da nije tako. Ići ću ipak kod specijaliste za to.

Slučajno sam videla temu :)
Ja imam problem.
Počeo je pre par godina kada sam počela više da hodam po betonu, tj išla sam redovno krug oko Ade, to je oko 8 km, i negde na 7. km se počeo pojavljivati.. Mislila sam da je do obuće, eđutim ne. Koju god sam probala nije bila odgovarajuća.
E sad, to obično nije problem, jer mi se javlja tek posle više km hodanja, nekada 7, nekada 9, nekada i pre. Problem mi je na planinarenjima, što kada me to uhvati, moram da hodam, a uvek je desna noga u pitanju, malo na peti, malo sa strane, čim stanemo na pauzu, ono se odmori i opet par km nema bola. Takođe kada idemo gore dole po stenama i neravnom terenu nema ga, ali kada krenemo kolskim putem evo ga ponovo.

Nisam išla na preglede, sve odlažem, jer nekako uspevam da to prevaziđem. Ali mi smeta da bih išla na plnianrenja duža od 20 km dnevno.
Kada se raspitaš gde se ide, javi na temi :)
Pre svega mora da se uradi rtg stopala i pregled ortopeda.
Pretpostavljam da spolja nema nekih promena , crvenila , deformiteta.
Moguće je i da se problem javi zbog načina hoda ili opterećenja samog desnog stopala , a da nije problem sa stopalom, manja je verovatnoća ali i to se uzima u obzir.
Svakako preporučujem pregled i rtg.

Pre svega mora da se uradi rtg stopala i pregled ortopeda.
Pretpostavljam da spolja nema nekih promena , crvenila , deformiteta.
Moguće je i da se problem javi zbog načina hoda ili opterećenja samog desnog stopala , a da nije problem sa stopalom, manja je verovatnoća ali i to se uzima u obzir.
Svakako preporučujem pregled i rtg.
Da, da, moraću da izdvojim vreme za to
Hvala 😊

Meni se juče to zadebljanje na levoj pojavilo i na desnoj. Na istom mestu, i boli.
Pokušala sam nekoliko puta da zalažem na Reumatologiji i nisam uspela. Izgleda da cu morati ipak privatno, ne znam nisam pametna, plus artritis. Uskoro ponovo počinje hemoterapija.

Screenshot_20230528_161200_Google~2.jpg
e tačno se javlja bol...

Back