Metatarzalgija

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Afroo

Zaslužan član
Poruka
111.627
Drugari, ima li neko iskustva sa ovim?
Već neko duze vreme osecam promenu ispod prednjeg dela levog stopala. Nisam narocito obraćala pažnju na to, sve misleći proci ce, da sam malo i postala preosetljiva pa svacem prodajem značaj medjutim ovo postaje ozbiljno do te mere da mi čak izaziva osećaj mučnine. Da naglasim da štikle nisam obula ima tačno 10 godina. Moja obuća su patike sa mekim ulaskom, ugg čizme koje su meke kao čarape od domaće vune i anatomske papuče. Hoću reći da me nista ne stiska i da to nije moglo izazvati to stanje.

Znate li mozda da me uputite koja naša ustanova ima najbolje ortopede da odem na pregled i da me upute kako da ovo bar saniram jer sumnjam da će se lako povući i izlečiti.
Molim samo da ne pišete da sam umislila i da to nije ništa jer ni jedno ni drugo nije tačno.
Svaki ozbiljan savet je dobro došao.

Ona kaze da joj bude lakse kad malo 'razmrda' nogu, lagano proseta. Njena prijateljica ima neki 'trn' i pije neke jake lekove od kojih dobije dijareju :/
To kod prijateljici je petni trn, to bi trebal da ide da joj razbiju.
Da i meni bude malo lakše kad malo izmasiram, ali kade zaboli izaziva mi mučninu, skoro pa da povratim kako je neprijatno, verovatno zato što su to upaljeni nervi prstiju, tako nešto.

Drugari, ima li neko iskustva sa ovim?
Već neko duze vreme osecam promenu ispod prednjeg dela levog stopala. Nisam narocito obraćala pažnju na to, sve misleći proci ce, da sam malo i postala preosetljiva pa svacem prodajem značaj medjutim ovo postaje ozbiljno do te mere da mi čak izaziva osećaj mučnine. Da naglasim da štikle nisam obula ima tačno 10 godina. Moja obuća su patike sa mekim ulaskom, ugg čizme koje su meke kao čarape od domaće vune i anatomske papuče. Hoću reći da me nista ne stiska i da to nije moglo izazvati to stanje.

Znate li mozda da me uputite koja naša ustanova ima najbolje ortopede da odem na pregled i da me upute kako da ovo bar saniram jer sumnjam da će se lako povući i izlečiti.
Molim samo da ne pišete da sam umislila i da to nije ništa jer ni jedno ni drugo nije tačno.
Svaki ozbiljan savet je dobro došao.
Banjica , mora da se snimi stopalo i da se pogleda o čemu je reč

Da i ja mislim, ali i ostali zglobovi su mi oteceni, ne znam kako to ide, da li da tražim uput za reumatologa ili ortopeda. Evo ne znam sta u ovom slučaju da radim, a pritom ni kad cu moci to jer sutra počinjem sa novom hemoterapijom.
Možda je u pitanju opterećenje zbog otoka , pitaj odmah sutra onkologa , i ne bi trebalo da se čeka , imaš prioritet. :heart:

Možda je u pitanju opterećenje zbog otoka , pitaj odmah sutra onkologa , i ne bi trebalo da se čeka , imaš prioritet. :heart:
Da hocu, i planirala sam da razgovaram sa njim o tome. Svaki me zglob boli i plus su oteceni, a to na stopalu je bas neprijatno jako.
Taki sam i mislila da imam prioritet ali ko će znati, nekad ne uspem da se izborim za to, a desi se i da mi kažu pa sta ako si onkoloski pacijent.

Nema više nikog sa ovim tegobama?
Srećni ste!
Slučajno sam videla temu :)
Ja imam problem.
Počeo je pre par godina kada sam počela više da hodam po betonu, tj išla sam redovno krug oko Ade, to je oko 8 km, i negde na 7. km se počeo pojavljivati.. Mislila sam da je do obuće, eđutim ne. Koju god sam probala nije bila odgovarajuća.
E sad, to obično nije problem, jer mi se javlja tek posle više km hodanja, nekada 7, nekada 9, nekada i pre. Problem mi je na planinarenjima, što kada me to uhvati, moram da hodam, a uvek je desna noga u pitanju, malo na peti, malo sa strane, čim stanemo na pauzu, ono se odmori i opet par km nema bola. Takođe kada idemo gore dole po stenama i neravnom terenu nema ga, ali kada krenemo kolskim putem evo ga ponovo.

Nisam išla na preglede, sve odlažem, jer nekako uspevam da to prevaziđem. Ali mi smeta da bih išla na plnianrenja duža od 20 km dnevno.
Kada se raspitaš gde se ide, javi na temi :)

Back