Metastatski tumor na mozgu

smeđooka vodolija

Buduća legenda
Poruka
27.789
Da li je ct dovoljan da se dijagnostikuje metastatski tumor na mozgu?
Moj muž je imao dva epi napada, eeg je pokazao neku nepravilnost u lijevom režnju mozga, ct metastatski tumor u tom dijelu. Biće još pretraga. Mene zanima da li je ct dovoljan za dijagnozu?
Znam da ovo nije mjesto za potvrđivanje ili opovrgavanje dijagnoze ali ako ima kakav dr ovde ili neko sa sličnim iskustvom molim da mi odgovori.Hvala.

Ako je nadjena samo jedna tumorska masa, onda nisam siguran da su mogli da utvrde da je to metastaza. Osim ako se vec ne zna da on ima negde neki primarni tumor. Obicno se nadje veci broj manjih fokusa, pa se pretpostavi da je u pitanju metastaza, mada verovatno oni mogu i na osnovu iskustva da pretpostave, pa da tako i usmere dalje analize.

Da li je ct dovoljan da se dijagnostikuje metastatski tumor na mozgu?
Moj muž je imao dva epi napada, eeg je pokazao neku nepravilnost u lijevom režnju mozga, ct metastatski tumor u tom dijelu. Biće još pretraga. Mene zanima da li je ct dovoljan za dijagnozu?
Znam da ovo nije mjesto za potvrđivanje ili opovrgavanje dijagnoze ali ako ima kakav dr ovde ili neko sa sličnim iskustvom molim da mi odgovori.Hvala.

Ne,ct je pokazao samo promenu na mozgu ali ne može da potvrdi dali se radi o primarnom tu ili sec.depozitu.Sem ako već nema dijagnostikovan primarni tu.

Back