Metal vise ne postoji

Metal vise ne postoji,zao mi je ali tako je.....

Evo bio sam u subotu u domu omladine. bilo oko 600 ljudi :)

Belgrade-riot-festival-u-Domu-omladine-Beograda.jpg

Metal vise ne postoji,zao mi je ali tako je.....
Grešiš i to puno. Ali, drago mi je što si otvorila ovu temu. Uverićeš se da se još uvek snima dobar metal i da još uvek ima ljudi koji slušaju i stari i novi metal.

Ja sam ti prvi primer za to. Postoje stare metal stvari koje i dan danas prevrćem. A to što svakoga dana kopam po novoj muzici i nailazim na more novih metal bendova i albuma, dokaz je da metal još živi i živeće.

Još nešto, ukoliko bi malo detaljnije prošetala po temama na glavnoj stranici ovog pdf-a, videla bi da ljudi još uvek slušaju metal stvari stare po 15-20 godina, neretko i više. A ja ću ti sada postaviti par linkova za novi odličan metal koji je snimljen u poslednje dve godine:

Ima još.

Žao mi je što si donekle upravu, ali s druge strane i nisi. Kod nas se metal i uopšte rokentol retko gde može čuti, ali zbog toga turbo-folk trešti na sve strane[emoji33]. Ali pojedini kultni bendovi kao što si Iron Maiden, AC/DC, Metallica...će živeto večno bez obzira na sve! [emoji2]

Žao mi je što si donekle upravu, ali s druge strane i nisi. Kod nas se metal i uopšte rokentol retko gde može čuti, ali zbog toga turbo-folk trešti na sve strane[emoji33]. Ali pojedini kultni bendovi kao što si Iron Maiden, AC/DC, Metallica...će živeto večno bez obzira na sve! [emoji2]

a oklem si ti da ti samo turbo folk tresti?
oz Donjeg Ljubis-a? :think:

:cry:
postojace dok je zivog metalca. ja slusam najvise old school i nikada mi nece dosaditi, a ima i novijih bendova koji su u tom fazonu. nije mrtav samo je sve vise gowana, kao sto je metalcore, nu metal, deathcore. nadam se da se nece neko ko slusa ove podzanrove naci uvredjenim, ali meni to nije pravi metal..

I ne samo metal već čitav rokenrol, rokenrol je rat protiv društva, države, običnog života a tome nema mesta u vrlom novom svetu

A punk?
Da nekad je kroz muziku bio i bunt, i oslikavalo stil zivota, izrazavalo se neko nezadovoljstvo itd. A sad, svi su metalci, preslusavaju albume kuci u fotelji. Bunt? Koncert, šutka? Žurka?... Ako si mislio na "komplet tretman" onda šta reći, rekao si sve. Al ako mislis na slusanje metala, uzivanje u muzici i zvuku, e tu sinko silno grešiš. Tu su metalci, svuda oko nas.... :)

Ко каже да не постоји? Одувек је постојао и увек ће постојати. :cool:
Dok je zivog metalca, bice i metala! Dok je zivog talenta i istinskog ljubitelja koji ce da stvara, bice i metala!
Ovo mi se rimuje cini mi se [emoji38]
A punk?
Da nekad je kroz muziku bio i bunt, i oslikavalo stil zivota, izrazavalo se neko nezadovoljstvo itd. A sad, svi su metalci, preslusavaju albume kuci u fotelji. Bunt? Koncert, šutka? Žurka?... Ako si mislio na "komplet tretman" onda šta reći, rekao si sve. Al ako mislis na slusanje metala, uzivanje u muzici i zvuku, e tu sinko silno grešiš. Tu su metalci, svuda oko nas.... :)
Bunt, umeju mladji da preteraju jer ne shvataju to na pravi nacin, vise kao kvazi anarhija, rusenje, sutiranje. RnR od kog je sve nastalo, prava ideologija mu je sloboda, bunt u odnosu na to da budes ono sto jesi a ne da se pokoravas svetu i drustvu.. a muzika se slusa sa uzivanjem, pank, rok, metal, pravi si u tome kada dodjes kuci, i slusas to istinski uzivajuci, a ne, ovamo sam npr - metalac, al zato kuci razvaljujem tipa Tomu Zdravkovica.

Kakav punk i kakav grunge? To su pravci koji su nastali kod ljudi koji nemaju pojma da sviraju gitare, a hteli su da imaju nesto svoje i da se ne ugledaju na prave gitariste koji su umeli da sviraju nesto vise od tri rifa u zivotu.

Kao "dele muziku", a u stvari su samo bili neartikulisana masa moroncica iz UK. Da stvar bude najsmesnija, to je i najbolja stvar koja je izasla iz te zemlje. Punk i Grunge su odavno otisli u djavola, a metal je tu bio i ostace.

Iron Maiden se ne racuna, oni su u avionu iznad tih prizemnih ljudskih mera :cool:

Kakav punk i kakav grunge? To su pravci koji su nastali kod ljudi koji nemaju pojma da sviraju gitare, a hteli su da imaju nesto svoje i da se ne ugledaju na prave gitariste koji su umeli da sviraju nesto vise od tri rifa u zivotu.

Kao "dele muziku", a u stvari su samo bili neartikulisana masa moroncica iz UK. Da stvar bude najsmesnija, to je i najbolja stvar koja je izasla iz te zemlje. Punk i Grunge su odavno otisli u djavola, a metal je tu bio i ostace.

Iron Maiden se ne racuna, oni su u avionu iznad tih prizemnih ljudskih mera :cool:
Grunge nisam slusala jedino znam da ono sto sam cula mi bljaks, sto se panka tice njega sam vec slusala, kod njega mislim da bas i jeste stvar i stil takav da ti nije potrebno dobro sviranje, ne znam ni sama. Izasla sam iz pank sveta davno
A sve ce to postojati dok postoje oni koji ce slusati, ili jos bolje oni koji ce uz to jos i stvarati. Sto se metala tice, kolko god neki bendovi radili na tome da sviraju old school, npr, nas domaci The Stone, nikako ne mogu da osetim taj stari zvuk kod njih.

Ne postoji kao cist i klasican pravac jer svaka vrsta muzike ima neki svoj zenit i onda umire sa dolaskom novih generacija i prelazi se onda na nesto novo. Slusace se to staro i u narednim decenijama, samo nece biti toliko popularno. Sad su moderne mesavine muzickih pravaca.
Slusace se metal i dalje, samo ce biti novi muzicki pravci u okviru njega. Meni se licno svidja post hardcore i metalcore, imam utisak da je to sad aktuelno i nasao sam jedan zanimljiv kanal na youtube gde se skoro svaki dan izbacuje minimum po jedna pesma u tom fazonu.
Mislim da su rep,pop,rock,folk i slicni cisti pravci proslost, to se vise nece snimati i biti popularno. Sad ce oni da ukrstaju te pravce kao sto su ukrstili u Americi pop i trep, a kod nas turbofolk i trep ili kao sto su ukrstilimetal i rep 2000tih i napravili nu metal.

Metalcore je otisao u proslost jos pocetkom 90ih. :mrgreen:

Nu Metal nije u tom fazonu Rap i Metal :mrgreen:

U stvari postoji bas podzanr koji se naziva RAP Metal i mozes opusteno reci da je RATM deo tog pravca ili je makar zapoceo tu vrstu muzike.

To se uvek kategorizuje u Alternative Metal iliti Experimental Metal/Rock. Nikada se ne kombinuje zaista.

Jedan od boljih primera toga ti je bend Ill nino koji koriste latinoamericki ritam u kombinaciji sa metalcore zvucima. Ali to ne moze da se nazove METALOM. Mozda bi ti se dopao bend Ill Nino.

Sto se HipHop-Metal kombinacije tice, recimo pesma "Cypress Hill - Trouble".

Nu Metal je vise kao mesavina svega sto se moze ukombinovati s metalom. Na primer Rege muzika i Metal kombo su Nu Metal. Jedan od najboljih primera Nu Metala je bend Korn. Limp Bizkit je isto svojevremeno bio dosta popularan. Ali i to se sve RASPALO. Od toga nema nista. I to je mrtvo kao Grunge. To je sudbina svih Alt Metal pravaca, kao i mnogih eksperimentalnih metal /rock pravaca.

Ako se nekim cudom neki bend probije i postane uspesan kao Alt bend, eventualno ce se vratiti na Prog Metal i tu zavrsava svaku dalju pricu.

S druge strane

Od ove teorije jedino odstupa bend System of a Down. I to mahom zbog toga sto su im pesme vecinski razlicitog tempa, stila, metode, svrhe itd. Oni su u pravom smislu te reci i definicije "Alt Metal" i mislim da to niko ne moze da ospori.

Poslednja izmena:

Back