Met Dejmon u politički angažovanoj akciji.

The great questions of the day will not be settled by means of speeches and majority decisions but by iron and blood. - Otto von Bismarck

Sve to sto pricaju Matt, Chomsky i slicni je istina i super, ali smo mi daleko od dostizanja neke kriticne mase koja je potrebna da se nesto promjeni. Na zapadu su robovlasnici skontali moc potrosackog mentaliteta koji lobotomizira i potpuno paralise mase, tako da ce stvari ostati kakve jesu jos barem 300 godina.

Btw, kakva je to konstrukcija "angazovana akcija"?

The great questions of the day will not be settled by means of speeches and majority decisions but by iron and blood. - Otto von Bismarck

Sve to sto pricaju Matt, Chomsky i slicni je istina i super, ali smo mi daleko od dostizanja neke kriticne mase koja je potrebna da se nesto promjeni. Na zapadu su robovlasnici skontali moc potrosackog mentaliteta koji lobotomizira i potpuno paralise mase, tako da ce stvari ostati kakve jesu jos barem 300 godina.

Btw, kakva je to konstrukcija "angazovana akcija"?

Čovek je glup. Rotšild nije.

Negiranjem realnosti, odbijanjem promjena i svega novog kao inferiornog i nedovoljnog, neces daleko dogurati, osim ako ti zivotni cilj nije neka visoka pozicija u organizaciji kao sto je crkva.

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_slang

BTW, WTF, OMG, LOL i ostali dragulji mudrosti su možda realnost za nekog ko je dosegao progresivne visine naprednog sveta, koje su za mene oduvek bile samo nedostižan san. Za mene su i dalje, arhaizmi primamljiviji od ovih, uistinu inovativnih i simpatičnih krilatica. Šta ću takav sam, što bi rekao pevač Mobi Dika, ali i ja imam nadu da će me jednog dana zapljusnuti talas progresije.

Za visoke crkvene funkcije sam suviše ništavan i grešan, pa nisam imao takvih pretenzija.

A šta treba da se prihvati, tlačenje, ne kontam?

Drug Meta, ima u vidu da, neke nove stvari, koje primarno nisu negativne, ne treba apriori odbacivati, jer se tako neće daleko stići. I ja smatram da treba prihvatiti neke nove stvari, ali samo ako su u cilju unapređenja nekih odnosa u društvu, humanosti, solidarnosti, nauke, privrede itd. Zaista mislim da skraćenice, poput pomenutih, ne doprinose tim ciljevima.

To što su realnost, ne znači da su ispravne. I šiptari na srpskoj teritoriji su relnost, pa to ne znači da ću da ih prihvatim.

BTW, WTF, OMG, LOL su skracnice koje se koriste u online komunikaciji radi lakse i brze razmjene ideja. Ti na mrezi provodis dobar dio svog zivota i izgleda da ti je to vrlo bitan alat za komunikaciju sa svijetom, ali sa prezirom i podsmjehom gledas na skracenice koje su sastavni dio te mreze i kulture komunikacije. Zasto ti treba stav i odnos prema btw i lol? Ili ih koristis ili ne, osim ako...

Pa naravno da ne, ali nema potrebe da prozivas one koje ih koriste. Ja sam tebi dobronamjerno ukazao da si napisao nesto sto na srpskom ne znaci nista - "angazovana akcija", tj. ne moze se angazovati radnja, a ti mene pitas sta ti je btw.

I ja sam potpuno neobavezno spomenuo taj btw, bez želje da te prozivam, mada volim to:D

A, kad bolje pogledaš, akcija može biti i bezvoljna, jalova, kao kad Zvezda napada Donji Srem, tako da moja formulacija može biti i ispravna. Znači politički angažovana, pa još akcija...

Back