MEŠTANI SELA ZLOT U ŠOKU Tinejdžerka se našminkala i stavila parfem, pa se obesila

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.720
MEŠTANI SELA ZLOT U ŠOKU Tinejdžerka se našminkala i stavila parfem, pa se obesila

Tinejdžerka M. G. (15) iz borskog sela Zlot, preksinoć, oko 20 sati, nađena je obešena u svojoj kući.

Zašto je učenica prvog razreda Tehničke škole u Boru oduzela sebi život zasad nije poznato, jer nije ostavila oproštajnu poruku, a stravičan prizor u staroj porodičnoj kući zatekli su njen 12-godišnji brat i njegov vršnjak, sin njihove maćehe.

Kako "Blic" saznaje, devojka je prekjuče išla u školu i ništa nije ukazivalo da će sebi oduzeti život. Autobusom se vratila iz škole, i uveče ostala kući sa bratom i maćehinim sinom, dok su otac Dragan, maćeha Ana i deda Mile otišli na kafu u komšiluk.

- Devojčica je ostala kući sa dečacima i normalno se ponašala. Odjednom je otišla u svoju sobu, našminkala se i stavila parfem. Rekla im je da ide u do stare kuće - priča meštanin Zlota, poznanik porodice stradale M. G.

Kako se nije vraćala, dečaci su otišli da vide šta se dešava u staroj kući.

- Ušli su i zanemeli kada su videli da se obesila. I to kanapom. Smogli su snage i pozvali Anu, maćehu M. G. Samo su rekli: "Seka se obesila" - kaže sagovornik.

Dragan, Mile i Ana utrčali su u kola i vratili se kući.

- Dragan je uleteo u staru kuću, uzeo nož i isekao konopac, u nadi da je njegova ćerka još živa. Pozvali su Hitnu pomoć, ali je ekipa samo konstatovala da je devojka mrtva - kaže naš sagovornik iz Zlota i dodaje da je telo poslato u Bor, gde je juče trebalo da bude urađena obdukcija. Ništa ne ukazuje da je u pitanju zločin.

U kući porodice M. G. ubrzo su se okupili rođaci i prijatelji.

- Javili su i majci devojke da se ubila. Ona sada živi u Beogradu - napominje poznanik porodice M. G.

Svi u selu su u šoku i nikome nije jasno zašto je M. G. oduzela sebi život. Kažu da se dobro slagala sa maćehom, u školi je bila solidan đak.

M. G. će biti sahranjena danas na lokalnom groblju u Zlotu.

Potpuni šok u školi

Vladimir Stanković, direktor Tehničke škole u Boru, koju je pohađala M. G., kaže da su svi, i učenici i profesoru, u šoku.

- Nismo mogli da verujemo i ne znamo razlog zašto je to učinila. Nijednim postupkom nije pokazivala da će ovo uraditi. Bila je redovan i dobar đak, a prema rečima razrednog starešine, u četvrtak je radila zadatak na tabli, i to se sama javila - kaže direktor Stanković.

Mobilni telefon na veštačenju

Mobilni telefon Marijane G. policija je uzela i odnela na veštačenje. Kako pišu "Večernje novosti", s obzirom na to da ona nije ostavila oproštajno pismo pokušaće da proverom poziva i poruka utvrde zašto je digla ruku na sebe.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/me...inkala-i-stavila-parfem-pa-se-obesila/ksfxmnc

Pretuzno ....

Nekad se znalo sta je moglo ljudima da padne na pamet, sad deca gledaju TV i blage veze nemas sta sve moze da im padne na pamet...
Jedu govanca iz nosa, cackaju prstom dupe pa mirisu, jede masno iz uveta, grickanje noktiju je odavno, gutanje dlaka, izvrtanje ocnih kapaka, ujedanje za jezik da bi osetili ukus krvi, ranjavanje podlaktice, grebanje, cesanje, vadjenje nosne hrskavice, i mnogo toga sto vam i ne pada na pamet...

lupetate svi vi koji optužujete nekakve imaginarne sekte kad ne znate ništa gluplje da lupite i još navlačite bedu pokojnoj devojčici proglašavajući je za sektašicu

Imaginarne sekte?

Gospodine, izuzetno ste neobavešteni.

Svet se trese od vikiliks picagejt afere, al nekom izgleda baš treba crtati.

Imaginarne sekte?

Gospodine, izuzetno ste neobavešteni.

Svet se trese od vikiliks picagejt afere, al nekom izgleda baš treba crtati.
ne lupaj gluposti znao sam ljude koji su izvršili samoubistvo jer su bili nesrećni i svi su ih maltretiralii posle su im takvi kako ti prišivali da su bili u sekti zato mi idu na k. takvi komentari kao tvoji

ne lupaj gluposti znao sam ljude koji su izvršili samoubistvo jer su bili nesrećni i svi su ih maltretiralii posle su im takvi kako ti prišivali da su bili u sekti zato mi idu na k. takvi komentari kao tvoji

I sad zato što si ti nekog poznavao, to znači da nema sekti.

Za ovo zaslužuješ dva Blajbija.

ne znaš ništa o sektama, samo gledaš neke tupave jutjub klipove i čitaš informer i misliš da si spoznao sve tajne univerzuma

Naravno da ne znam, al zato čitam šta pišu ljudi koji znaju, umesto da lupetam okolo kako sekte ne postoje.

- - - - - - - - - -
http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...765/da-li-opasne-sekte-deluju-i-u-srbiji.html
Члан Европске федерације за праћење рада секти Зоран Луковић рекао је да резултат може да буде надрилекарство, али и екстремизам, као у случају Омши рикјо, која је тај акт преузела 1995. године у Токију. "Најчешће није познато да је та секта забрањена, али и да је под другим именом и даље активна", каже Луковић.

Када је реч о младима, појава нових пријатеља од којих су социјално зависни је, упозоравају психолози, први аларм за родитеље. Утицају секти подложне су и усамљене особе.

Психолог Зоран Миливојевић рекао је да млада особа која осећа празнину тада упознаје некога ко јој посвећује пажњу, успоставља се чврста веза, та особа помисли да постоји неко ко је цени.

Секте се најчешће представљају као удружења, академије, друштва за алтернативно лечење. Без обзира на то одакле стижу, у Србији се прилагођавају.

"Долазе управо са стварима које су легитимне и уобичајене, тако да ће ући у структуре, у образовне програме, посећиваће верске објекте са својим будућим члановима, тако да ће члан који је заинтересован помислити: А, то је у реду, ево, идемо у наше манастире, цркве", сматра Луковић.

Нема тачних података о броју деструктивних секти у Србији јер многе функционишу неформално и организују се на интернету и друштвеним мрежама. Ипак, кажу стручњаци, извесно је да их има у сваком округу у Србији.

Eto vidiš kako imaš uske poglede...ti bi "prišio" sektu nekome, a ja bih žalio tu osobu jer nije imala sreće i snage da se odupre sekti.
I najčešće oni koji su ubeđeni da su sekte "imaginarne gluposti" nesvesno utiču na mlade ljude da padnu pod njihov uticaj, upravo zato što nemaju iskustva sa lukavim gnjidama sektaškim.
I ovi jadnici veganski su deo sekte...neki zagriženiji, neki manje, ali cilj je isti - izmeniti stanje svesti pojedinca tako da ne razmišlja o suštinskim problemima.
Genijalan intervju sa Isidorom Bjelicom, gde ona tačno definiše "sektaške zamlate":
"Svaki bajati trend koji dođe sa zapada nađe svoju sektašku zamlatu koja misli da ima pravo da maltretira drugu osobu! Pored svih ostalih ludaka imamo i lokalne hare krišne, zastupnike apartnih i izlapelih američkih trendova koje su naprasno pronašle svoju životnu misiju u mlatretiranju ženskih osoba koje nose krzno. Protestujte pred radnjama, oslobodite male nutrije iz zatvora, usvojite činčile i hodajte gole, ali ostavite na miru obične žene koje se u svojim nasleđenim ili starim bundama greju po ovoj depresivnoj zimi i to im čini život malo lepšim - napisala je Isidora i dobila veliku podršku svojih fanova."

http://www.blic.rs/zabava/vesti/isi...tinja-skinite-mi-se-sa-grbace-ne-pada/jer0s9r

sekte su dezurni krivci. kada nema nekog logicnog objasnjenja oman je neka ljuta sekta kriva.

bilo i bice ljudi koji su psihicki stabilni sve dok im se ne dogodi nesto sto ne mogu da premoste.
ne mora to da bude nista veliko i nista "vredno umiranja"
jednostavno je tako...mi samoubice se radjamo, samo je razlika u tome kome je gde okidac...

Back